ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΛΕΜΕΣΟΣ: Οκτώ μέρες μέσα οι 4 ύποπτοι Ρουμάνοι για τις δυο διαρρήξεις

ΛΕΜΕΣΟΣ: Οκτώ μέρες μέσα οι 4 ύποπτοι Ρουμάνοι για τις δυο διαρρήξεις

Δεν έφεραν ένσταση στην αίτηση για 8ήμερη προσωποκράτηση τους, οι δικηγόροι των τεσσάρων Ρουμάνων που συνελήφθηκαν σε σχέση με τη διάρρηξη οίκου οπτικών και υπεραγοράς, που διαπράχθηκαν τα ξημερώματα της Τρίτης στη Λεμεσό. Σύμφωνα με τους υπόπτους, οι οποίοι θεωρούνται μέλη σπείρας διαρρηκτών από το εξωτερικό, έφτασαν στην Κύπρο με υποδείξεις άλλων προσώπων, τα οποία αναζητούνται.

Όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, οι πρώτοι δυο ύποπτοι, ηλικίας 21 και 37 ετών, συνελήφθηκαν τα ξημερώματα της Πέμπτης, όταν ανακόπηκε για έλεγχο το όχημα που οδηγούσαν και το οποίο έμοιαζε με αυτό, που χρησιμοποίησαν οι δυο δράστες των διαρρήξεων, όπως είχε καταγραφεί και από τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης.
 
Στο όχημα εντοπίστηκαν γάντια, ένα καπελάκι και ένα σφυρί, ενώ στην κατοχή ενός από τους υπόπτους εντοπίστηκαν πλαστά δελτία ταυτότητας. Επίσης, διαπιστώθηκε ότι το όχημα ενοικιάσεως έφερε κλοπιμαίους αριθμούς εγγραφής, που ανήκαν σε όχημα το οποίο βρισκόταν ακινητοποιημένο, προς πώληση, σε συγκεκριμένο χώρο.
 
Ανακρινόμενοι οι δυο Ρουμάνοι παραδέχθηκαν τη διάπραξη των δυο διαρρήξεων, ενώ αναφέρθηκαν σε ένα άνδρα που τους παρέλαβε και τους μετέφερε στο διαμέρισμα, όπου εντοπίστηκε μεγάλο μέρος των κλοπιμαίων, μια μέρα πριν τη διάπραξη των αδικημάτων.
 
Σε άλλα δυο πρόσωπα, έναν άνδρα και μια γυναίκα, που τους μετέφεραν ξεχωριστά τις προηγούμενες δυο μέρες στο ίδιο διαμέρισμα, αναφέρθηκαν οι άλλοι δυο ύποπτοι, ηλικίας 27 και 34 ετών, οι οποίοι αρνούνται ότι είχαν οποιανδήποτε ανάμειξη στις συγκεκριμένες διαρρήξεις.
 
Η Αστυνομία εκτιμά ότι τα τέσσερα πρόσωπα, ως μέλη σπείρας από το εξωτερικό, λάμβαναν συγκεκριμένες οδηγίες και αν δεν εντοπίζονταν η δράση τους θα συνεχιζόταν, μέχρι που να εγκατέλειπαν το νησί με τα κλοπιμαία.
 
Μέχρι στιγμής έχει εντοπιστεί η πλειοψηφία των γυαλιών ηλίου (421 στο σύνολο τους), ωστόσο από τις 200 κούτες τσιγάρα που κλάπηκαν από υπεραγορά, εντοπίστηκαν στο διαμέρισμα των υπόπτων μόνο 28 πακέτα τσιγάρων.
 
Εναντίον τους διερευνώνται αδικήματα που αφορούν συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, διάρρηξης και κλοπής, κατοχής διαρρηκτικών εργαλείων, ενώ εναντίον του δεύτερου υπόπτου διερευνάται επίσης υπόθεση πλαστογραφίας, πλαστοπροσωπίας, κατοχής και κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου.
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top