ΚΟΣΜΟΣ

Τραγικό δυστύχημα στο μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο του κόσμου- Χαροπαλεύουν 2 από τους τραυματίες- VIDEO

Τραγικό δυστύχημα στο μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο του κόσμου- Χαροπαλεύουν 2 από τους τραυματίες- VIDEO

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν – δύο εκ των οποίων κρίσιμα – όταν μία από τις σωσίβιες λέμβους αποκολλήθηκε από το κρουαζιερόπλοιο που είχε δέσει στο λιμάνι της Μασσαλίας και έπεσε πάνω του.

Πρόκειται για έναν 42χρονο από τις Φιλιππίνες ο οποίος σκοτώθηκε και άλλα τέσσερα μέλη του πληρώματος.

Το δυστύχημα σημειώθηκε κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής άσκησης ασφαλείας επί του κρουαζιερόπλοιου που ήταν αγκυροβολημένο στο γαλλικό λιμάνι της Μασσαλίας.

Οι αρχές αποκάλυψαν πως δύο από τους τραυματίες είναι σε κρίσιμη κατάσταση. «Ένας άνθρωπος είναι νεκρός. Από τους τέσσερις τραυματίες, οι δύο δίνουν μάχη για να κρατηθούν στη ζωή», σημείωσε εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η σωστική λέμβος αποκολλήθηκε από το κρουαζιερόπλοιο ενώ βρίσκονταν μέσα 5 μέλη από το προσωπικό της Royal Caribbean International. Το Harmony of the Seas βρίσκεται στην 8η μέρα κρουαζιέρας του στη Μεσόγειο.

Το τεράστιο πλοίο αποτελεί το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο και έχει χαρακτηριστεί ως το μεγαλύτερο ξενοδοχείο της Ευρώπης. Κόστισε 700 εκατομμύρια λίρες και μπορεί να μεταφέρει 6.780 επιβάτες και 2.100 μέλη πληρώματος.

Τον Μάιο, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι είχαν παρακολουθήσει την καθέλκυση του πλοίου από το Σεν-Ναζέρ, στη δυτική Γαλλία, όπου κατασκευάστηκε στα τοπικά ναυπηγεία από τη STX France.

Το Harmony of the Seas αναχώρησε για το πρώτο του ταξίδι στις 29 Μαΐου από το Σαουθάμπτον, στη νότια Αγγλία, με προορισμό το λιμάνι της Βαρκελώνης στην Ισπανία. Έκανε την πρώτη στάση του στη Μασσαλία τον Ιούνιο.

Δείτε το βίντεο από το Harmony of the Seas.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Δίκη στο Μάτι: Συγκλονίζει ο Άρης Χερουβείμ που έχασε μάνα, αδερφή και δίδυμες ανιψιές στη φωτιά

Μονή Αββακούμ: Σε προχωρημένο στάδιο οι εξετάσεις της Αστυνομίας

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες



Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Ενώπιον μιας πρωτοφανούς σύγκρουσης θεσμών βρίσκεται η κυπριακή κοινωνία η οποία παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον για το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της δικαστικής διαμάχης μεταξύ του Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη και του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Ενδιαφέρον Συνταγματικό, Πολιτειακό και Πολιτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top