ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΛΟΦΟΥ: Ισχυρές δυνάμεις στην περιοχή - Απειλούν οι δυνατοί ανέμοι

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΛΟΦΟΥ: Ισχυρές δυνάμεις στην περιοχή - Απειλούν οι δυνατοί ανέμοι

Σε συναγερμό είχε τεθεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία το μεσημέρι της Κυριακής (30/10) καθώς μέχρι και αυτή την ώρα (9:15 – 31/10) βρίσκεται σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Επαρχία Λεμεσού.

Το μεσημέρι της Κυριακής (30/10) ξέσπασαν πυρκαγιές σε δύο μέτωπα, Παρεκκλησιά και Λόφου. Στην περιοχή της Παρεκκλησιάς η πυρκαγιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο ενώ στην Λόφου υπάρχουν ακόμα ισχυρές δυνάμεις που περιπολούν την περιοχή για τυχόν αναζωπυρώσεις 

Σύμφωνα με τον κ. Ανδρέα Κεττή εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, την Δευτέρα (31/10), 5 πτητικά μέσα επιχείρησαν στην περιοχή με το πρώτο φως της ημέρας. Επίσης καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας της Κυριακής (30/10) ισχυρές δυνάμεις επιχειρούσαν στην περιοχή.  

Η συγκεκριμένη περιοχή είναι δύσβατη όπως ανάφερε στην ιστοσελίδα μας ο κ. Κεττής γι’ αυτό και στην περιοχή έφθασαν εκσκαφείς, οι οποίοι φτιάχνουν αντιπυρηνικές λωρίδες στους δρόμους.  

Σε συναγερμό η Πυροσβεστική – Πύρινα μέτωπα σε Λόφου και Παρεκκλησιά - Δύσκολο το έργο της κατάσβεσης

Ο κ. Κεττής αναφέρθηκε επίσης και στις πληροφορίες τις οποίες έχουν στην Πυροσβεστική Υπηρεσία ότι, γύρω στις 10-11 π.μ. στην περιοχή θα αρχίσουν να πνέουν δυνατοί άνεμοι γι’ αυτό και παραμένουν εκεί ισχυρές δυνάμεις ώστε να αντιμετωπιστούν όποια κρούσματα αναζωπύρωσης υπάρξουν.

Όσων αφορά τους τρεις κυνηγούς που κινδύνευσαν από την πυρκαγιά, ο κ. Κεττής μας ανάφερε ότι, τους κυνηγούς απεγκλώβισαν δασοπυροσβέστες της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά και ένας των Βρετανικών Βάσεων ο οποίος βρισκόταν στην περιοχή για να βοηθήσει.

Ο ένας εκ των τριών κυνηγών μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Λεμεσού με αναπνευστικά προβλήματα χωρίς όμως να βρίσκεται σε κρίσημη κατάσταση η υγεία του.

Σημειώνεται ότι το ένα όχημα από τα δύο των κυνηγών, κάηκε και καταστράφηκε ολοσχερώς. 

*φώτο αρχείου

Μαρινέλλα Παναγιώτου

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



«Ανατολίτικο παζάρι»  στη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν τη Δευτέρα- Το μοίρασμα φυσικού πλούτου στην Ανατολική Μεσόγειο και το Κυπριακό

«Ανατολίτικο παζάρι» στη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν τη Δευτέρα- Το μοίρασμα φυσικού πλούτου στην Ανατολική Μεσόγειο και το Κυπριακό

Καθοριστική θεωρείται η επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην Άγκυρα, τη Δευτέρα 13 Μαΐου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top