ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΑΦΟΣ: Δύο υπερσύγχρονα πυροσβεστικά οχήματα στην Πυροσβεστική του αεροδρομίου από την Hermes - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

ΠΑΦΟΣ: Δύο υπερσύγχρονα πυροσβεστικά οχήματα στην Πυροσβεστική του αεροδρομίου από την Hermes - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Η τελετή επίσημης παράδοσης δυο υπερσύγχρονων πυροσβεστικών οχημάτων από την Hermes στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής (9/10).

Τα οχήματα έχουν ήδη τεθεί στη διάθεση της πυροσβεστικής δύναμης του Διεθνούς Αερολιμένα Πάφου, τα στελέχη της οποίας έχουν ήδη εκπαιδευτεί κατάλληλα ως προς τη χρήση τους.

Μιλώντας στο πλαίσιο της τελετής και εκ μέρους της Hermes, η Ανώτατη Εκτελεστική Διευθύντρια της εταιρείας Ελένη Καλογήρου εξήρε τη στενή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ της Hermes και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου και σημείωσε ότι με την απόκτηση των δύο νέων οχημάτων, ο Διεθνής Αερολιμένας Πάφου αναβαθμίζει ακόμη περισσότερο το επίπεδο ασφάλειας του.

Εκ μέρους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τα οχήματα παρέλαβε ο Επαρχιακός Διευθυντής Πάφου Σπύρος Παπαμιχαήλ.

Ο κ. Παπαμιχαήλ ευχαρίστησε την Hermes για την αγορά των δυο νέων πυροσβεστικών οχημάτων και για τη συμβολή της γενικότερα στην προσπάθεια αναβάθμισης του εξοπλισμού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που εδρεύει στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Πάφου.

Τα δύο πυροσβεστικά οχήματα τύπου IVECO DRAGON 6x6, όπως αναφέρθηκε, είναι τελευταίας τεχνολογίας και έχουν εντυπωσιακές δυνατότητες, όπως δυνατότητα διέλευσης σε όλες τις μορφολογίες εδάφους, πλαγιολίσθηση 30 μοιρών, αποθήκευση έως και 12.000 λίτρων νερού, αποθήκευση έως και 1.500 λίτρων αφρού και αποθήκευση έως και 250 κιλών ξηρής σκόνης.

Επίσης, ανάπτυξη ταχύτητας έως και 80 km ανά ώρα σε λιγότερο από 20 δευτερόλεπτα, τελική ταχύτητα έως και 115km, συνολική Ιπποδύναμη 120 ΗΡ με δυο υπερσύγχρονες μηχανές IVECO CURSOR 13.

Σημειώνεται πως η Hermes Airports Ltd είναι ο διαχειριστής των δύο Διεθνών Αεροδρομίων της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η κοινοπραξία απαρτίζεται από εννέα μετόχους - κυπριακές και ξένες εταιρείες. Συνολικά, πάνω από επτά εκατομμύρια επιβάτες διακινούνται ετησίως στα Διεθνή Αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου.

Σύμφωνα με την Hermes, εκτιμάται ότι για κάθε επιπρόσθετη πτήση που αφικνείται στα αεροδρόμια της Κύπρου δημιουργούνται γύρω στις 100 επιπρόσθετες θέσεις εργασίας.

Συνολικά, πέραν των 12.700 θέσεων εργασίας στα δύο αεροδρόμια αλλά και στην τουριστική βιομηχανία της χώρας γενικότερα, υφίστανται και ενισχύονται ως αποτέλεσμα της λειτουργίας των Διεθνών Αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου.

Με ετήσια συνεισφορά που ξεπερνά τα €500 εκατομμύρια στην κυπριακή οικονομία, ποσό που αντιστοιχεί περίπου στο 3% του ΑΕΠ της χώρας, οι δύο αερολιμένες της Κύπρου δικαιολογημένα θεωρούνται πλέον ως μια σημαντική κινητήρια δύναμη που βοηθά στην ανάπτυξη της χώρας και στη διατήρηση χιλιάδων θέσεων εργασίας.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top