ΠΑΡΑ-THEMA

Κύπρια σερβιτόρα καταθέτει τη ψυχή της - Το παράπονο της πελάτισσας και ο θάνατος του ανιψιού της...

Κύπρια σερβιτόρα καταθέτει τη ψυχή της  - Το παράπονο της πελάτισσας και ο θάνατος του ανιψιού της...

Μια κατάθεση ψυχής με καλή διάθεση καταθέτει Κύπρια επαγγελματίας σερβιτόρα και πετυχαίνει να κτυπήσει κέντρο.

Αφορμή για τα γραφόμενά της που δημοσιοποίησε στο facebook, αποτέλεσε το παράπονο μιας πελάτισσας που την είδε να μην χαμογελά.

Το αξιοοσημείωτο είναι πως το σχόλιό της ναι μεν εμπεριέχει τα συναισθήματά της, αλλά δεν είναι εμποτισμένο με μίσος ή εμπάθεια. Και σίγουρα μ΄ αυτό το ύφος καταφέρνει να μας προβληματίσει και να αναλογιζόμαστε κι άλλες παραμέτρους πριν απλώς κάνουμε ένα κακεντρεχές σχόλιο για το -κατά τη γνώμη μας- «αγενές γκαρσόνι».

Παραθέτουμε το σχόλιό της: «Θα μιλήσω από την άλλη πλευρά του τραπεζιού... Δηλαδή του υπαλλήλου... Όχι, δεν ειναι ωραίο να σερβίρεσαι από μη χαμογελαστούς ανθρώπους.. Κάποτε όταν έχω ώρα είμαι και εγώ πελάτης... Είμαι στο επάγγελμα 15 χρόνια (σερβιτόρα, ναι).

Υπάρχουν κάποιοι, βλέπετε, που ερωτεύτηκαν το επάγγελμα και ναι, κατ΄ επιλογήν για διάφορους λογους....

Θα σας πω κάποια περιστατικά και απλά σκεφτείτε... Δεν χρειάζεται να απαντήσετε. Απλά κατανόηση... Όταν έμαθα ότι ο πατέρας μου θα έκανε την πρώτη του χημειοθεραπεία, ήμουν δουλειά... Έκλαψα στα αποχωρητήρια, νίφτηκα και βγήκα έξω στο σέρβις... Όταν έχασα την γιαγιά μου μετά την κηδεία, πήγα δουλειά. Είχαμε έλλειψη προσωπικού βλέπεις... Όταν χάσαμε τον ανηψιό μου, πριν την κηδεία με έπαιρναν τηλ απ’ την δουλειά αν θα πάω το απόγευμα... Όταν ειπα όχι... «ΟΚ αλλά αύριο θα ΄ρθεις, ναι; Αλλιως να ξέρουμε τι θα σε κάνουμε...».

Έβγαλα 2 φορονιμήτες το πρωί.... Τούμπανο τα μάγουλα. Δεν μπορούσα να μιλήσω και μια πελάτισσα έκανε παράπονο γιατί δεν χαμογελούσα... Το μεροκάματο βλέπεις συνάνθρωπε. Επειδή δεν ξέρεις, δεν σημαίνει πως τα πράγματα είναι όπως τα βλέπεις... Απολογούμαι για το μεγάλο κείμενο. Παραδείγματα υπάρχουν κι άλλα...».

Το σχόλιό της συγκέντρωσε πάνω από 300 likes.

ΜακΦαν

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μονή Αββακούμ: Πάνε στο Δικαστήριο μοναχοί και δωρητές για τα λεφτά στο χρηματοκιβώτιο - Τι έγινε με τις ενστάσεις στην Ανακριτική

«Πρεμιέρα» με παρατράγουδα για την εξεταστική περίοδο - Οι καταγγελίες για το γραπτό

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Αυτοί είναι οι δυο ανεξάρτητοι ποινικοί ανακριτές που διορίστηκαν από το Υπουργικό

Επιστολή Τσίγκη για τις κάμερες: Να γίνουν έντονες οι σημάνσεις στις προειδοποιητικές πινακίδες– «Πρώτα στον Στρόβολο»

Αγανακτισμένος ο πατέρας του μικρού μαχητή Λούκα: Κλείδωσαν τον τραπεζικό λογαριασμό της οικογένειας



Κατηγορηματικός ο ΠτΔ - «Δεν έχω απορρίψει καμία πρόταση της προσωπικής απεσταλμένης»

Κατηγορηματικός ο ΠτΔ - «Δεν έχω απορρίψει καμία πρόταση της προσωπικής απεσταλμένης»

Στο Κυπριακό, στο μεταναστευτικό και στο θέμα του πορίσματος της έρευνας για τον Ακάμα αναφέρθηκε σήμερα, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top