Κυπριακό: Πιθανόν το πρώτο τρίμηνο του 2026 η Άτυπη Πενταμερής
Την εκτίμηση ότι το πρώτο τρίμηνο του 2026 μπορεί να πραγματοποιηθεί άτυπη πενταμερής για το Κυπριακό στη Νέα Υόρκη, εξέφρασαν σήμερα ελληνικές διπλωματικές πηγές.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Ακιντζί παρουσιάστηκε επικριτικός για την «στάση» του Προέδρου Αναστασιάδη, η οποία, όπως υποστήριξε, αναγκάζει την τ/κ πλευρά να απαντά σε ερωτήσεις για το περιεχόμενο των συνομιλιών.
Υπενθυμίζοντας ότι η ε/κ και η τ/κ πλευρά και τα Ηνωμένα Έθνη συμφώνησαν να μην προβαίνουν σε δηλώσεις μέχρι το τέλος της εντατικοποιημένης φάσης στις 14 Σεπτεμβρίου, ο Τ/κ ηγέτης υποστήριξε πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αντιβαίνει αυτής της συμφωνίας με το να προβαίνει σε δηλώσεις μετά τις συναντήσεις.
Ο κ. Ακιντζί είπε πως η πραγματοποίηση τριμερούς συνάντησης με τον ΓΓ του ΟΗΕ στις Νέα Υόρκη στις 26 Σεπτεμβρίου έχει επίσης συμφωνηθεί, προσθέτοντας ωστόσο πως υπήρχε συναντίληψη ότι η συνάντηση θα ανακοινωθεί στις 14 Σεπτεμβρίου με κοινή δήλωση. «Αλλά ο (Πρόεδρος) Αναστασιάδης το ανακοίνωσε και αυτό», συμπλήρωσε.
Πρόσθεσε ότι ο ίδιος αναγκάστηκε να ενημερώσει ότι η στάση του Προέδρου Αναστασιάδη δεν ήταν ορθή και ότι λόγω της στάσης του Προέδρου της Δημοκρατίας, η τ/κ πλευρά αναγκάστηκε να προβεί σε δηλώσεις σε απάντηση ερωτήσεων.
Τέλος, ο Τ/κ ηγέτης είπε «είναι σημαντικό να συμπεριφερόμαστε βάσει των συμφωνιών, προκειμένου η διαπραγματευτική διαδικασία να συνεχίσει υγιής και να φτάσουμε στον στόχο της λύσης εντός του 2016».
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




