ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απολύσεις «Φιλελευθέρου»: Ένταση κι αποχώρηση στις επαφές μεταξύ συνδικαλιστών και διεύθυνσης

Απολύσεις «Φιλελευθέρου»: Ένταση κι αποχώρηση στις επαφές μεταξύ συνδικαλιστών και διεύθυνσης

Συνδικαλιστική μάχη στα γραφεία του «Φιλελευθέρου»...

Της Μαρινέλλας Παναγιώτου

Η διεύθυνση του γνωστού δημοσιογραφικού ομίλου ενημέρωσε τους οκτώ διορθωτές του «Φιλελευθέρου» ότι θα απολυθούν.

Αυτή η εξέλιξη, όπως ήδη σας ενημερώσαμε, προκάλεσε την απαρέσκεια του υπόλοιπου δημοσιογραφικού προσωπικού του «Φιλελεύθερου», όπως και άλλων υπαλλήλων κι έτσι ακολούθησε αυθόρμητη στάση εργασίας.

Αμέσως ειδοποιήθηκαν να μεταβούν στον χώρο τα εμπλεκόμενα συνδικαλιστικά σώματα, όπως η Ένωση Συντακτών Κύπρου, η ΠΕΟ και η ΣΕΚ.

Ακολούθησαν διαπραγματεύσεις μεταξύ των εκπροσώπων των συνδικαλιστικών αυτών σωμάτων και της διεύθυνσης. Στόχος των πρώτων, ασφαλώς, η ανάκληση των απολύσεων (σ.σ. δεν ενημερώθηκαν γραπτώς οι διορθωτές παρά μόνο προφορικά).

Μάλιστα, όπως πληροφορούμαστε υπήρξε ένταση κι αποχώρηση κατά τη διάρκεια των επαφών.

Το ThemaOnline από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο κτήριο που στεγάζεται ο «Φιλελεύθερος». Μιλώντας με δημοσιογράφους και υπαλλήλους διαπιστώσαμε ότι ήταν έντονα απογοητευμένοι, χαρακτηρίζοντας την απόλυση των συναδέλφων τους ως εκδικητική.

Διαβάστε επίσης: Αυθόρμητη στάση εργασίας από το δημοσιογραφικό προσωπικό του «Φιλελευθέρου» - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Εδώ να σημειωθεί ότι όλο το προσωπικό του «Φιλελευθέρου» άρχισε να δέχεται περικοπές πριν από περίπου τέσσερα χρόνια. «Το κάναμε για να κρατήσουμε τις δουλειές μας, αλλά και σκεπτόμενοι τους άλλους συναδέλφους που δούλευαν σε διαφορετικά μέσα. Αν απολύονταν κάποιοι μαζικά από τον Φιλελεύθερο, τότε θα έκαναν απολύσεις κι άλλοι εκδότες», ανέφερε χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα μας υπάλληλος του ομίλου.

Να σημειωθεί, επίσης, ότι οι διορθωτές του «Φιλελευθέρου» ήταν σε διαπραγματεύσεις με τη διεύθυνση εδώ και περίπου δυο χρόνια, με στόχο να κερδίσουν πίσω αυτά που είχαν παραχωρήσει.

Οι επαφές μεταξύ των δυο εμπλεκόμενων πλευρών υπό την... διαιτησία του Υπουργείου Εργασίας κατέληξαν σε αδιέξοδο. Ακολούθησε η εξέλιξη που σημειώθηκε εντός της ημέρας (12/09) με τη διεύθυνση να ενημερώνει τους διορθωτές ότι απολύονται. 

Τα συνδικαλιστικά σώματα επιδιώκουν τώρα την αναίρεση της απόφασης για απολύσεις και να υπάρξει νέος γύρος επαφών στο Υπουργείο Εργασίας με στόχο τη γεφύρωση των διαφορών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top