ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνάντηση Γενικού Εισαγγελέα και ανακριτών για τα επόμενα βήματα στις έρευνες για την οικονομία

Συνάντηση Γενικού Εισαγγελέα και ανακριτών για τα επόμενα βήματα στις έρευνες για την οικονομία

Νέα συνάντηση με τους επικεφαλής της ανακριτικής ομάδας που διερευνά τις υποθέσεις που αφορούν στην κατάρρευση της κυπριακής οικονομίας, έχει την Δευτέρα (26/9) ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης.

Κατά τη συνάντηση, την τρίτη κατά σειρά, αναμένεται να γίνει ανασκόπηση της μέχρι σήμερα πορείας των ερευνών και καθορισμός των επόμενων βημάτων με στόχο τη συμπλήρωση και προώθηση υποθέσεων ενώπιον της δικαιοσύνης.

Σε συνέντευξή του την Κυριακή (25/9) στο «Φιλελεύθερο» και ερωτηθείς σχετικά με τη σημερινή συνάντηση του με τους ανακριτές, ο κ. Κληρίδης ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι “είναι αδύνατο να τεθούν οποιαδήποτε χρονοδιαγράμματα πέραν της δεδηλωμένης πρόθεσης τόσο της Νομικής Υπηρεσίας όσο και της Αστυνομίας όπως συμπληρωθούν οι υποθέσεις το συντομότερο δυνατόν”.

«Ασφαλώς όλοι εργάζονται προς αυτή την κατεύθυνση. Κάποιες υποθέσεις βρίσκονται σε πιο προχωρημένο στάδιο και άλλες σε λιγότερο και η όλη εργασία συνεχίζεται κανονικά. Εκείνο που έχει σημασία είναι ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση για κουκούλωμα ή κάλυψη οποιωνδήποτε υποθέσεων ή προσώπων, υπάρχει η βούληση και η αποφασιστικότητα», σημείωσε.

Αρχές του μήνα είχε πραγματοποιηθεί διήμερη σύσκεψη με τους ανακριτές κατά την οποία, σύμφωνα με δηλώσεις του Γενικού Εισαγγελέα, «έγινε μια γενική ανασκόπηση όλων των θεματικών ενοτήτων και όλων των υποθέσεων που έχουν τεθεί κάτω από τις θεματικές αυτές ενότητες».

Σημείωσε δε ότι «εξετάστηκε στην κάθε περίπτωση σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διερευνώμενη υπόθεση, αν απαιτείται κάτι περισσότερο να γίνει και δόθηκαν οι σχετικές οδηγίες».

Κληθείς να πει εάν ολόκληρη η έρευνα είναι προς το τέλος, ο κ. Κληρίδης τόνισε ότι «ολόκληρη η έρευνα δεν θα είναι ποτέ προς το τέλος. Θα συνεχιστεί όσο χρειαστεί. Εκείνο που είναι προς το τέλος είναι κάποιες συγκεκριμένες υποθέσεις, οι οποίες έχουν έρθει ή πρόκειται να έρθουν στη Νομική Υπηρεσία για να εξεταστούν κατά πόσο έχουν διαπραχθεί ποινικά αδικήματα».

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top