ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άντρος Κυπριανού: «Πισωγύρισμα στο Μον Πελεράν αλλά να μη χάσουμε την ελπίδα»

Άντρος Κυπριανού: «Πισωγύρισμα στο Μον Πελεράν αλλά να μη χάσουμε την ελπίδα»

Δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να χάσουμε την ελπίδα μας για το πισωγύρισμα το οποίο έχει προκύψει στις συζητήσεις στο Μον Πελεράν, δήλωσε την Τρίτη ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, μετά από συνάντηση που είχε το πρωί με την Πρέσβειρα των ΗΠΑ Καθλίν Ντόχερτι.

Σε δηλώσεις του στα γραφεία του κόμματος, ο κ. Κυπριανού είπε ότι η συνάντηση με την Πρέσβειρα ήταν προκαθορισμένη, ενώ δεν του μετέφερε η ίδια κάποια θέση των ΗΠΑ.

«Ανταλλάξαμε απόψεις για την κατάσταση όπως διαμορφώνεται μετά από το βήμα προς τα πίσω που έγινε στο Μον Πελεράν» είπε.

Μεταφέροντας την άποψη του ΑΚΕΛ, ο κ. Κυπριανού είπε εξάλλου ότι θα πρέπει να εντατικοποιηθεί ακόμη περισσότερο η προσπάθεια, ώστε να επαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις το συντομότερο δυνατό, με στόχο να ξεπεραστούν τα εμπόδια.

Συμπλήρωσε ότι αναμένει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να επιστρέψει Κύπρο και να ενημερώσει τα κόμματα, ενώ ανέφερε ότι το ΑΚΕΛ επιθυμεί να αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες προς διάφορες κατευθύνσεις, που θα επιτρέψουν την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.

«Είναι δύσκολη η διαδικασία» είπε ο Άντρος Κυπριανού, για να προσθέσει ότι «αν ήταν εύκολο το Κυπριακό θα είχε λυθεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια». Συμπλήρωσε όμως, ότι όταν υπάρχει υψηλός βαθμός δυσκολίας, το αντίδοτο είναι ο πολλαπλασιασμός των προσπαθειών που πρέπει να καταβληθούν.

Απαντώντας στο κατά πόσο η κ. Ντόχερτι μετέφερε κάποια θέση των ΗΠΑ, ο κ. Κυπριανού είπε ότι η Πρέσβειρα ξεκαθάρισε πως ο δικός τους ρόλος δεν είναι να μεταφέρουν θέσεις, αλλά «προσπαθούν εκεί και όπου υπάρχουν περιθώρια, να συμβάλουν. Αλλά τίποτα περισσότερο».

Ως προς τις πρωτοβουλίες που το κόμμα προτίθεται να αναλάβει, ο Κυπριανού δεν θέλησε να επεκταθεί, λέγοντας ότι θα αναμένει την επιστροφή του Προέδρου, ενώ δήλωσε ότι συναντήσεις θα επιδιωχθούν και με τ/κ κόμματα.

Σκοπός είναι «να δούμε ποια είναι δεδομένα, όπως διαμορφώνονται και τί χρειάζεται να γίνει για να ξεπεραστούν αυτά τα προβλήματα» κατέληξε.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top