Πριν από 100 και πλέον χρόνια ο Τσόρτσιλ διακινήθηκε στην Κύπρο μέσω σιδηροδρόμου

Πριν από 100 και πλέον χρόνια ο Τσόρτσιλ διακινήθηκε στην Κύπρο μέσω σιδηροδρόμου

Σήμερα μπορεί ο καθένας να χρησιμοποιεί το προσωπικό του μέσο για τις μετακινήσεις και πολλοί έχουν λησμονήσει τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Σε μια άλλη εποχή όμως, η Κύπρος διέθετε ένα από τα πιο σημαντικά μέσα μεταφοράς. Ο Κυπριακός Κυβερνητικός Σιδηρόδρομος λειτούργησε για 46 χρόνια και αποτελεί μέρος της σύγχρονης ιστορίας του τόπου μας.

Την εποχή που το οδικό δίκτυο ήταν σχεδόν ανύπαρκτο και οι μεταφορές γίνονταν τις περισσότερες φορές με γαϊδούρια, η βρετανική αποικιοκρατία αποφασίζει να δημιουργήσει σιδηρόδρομο.

Το 1903 ο Frederick Shelford, υπέβαλε μία μελέτη για την κατασκευή σιδηροδρομικής γραμμής. Θα ξεκινούσε από την Αμμόχωστο και θα κατέληγε στο Καραβοστάσι.

Χάρτης συγκοινωνιών 1905

Η γραμμή εμπλουτίστηκε με τρία τμήματα: Τμήμα 1: Αμμόχωστος – Λευκωσία, Τμήμα: 2 Λευκωσία – Μόρφου, Τμήμα: 3 Μόρφου – Ευρύχου. 

Η κατασκευή του Κυπριακού Σιδηρόδρομου υλοποιήθηκε το 1905  και ήταν μια ανάσα πολιτισμού για ολόκληρο τον πληθυσμό. Αφενός, αποτελούσε ένα από τα βασικότερα μέσα μεταφοράς το οποίο συνέδεε την ύπαιθρο με την πόλη. Αφετέρου συνείσφερε στην αύξηση του εμπορίου, καθώς και στην απασχόληση περίπου 200 ανθρώπων.

Διαβάστε περισσότερα στη mixanitouxronou.com.cy 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Λετυμπιώτης: Δεν θα επιτρέψουμε η προκλητικότητα να εκτροχιάσει τις συνομιλίες – Καταδικάζει την κάθοδο Ερντογάν στα κατεχόμενα

Λετυμπιώτης: Δεν θα επιτρέψουμε η προκλητικότητα να εκτροχιάσει τις συνομιλίες – Καταδικάζει την κάθοδο Ερντογάν στα κατεχόμενα

Είμαστε σε εγρήγορση και παρακολουθούμε τις εξελίξεις είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης αναφερόμενος στις τουρκικές προκλήσεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE