ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σιμπέλ Σιμπέρ: «Η καλή θέληση της Ε/κ πλευράς θα φανεί την επόμενη περίοδο»

Σιμπέλ Σιμπέρ: «Η καλή θέληση της Ε/κ πλευράς θα φανεί την επόμενη περίοδο»

Η Τουρκοκύπρια πολιτικός Σιμπέλ Σιμπέρ δήλωσε ότι η καλή θέληση της Ελληνοκυπριακής πλευράς θα ξεκαθαρίσει την επόμενη περίοδο.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα ο τουρκικός σύνδεσμος γαζήδων, μαρτύρων, χήρων και ορφανών που επισκέπτεται τα κατεχόμενα στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την ανακήρυξη του ψευδοκράτους έγινε δεκτός από την «πρόεδρο της βουλής» Σιμπέλ Σιμπέρ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο πρόεδρος του συνδέσμου Τανέρ Ουράν εξέφρασε την αλληλεγγύη του συνδέσμου με τους Τουρκοκυπρίους.
Ευχήθηκε το κυπριακό πρόβλημα να έχει την κατάληξη που επιθυμούν οι Τουρκοκύπριοι.

Από την πλευρά της η κ. Σιμπέρ ανέφερε ότι οι διαπραγματεύσεις έχουν αποκτήσει δυναμική, γεγονός που δίνει ελπίδα στον κόσμο.

Σημειώνοντας ότι το κυπριακό πρόβλημα είναι διεθνές πρόβλημα, είπε ότι δεν μπορεί να επιλυθεί μόνο με την βούληση της Τουρκοκυπριακής πλευράς προσθέτοντας ότι η καλή θέληση της Ελληνοκυπριακής πλευράς θα ξεκαθαρίσει την επόμενη περίοδο.

Σύμφωνα με την ίδια υπάρχουν πράγματα που πρέπει να γίνουν για βελτίωση της ποιότητας ζωής των Τουρκοκύπριων. Αυτό που επιθυμούν, πρόσθεσε, είναι μια δίκαιη, διαρκή, διζωνική, δικοινοτική λύση προς όφελος των δύο λαών, όπως είπε, και μια λύση στο πλαίσιο της οποίας οι πολίτες θα νοιώθουν ασφαλείς και δεν θα ξαναζήσουν τον πόνο του παρελθόντος.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Για άλλες 8 μέρες στο κελί οι 6 συλληφθέντες - Σήμερα η απόφαση για τους άλλους 3

Συνελήφθησαν Ουκρανοί αξιωματούχοι - Κατηγορούνται ότι σχεδίαζαν να δολοφονήσουν τον Ζελένσκι

Δημοτικός σύμβουλος και Δήμαρχος κατήγγειλαν ο ένας τον άλλον για σωματική επίθεση – Μελετούν κλειστά κυκλώματα για καταθέσεις

Δημοτικό Λιβαδιών: 10χρονος ανάμεσα στα άτομα που προκάλεσαν ζημιές - «Υπήρχε φρουρός στο σχολείο»

Στην εντατική διεθνής ποδοσφαιριστής μετά από επίθεση με καυστικό οξύ



Λετυμπιώτης: «Αναμένει να ακούσει από Ολγκίν για αποτελέσματα επαφών της ο ΠτΔ»

Λετυμπιώτης: «Αναμένει να ακούσει από Ολγκίν για αποτελέσματα επαφών της ο ΠτΔ»

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναμένει να ακούσει από την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ Μαρία Άνχελα Ολγκίν τα αποτελέσματα των επαφών της τις προηγούμενες μέρες και τις σκέψεις της για τα επόμενα βήματα, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top