Ακιντζί:«Aν η E/K πλευρά δεν υπαναχωρήσει, η ΤΔΒΚ θα συνεχίσει τον δικό της δρόμο»

Ακιντζί:«Aν η E/K πλευρά δεν υπαναχωρήσει, η ΤΔΒΚ θα συνεχίσει τον δικό της δρόμο»

Εφόσον στεφθεί με επιτυχία η διαδικασία εξεύρεσης λύσης στο Κυπριακό, το ψευδοκράτος θα είναι ο ένας από τους δύο ισότιμους εταίρους της ομοσπονδιακής δομής, είπε τη Δευτέρα ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί.

Υποδεχόμενος αντιπροσωπεία Τούρκων βουλευτών του ΑΚP στα κατεχόμενα, ενόψει της αυριανής επετείου για την ανακήρυξη του ψευδοκράτους, ο κ. Ακιντζί πρόσθεσε ότι «αν η ε/κ πλευρά δεν υπαναχωρήσει από τη μαξιμαλιστική της προσέγγιση και συνεχίσει να ζητά το ανέφικτο, η ΤΔΒΚ», κατά την έκφρασή του, «θα συνεχίσει τον δικό της δρόμο».

Ο Τ/κ ηγέτης είπε ότι μετά από αίτημα του Προέδρου Αναστασιάδη, αποφάσισαν να κάνουν διάλειμμα μιας εβδομάδας στο Μον Πελεράν, ενώ εξέφρασε την ευχή να παρθεί απόφαση για την ημερομηνία της πενταμερούς διάσκεψης όπου θα συζητηθούν τα θέματα ασφάλειας και εγγυήσεων, κατά τις συναντήσεις που ξεκινούν στις 20 Νοεμβρίου, στην Ελβετία.

Παράλληλα, δεν πρόκειται να σταματήσει η επίλυση των εσωτερικών προβλημάτων, συμπλήρωσε ο Τ/κ ηγέτης, καθώς όπως είπε, μέσα από μια ισχυρότερη οικονομία και δημοκρατία, το ψευδοκράτος θα είναι καλύτερος εταίρος της ομοσπονδιακής δομής που θα συσταθεί.

Εξέφρασε παράλληλα την ελπίδα να επιτευχθεί μόνιμη λύση στην Κύπρο και είπε ότι οι δύο πλευρές έχουν τη δυνατότητα να κάνουν χρήση των δικαιωμάτων τους, του πλούτου στην περιοχή, να διαχειριστούν από κοινού το αέριο, να το στείλουν στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας και να κάνουν χρήση του νερού από την Τουρκία.

Η αντιπροσωπεία του ΑΚΡ, που αποτελείται από τους Erdogan Ozegen και Yildiz Seferinoglu, επισκέφθηκε επίσης την «πρόεδρο» της ψευδοβουλής Σιμπέλ Σιμπέρ και τον ψευδοπρωθυπουργό Χουσεΐν Όζγκιουργκιουν, με τον τελευταίο να θέτει το θέμα των εγγυήσεων της Τουρκίας ως προϋπόθεση μιας βιώσιμης λύσης.


Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κλιμακώνεται η ένταση στη Μέση Ανατολή - Σε συναγερμό η Κύπρος- «Ο πόλεμος με το Ιράν μπορεί να κρατήσει πάνω από 5 εβδομάδες» λέει ο Τραμπ

Κλιμακώνεται η ένταση στη Μέση Ανατολή - Σε συναγερμό η Κύπρος- «Ο πόλεμος με το Ιράν μπορεί να κρατήσει πάνω από 5 εβδομάδες» λέει ο Τραμπ

Εκτός ελέγχου οδηγείται η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, μετά τον θάνατο του Αλί Χαμενεΐ, γεγονός που πυροδοτεί ραγδαίες εξελίξεις στις σχέσεις μεταξύ Ισραήλ και ΗΠΑ. Σε αυτό το τεταμένο κλίμα, ο Ιρανός στρατηγός προχώρησε σε ευθείες απειλές, δηλώνοντας πως η Τεχεράνη είναι έτοιμη να εκτοξεύσει πυραύλους με στόχο να απομακρυνθούν οι Αμερικανοί από την Κύπρο, κλιμακώνοντας περαιτέρω τη ρητορική έντασης στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Την ίδια ώρα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, διαβεβαίωσε πως «η αεράμυνά μας είναι σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα», υπογραμμίζοντας ότι οι αρμόδιες αρχές παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της εθνικής ασφάλειας.

BEST OF TOTHEMAONLINE