ΚΟΣΜΟΣ

Τρεις συλλήψεις στο Κάνσας – Σχεδίαζαν επίθεση με στόχο Σομαλούς

Τρεις συλλήψεις στο Κάνσας – Σχεδίαζαν επίθεση με στόχο Σομαλούς

Οι αρχές του Κάνσας συνέλαβαν την Παρασκευή (14/10) τρεις άνδρες τους οποίους κατηγορούν ότι συνωμοτούσαν με σκοπό τη διάπραξη μιας βομβιστικής επίθεσης.

Ως στόχο φέρεται ότι είχαν κτίριο όπου ζούσαν 120 άνθρωποι, ανάμεσά τους δεκάδες μουσουλμάνοι μετανάστες από τη Σομαλία, οι οποίοι χρησιμοποιούσαν ένα από τα διαμερίσματα ως τζαμί, ανακοίνωσαν οι ομοσπονδιακές αρχές των ΗΠΑ.

Οι τρεις άνδρες, ο Κέρτις Άλεν, 49 ετών, ο Γκάβιν Ράιτ, 49, και ο Πάτρικ Γιουτζίν Στάιν, 47, κατηγορούνται για συνωμοσία με σκοπό τη χρήση ενός όπλου μαζικής καταστροφής στο Γκάρντεν Σίτι του Κάνσας, ανέφερε ο Τομ Μπιλ, υπηρεσιακός ομοσπονδιακός εισαγγελέας της Περιφέρειας του Κάνσας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Ουίτσιτα.

Σύμφωνα με τις αρχές, οι κατηγορούμενοι είναι μέλη παραστρατιωτικής οργάνωσης.

Οι ομοσπονδιακές, οι πολιτειακές και οι τοπικές αρχές διεξήγαγαν έρευνα σχετικά με το σχέδιο των τριών επί οκτώ μήνες, καθώς οι ύποπτοι έκαναν κατόπτευση των πιθανών στόχων τους, συγκέντρωναν οπλισμό και εκρηκτικές ύλες και συνέτασσαν ένα μανιφέστο που θα δημοσιευόταν μετά την επίθεση, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ η έρευνα έγινε στο πλαίσιο μιας ευρύτερης δράσης για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και επικεντρώθηκε σε παραστρατιωτικές οργανώσεις του νοτιοδυτικού Κάνσας. Σύμφωνα με ένα έγγραφο του Ομοσπονδιακού Γραφείου Έρευνας (FBI) τα μέλη των οργανώσεων αυτών τρέφουν αντικυβερνητικές, αντιμουσουλμανικές και αντιμεταναστευτικές πεποιθήσεις.

Το FBI αξιοποίησε έναν πληροφοριοδότη που συμμετείχε σε συγκεντρώσεις μιας παραστρατιωτικής οργάνωσης, της Δύναμης Ασφάλειας του Κάνσας, για να συγκεντρώσει στοιχεία. Οι τρεις κατηγορούμενοι ήταν μέλη μιας μικρότερης οργάνωσης, που αυτοαποκαλείται οι Σταυροφόροι, σύμφωνα με το κατηγορητήριο. Και οι τρεις κατηγορούμενοι είναι λευκοί, σύμφωνα με στοιχεία από τη φυλακή της Κομητείας Σέτζγουικ, όπου έχουν προφυλακιστεί.

Αφού εξέτασαν στόχους όπως εκκλησίες που βοηθούσαν Σομαλούς μετανάστες ή δημόσιους λειτουργούς, οι ύποπτοι κατέληξαν στο κτίριο στο Γκάρντεν Σίτι. Σχεδίαζαν να τοποθετήσουν οχήματα παγιδευμένα με μεγάλες ποσότητες εκρηκτικών στις τέσσερις γωνίες της πολυκατοικίας, σύμφωνα με εισαγγελείς.

Οι τρεις κατηγορούμενοι δεν έχουν ακόμη συνήγορο και θα οδηγηθούν ενώπιον δικαστή για να τους απαγγελθούν επίσημα κατηγορίες τη Δευτέρα. 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συναγερμός στις Αρχές: Έβαλαν φωτιά σε δημοτικό σχολείο και προκάλεσαν ζημιές σε εξωτερικούς χώρους

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Survivor 2024: Το... πολεμικό κλίμα και ο δεύτερος μονομάχος - Δείτε βίντεο

ΔΗΣΥ: Νούμερο ένα προτεραιότητα η συσπείρωση του κόμματος - Έκλεισε το κεφάλαιο για τις διαγραφές

Ελένη Φουρέιρα: Καίει καρδιές με το σέξι βίντεο στο Instagram



ΠτΔ για λιμάνι Λάρνακας: «Το Κράτος δεν μπορεί να εκβιάζεται από τον οποιοδήποτε»

ΠτΔ για λιμάνι Λάρνακας: «Το Κράτος δεν μπορεί να εκβιάζεται από τον οποιοδήποτε»

Επίσκεψη στο το φυλάκιο «Κομμόροτσος» στους Αγίους Τριμιθιάς, με σκοπό να δώσει τις ευχές του στους στρατιώτες ενόψει των εορτών του Πάσχα, πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top