ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλέξης Τσίπρας στη Σύνοδο Μεσογειακών χωρών: «Ανάγκη ένα νέο όραμα για το μέλλον της Ευρώπης»

Αλέξης Τσίπρας στη Σύνοδο Μεσογειακών χωρών: «Ανάγκη ένα νέο όραμα για το μέλλον της Ευρώπης»

Με ένα σύντομο χαιρετισμό καλωσόρισε ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τους ηγέτες των χωρών που συμμετέχουν στην Σύνοδο των Μεσογειακών χωρών της ΕΕ, η οποία πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του στην Αθήνα.

Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι την Παρασκευή (09/09) θα συμφωνήσουν όλοι οι παρόντες ότι είναι πολύ πιο αναγκαίο από ποτέ άλλοτε ένα νέο όραμα για το μέλλον της Ευρώπης.

«Σήμερα συναντιόμαστε εδώ στην Αθήνα οι ηγέτες των ευρωπαϊκών κρατών της Μεσογείου, γιατί ανεξάρτητα από τις ιδεολογικές μας διαφορές, αυτό που μας ενώνει είναι η κοινή μας θάλασσα, τα κοινά μας προβλήματα, η πίστη μας στο ευρωπαϊκό όραμα αλλά και η κοινή μας βούληση να αγωνιστούμε για μια καλύτερη Ευρώπη», σημείωσε.

Τόνισε περαιτέρω ότι οι μεσογειακές χώρες της ΕΕ, τα τελευταία χρόνια, έχουν πληγεί δυσανάλογα από την οικονομική κρίση, είναι στην πρώτη γραμμή του Σένγκεν και βιώνουν την πίεση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών, είναι οι χώρες της  ΕΕ που συνορεύουν με την αποσταθεροποιημένη ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής.

«Βρεθήκαμε με λίγα λόγια στην πρώτη γραμμή των παράλληλων κρίσεων που δοκίμασαν τα τελευταία χρόνια την Ευρώπη», είπε.

Συμπλήρωσε, όμως, ότι η Μεσόγειος δεν είναι μονάχα η κοινή εμπειρία των κρίσεων. «Είναι η ιστορία και ο πλούτος των πολιτισμών και των θρησκειών, είναι η κοινή μας πορεία στο χρόνο και στο χώρο. Είναι αυτοί οι ακατάλυτοι δεσμοί που μας φέρνουν  εδώ σήμερα», σημείωσε ο Έλληνας Πρωθυπουργός, ευχαριστώντας στους συμμετέχοντες που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή του και τονίζοντας ότι στόχος είναι να επιχειρηθεί μια κοινή και εποικοδομητική συμβολή στον κρίσιμο διάλογο που ξεκινά για το μέλλον της ΕΕ στην πολύ σημαντική άτυπη Σύνοδο των 27 στην Μπρατισλάβα.

Από ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top