ΚΟΙΝΩΝΙΑ

800.000 ευρώ στους λογαριασμούς του Γ. Πούφου σε Ελλάδα και Ρωσία – «Κληρονομιά απ΄ τη μητέρα» είχε πει στον Π. Κληρίδη

800.000 ευρώ στους λογαριασμούς του Γ. Πούφου σε Ελλάδα και Ρωσία – «Κληρονομιά απ΄ τη μητέρα» είχε πει στον Π. Κληρίδη

Ο πρώην διευθυντής του Τμήματος Εσωτερικών Προσόδων, Γιώργος Πούφος, είναι το πρόσωπο που τέθηκε στο μικροσκόπιο της Μονάδας Καταπολέμησης Αδικημάτων Συγκάλυψης (ΜΟΚΑΣ).

Του Φάνη Μακρίδη

Όπως είχαμε αποκαλύψει  την περασμένη Παρασκευή (19/08), ποσό που αγγίζει τις 800.000 ευρώ και εντοπίστηκε σε λογαριασμούς του πρώην υψηλόβαθμου αξιωματούχου σε τραπεζικά ιδρύματα της Ελλάδας και της Ρωσίας, είχε κεντρίσει το ενδιαφέρον των Αρχών…

Στο πλαίσιο της έρευνάς μας, άτομα που κατέχουν υψηλά πόστα επιβεβαίωσαν ότι υπήρξε διερεύνηση για το όλο θέμα σε βάρος του κ. Γιώργου Πούφου, ωστόσο κανένα εξ αυτών δεν ήταν σε θέση να μας πει πού είχε καταλήξει η έρευνα.

Δηλώσεις Π. Κληρίδη
Είναι ενδεικτικά τα όσα μας ανέφερε και ο πρώην Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας Πέτρος Κληρίδης.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του εντός της ημέρας (23/08) επιβεβαίωσε την ύπαρξη έρευνας για τα ποσά που βρέθηκαν σε λογαριασμούς του Γιώργου Πούφου σε Ελλάδα και εξωτερικό.

«Πώληση ακινήτου από κληρονομιά»
«Όντως μας ενημέρωσε το Σώμα Διώξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) της Ελλάδας για την ύπαρξη κάποιου ποσού σε λογαριασμού του κ. Πούφου» ανέφερε χαρακτηριστικά μετά από δική μας αναφορά.

Και πρόσθεσε: «Όταν είχα ερωτήσει τον κ. Πούφο μετά το μήνυμα του ΣΔΟΕ είχε πει ότι το ποσό προέκυψε από πώληση ακινήτου που είχε κληρονομήσει από τη μητέρα του. Είναι θέμα που χειρίστηκε η ΜΟΚΑΣ. Πέρασαν και τέσσερα χρόνια από τότε. Δεν μπορώ να θυμάμαι με λεπτομέρειες τι είχε συμβεί».

Επιστολή στην Εισαγγελία της Ρωσίας
Ο κ. Πέτρος Κληρίδης μας ανέφερε ακόμη ότι η Νομική Υπηρεσία επί δικής του θητείας, είχε αποστείλει στην Εισαγγελία της Ρωσίας επιστολή, με στόχο να ξεκαθαριστεί το θέμα της προέλευσης των ποσών που βρέθηκαν στο λογαριασμό του κ. Πούφου στην ρωσική τράπεζα UNIASTRUM. «Δεν είχαμε λάβει απάντηση, εξ όσων θυμάμαι» συμπλήρωσε.

Για Γιωρκάτζη
Όπως είχαμε σημειώσει για το όλο θέμα ήταν καλά ενημερωμένη και η πρώην Γενική Ελέγκτρια της Δημοκρατίας (και νυν Διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας) Χρυστάλλα Γιωρκάτζη. Το επισημάναμε, λοιπόν, στον τέως Γενικό Εισαγγελέα. «Ναι, είναι πολύ πιθανόν να την είχα ενημερώσει σχετικά με το θέμα» σχολίασε σχετικά ο Πέτρος Κληρίδης.

Τι είχαμε γράψει
Σημειώνεται ότι σύμφωνα και με τα όσα είχαμε αποκαλύψει την περασμένη Παρασκευή (19/08) το Σώμα Διώξης Οικονομικού Εγκλήματος είχε εντοπίσει σε λογαριασμό του Πούφου σε Ελλαδική τράπεζα 300.000 ευρώ, ποσό για το οποίο δεν υπήρχαν επαρκή δικαιολογητικά. Κατόπιν τούτου, είχε ενημερώσει την ΜΟΚΑΣ.

Αυτές οι 300.000 ευρώ, σύμφωνα πάντα με τις έρευνες της ΜΟΚΑΣ, ακολούθως μεταφέρθηκαν στη ρωσική τράπεζα UNIASTRUM (πωλήθηκε από την Τράπεζα Κύπρου) μαζί με άλλες 500.000 ευρώ. Σύνολο, δηλαδή, 800.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, μετά και από το αποκαλυπτικό μας δημοσίευμα, κινητοποιήθηκε για το όλο θέμα και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γ. Πούφος για 800.000 σε Ελλάδα και UNIASTRUM: «Ό,τι είχα να πω το είπα στους αρμόδιους»

Σιζόπουλος για αποκάλυψη ThemaOnline: «Ορκωτούς λογιστές για έλεγχο συγγενικών προσώπων ανώτερων κρατικών λειτουργών»

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Ύποπτες διαδρομές 800.000 ευρώ σε λογαριασμό πρώην αξιωματούχου – Από Ελλάδα στην UNIASTRUM – Ήξερε η Χρυστάλλα!

Οι Οικολόγοι για την αποκάλυψη με την Γιωρκάτζη: «Να απαντήσει για τις 800.000€ πρώην υψηλόβαθμου αξιωματούχου»

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

Το Κυπριακό είναι κατεξοχήν ευρωπαϊκό ζήτημα και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κάθε συμφέρον, αλλά και υποχρέωση, να συμβάλει ενεργά μέσα από ένα πρωταγωνιστικό ρόλο για την οριστική διευθέτησή του, χρησιμοποιώντας, αξιοποιώντας όλα τα πολιτικοοικονομικά μέσα και εργαλεία που έχει στη διάθεσή της στο πλαίσιο και των ευρωτουρκικών σχέσεων, δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό σε επετειακή εκδήλωση το βράδυ της Πέμπτης για τα 20χρονα της ένταξης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top