ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προειδοποιούν και με κλείσιμο σχολείων οι οργανωμένοι γονείς - Απογοητευμένοι από Υπ. Παιδείας και ΟΕΛΜΕΚ

Προειδοποιούν και με κλείσιμο σχολείων οι οργανωμένοι γονείς - Απογοητευμένοι από Υπ. Παιδείας και ΟΕΛΜΕΚ

Οι οργανωμένοι γονείς κάλεσαν σήμερα το Υπουργείο Παιδείας να δώσει δείγματα καλής θέλησης για αντιμετώπιση των προβλημάτων που παρουσιάζονται στη μέση εκπαίδευση, προειδοποιώντας με λήψη δυναμικών μέτρων, ακόμα και με κλείσιμο των σχολείων.

Σε σημερινή διάσκεψη Τύπου, ο πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων Δημοσίων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης Πέτρος Κουλέρμου μίλησε για χρόνια και «φλέγοντα προβλήματα που ταλανίζουν την παιδεία» και ζήτησε εναρμόνιση του εκπαιδευτικού συστήματος της Κύπρου με τα ευρωπαϊκά πρότυπα εκπαίδευσης.

«Θα δώσουμε το χρόνο στον κ. Υπουργό να αποδείξει ότι λαμβάνει υπόψην τις ανησυχίες των γονιών και να αλλάξει αποφάσεις. Ελπίζουμε ότι σε ένα μήνα από σήμερα θα έχουμε δείγματα καλής θέλησης, διαφορετικά θα αναγκαστούμε, παρόλο που δεν το θέλουμε, να προχωρήσουμε σε δυναμικά μέτρα, όπως ακόμα και το κλείσιμο των σχολείων», προειδοποίησε ο κ. Κουλέρμου.

Κατήγγειλε πως το Υπουργείο Παιδείας «υπαναχωρεί από προαναγγελθείσες θέσεις και πολιτικές υποκύπτοντας σε εκβιασμούς των εκπαιδευτικών οργανώσεων ή κάνοντας εκπτώσεις», αναφέροντας πως μετά από πολλές συναντήσεις με το Υπουργείο «πήραμε πολλές υποσχέσεις. Κάποιες υλοποιήθηκαν, για κάποιες αναμένουμε και δυστυχώς για κάποιες δεν είμαστε καθόλου αισιόδοξοι ότι θα υλοποιηθούν».

Ο κ. Κουλέρμου είπε ότι «έφτασε πλέον η ώρα Υπουργείο Παιδείας και ΟΕΛΜΕΚ να αναλογιστούν το μέλλον των προγραμμάτων που προσπαθούν να επιβάλουν στα σχολεία και στα παιδιά μας και να βεβαιωθούν ότι οι αλλαγές που προτείνονται θα έχουν αποτελέσματα σε βάθος χρόνου», τονίζοντας πως «τα μέχρι τώρα αποτελέσματα της Κύπρου σε διεθνή επίπεδα υποστηρίζουν τις θέσεις και τις ανησυχίες μας».

Την ίδια ώρα εξέφρασε απογοήτευση και προς την οργάνωση των καθηγητών. «Αναμέναμε ότι θα στέκονταν στο ύψος των περιστάσεων που υπαγορεύει το λειτούργημά τους και θα ζητούσαν οι ίδιοι τις αλλαγές σε προγράμματα που αποδεδειγμένα δεν πρόσφεραν τίποτε στα παιδιά μας. Αναμέναμε ότι θα έπρεπε να ήταν οι πρώτοι που θα συνέβαλλαν στην απομάκρυνση των ανεπαρκών καθηγητών από τις σχολικές αίθουσες. Μια μικρή μερίδα καθηγητών αμαυρώνει τον κλάδο τους και πλήττει το αξιέπαινο έργο πολλών».

Ειδικότερα ο κ. Κουλέρμου εξέφρασε απογοήτευση για τις ενέργειες του Υπουργείου στα θέματα του αλφαβητισμού και της εργαστηριοποίησης των μαθημάτων, προσθέτοντας ότι έχει πληγεί η αξιοπιστία του Υπουργείου, το οποίο κάλεσε να αναθεωρήσει την πρόσφατη απόφασή του και να διατηρήσει το πρόγραμμα αλφαβητισμού το πρωί για όλες τις τάξεις του Γυμνασίου, με τους κατάλληλους καθηγητές, τη διαφοροποιημένη ύλη και τον έλεγχο που απαιτείται.

Ο Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας διατύπωσε ανησυχίες για την αύξηση -σύμφωνα με πληροφορίες της οργάνωσης- της διδακτέας ύλης σε αρκετά μαθήματα, ειδικότερα στο μάθημα των Νέων Ελληνικών Β` γυμνασίου και στο μάθημα της Ιστορίας Ά λυκείου.

Επίσης αναφέρθηκε σε προβλήματα στελέχωσης των σχολείων που προκαλεί η διαφοροποίηση την τελευταία στιγμή του προγράμματος επιμόρφωσης των Βοηθών Διευθυντών, καθώς και σε ελλείψεις βιβλίων σε αρκετά λύκεια.

Παράλληλα εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία των οργανωμένων γονιών για το ότι η Υπηρεσία εκπαιδευτικών ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών του Υπουργείου δεν είναι επαρκώς στελεχωμένη.

Ζήτησε επίσης να δοθούν στους οργανωμένους γονείς όλες οι επιστημονικές έρευνες που έχουν διενεργηθεί για τα προγράμματα του Υπουργείου, μεταξύ άλλων, για την εφαρμογή των νέων ωρολογίων προγραμμάτων, κάνοντας αναφορά σε συγκεκριμένα θέματα που θέτουν οι γονείς σε σχέση με τα ωρολόγια προγράμματα εδώ και ένα χρόνο, για τα οποία -όπως είπε- δεν έχουν δοθεί απαντήσεις.

Επανέφερε επίσης την πάγια θέση της Συνομοσπονδίας για αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, που να γίνεται με αποτελεσματικό τρόπο ώστε να εντοπίζονται έγκαιρα οι ανεπαρκείς εκπαιδευτικοί, κάνοντας λόγο για «μια από τις μεγαλύτερες γάγγραινες στις σχολικές μονάδες».

Πηγή: KΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top