ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κοινωνικό φροντιστήριο για δυσπραγούντες μαθητές από τον Ιανουάριο

Κοινωνικό φροντιστήριο για δυσπραγούντες μαθητές από τον Ιανουάριο

Με στόχο να βοηθηθούν μαθητές της Γ΄ Τάξης Λυκείου, των Δημοσίων Σχολείων, οι οποίοι αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες, η Κυπριακή Μαθηματική Εταιρεία και το Ίδρυμα Θαλής, σε συνεργασία με την Τράπεζα Κύπρου, παρουσίασαν, στο πλαίσιο του κοινωνικού τους έργου, το θεσμό του Κοινωνικού Φροντιστηρίου “Ζήνων”.

Ανακοίνωση από την Τράπεζα Κύπρου αναφέρει ότι “ο θεσμός αποσκοπεί, επίσης, στο να συμμετέχουν αυτά τα παιδιά, “σε σειρά ενισχυμένων μαθημάτων για μια αποτελεσματική προετοιμασία διεκδίκησης θέσης στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα μέσω των παγκύπριων εξετάσεων”.

Προσθέτει ότι το Κοινωνικό Φροντιστήριο “Ζήνων” θα ενισχύει τους μαθητές στα μαθήματα των Θετικών Επιστημών (Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία, Βιολογία) καθώς και στα Νέα Ελληνικά. Τα μαθήματα θα γίνονται από εθελοντές εκπαιδευτικούς μετά από έγκρισή τους από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, “τα μαθήματα θα οργανωθούν από τον Ιανουάριο μέχρι τις αρχές Ιουνίου 2017 και θα γίνονται σε όλες τις επαρχίες καθημερινά από τις 15:00 μέχρι τις 19:00 το απόγευμα, σε καθορισμένα σχολεία, και με βάση πρόγραμμα που θα ανακοινωθεί μετά την υποβολή των δηλώσεων από τους ενδιαφερόμενους μαθητές”.

Οι μαθητές που θα συμμετέχουν στο Κοινωνικό Φροντιστήριο θα εγκριθούν από Ειδική Επιτροπή στη βάση των κριτηρίων που έχουν ανακοινωθεί και έχουν κωδικοποιηθεί στη αίτηση του μαθητή. Η αξιολόγηση θα λαμβάνει υπόψη οικονομικά κριτήρια, επίδοση στο σχολείο, κοινωνική κατάσταση και κατάσταση υγείας οικογένειας και αιτητή, κοινωνική προσφορά – εθελοντισμός.

Ο θεσμός του Κοινωνικού Φροντιστηρίου έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και στηρίζεται από τη Διεύθυνση Μέσης Εκπαίδευσης, τον Επίτροπο Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και την Τράπεζα Κύπρου.


Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top