ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Η πάταξη της διαφθοράς σε συζήτηση στη Βουλή με τον Υπ. Δικαιοσύνης της Αυστρίας

Η πάταξη της διαφθοράς σε συζήτηση στη Βουλή με τον Υπ. Δικαιοσύνης της Αυστρίας

Η πάταξη της διαφθοράς ήταν στο επίκεντρο συζήτησης στη Επιτροπή Νομικών της Βουλής με τον Υπουργό Δικαιοσύνης της Αυστρίας Wolfgang Brandstetter, ο οποίος επισκέπτεται στην Κύπρο, κατόπιν πρόσκλησης του Κύπριου ομολόγου του Ιωνά Νικολάου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Γιώργος Γεωργίου, σημειώνοντας τον πλήρη διαχωρισμό των εξουσιών που υπάρχει στην Κύπρο, ενημέρωσε για τη δράση της Βουλής στον τομέα της πάταξης της διαφθοράς.

Επεσήμανε κυρίως ότι πέραν της δράσης του Σώματος στα πλαίσια του νομοθετικού του ρόλου και του κοινοβουλευτικού ελέγχου που ασκεί, έχουν ήδη υιοθετηθεί σχετικά νομοσχέδια, ενώ σειρά πρόσθετων νομοσχεδίων και προτάσεις νόμου που εκκρεμούν ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών, αναμένεται να συζητηθούν σύντομα.

Πρόσθετα, ο κ. Γεωργίου ενημέρωσε για τις συστάσεις τόσο της Επιτροπής GRECO (Group of States Against Corruption) του Συμβουλίου της Ευρώπης όσο και για αυτές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πάταξη της διαφθοράς στην Κύπρο, υπογραμμίζοντας ότι αναγνωρίζεται η δέσμευση της χώρας μας για επίτευξη προόδου στον εν λόγω τομέα.

Στη συνάντηση ανταλλάγησαν, επίσης, απόψεις αναφορικά με τις σχετικές μεταρρυθμίσεις που προωθούνται τόσο στην Αυστρία όσο και στην Κύπρο και επισημάνθηκε εκατέρωθεν η χρησιμότητα της συνέχισης της διμερούς συνεργασίας στον τομέα της πάταξης της διαφθοράς και σε άλλους παρεμφερείς τομείς.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Επιτροπής Δημήτρης Δημητρίου και τα μέλη της Επιτροπής Κώστας Κωνσταντίνου, Άριστος Δαμιανού και Χριστιάνα Ερωτοκρίτου. Τον κ. Brandstetter συνόδευαν ο Πρέσβης της Αυστρίας δρ Karl Mueller και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Μαινόμενος» ιερέας στη Λεμεσό προσέκρουσε σε περιπολικό και επέστρεψε να παρασύρει πεζούς - Βίντεο

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Τροχαίο με μοτοσικλετιστή: Κρίσιμα ο 26χρονος - Πολύωρη η χειρουργική επέμβαση

Τρόμος για γυναίκα στη Λεμεσό: Τον φιλοξενούσε στο σπίτι της, την χτυπούσε και της έκλεψε το αυτοκίνητο υπό την απειλή μαχαιριού

Να νηστεύουμε το φαγητό μας ή την σκέψη μας; Θεολόγος εξηγεί στο «Τ» - «Δεν πρέπει να τρώμε ο ένας τον άλλο»

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»



Ανακοίνωσε πακέτο στήριξης ενός δις προς τον Λίβανο η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν - Όσα συζήτησαν με τον ΠτΔ

Ανακοίνωσε πακέτο στήριξης ενός δις προς τον Λίβανο η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν - Όσα συζήτησαν με τον ΠτΔ

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία βρίσκεται στην Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top