ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Σαν ναυαγοί, σαν ροβινσώνες, δίχως νόμους και κανόνες, σε ένα νησί μαζί μου θα ‘ρθεις που δεν το έχει ούτε ο χάρτης...»

«Σαν ναυαγοί, σαν ροβινσώνες, δίχως νόμους και κανόνες, σε ένα νησί μαζί μου θα ‘ρθεις που δεν το έχει ούτε ο χάρτης...»

Σαν ναυαγοί, σαν ροβινσώνες, δίχως ομόσπονδους νόμους και χωρίς διζωνικούς κανόνες, σε ένα κατεχόμενο νησί, μαζί μου θα έρθεις επειδή δεν σου έβγαινε o χάρτης…

Του Τάσου Χριστοδούλου

Αυτό ήταν φίλες και φίλοι, αγαπητοί αναγνώστες. Τα όνειρα μας για λύση του Κυπριακού έσβησαν ξανά, αυτή την φορά στο παγωμένο Μον Πελεράν της Ελβετίας. 

Οι Τούρκοι δεν έδιναν την Μόρφου και ο Αναστασιάδης πιστός αυτή την φορά στις δεσμεύσεις του δεν υπαναχώρησε, με το ναυάγιο να είναι δεδομένο από την στιγμή που περάσαμε στο blame game, δηλαδή στην επίρριψη ευθυνών.

Εμείς, κατηγορούμε εκείνους, εκείνοι εμάς και το πράμα πάει λέγοντας, επισημοποιώντας έτσι με τον πιο πανηγυρικό όχι απλά το αδιέξοδο αλλά την κρίση στις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας και Ε/κ πλευράς έναντι της Τουρκοκυπριακής. 

Μόνο τις φάτσες να βλέπατε της δικής μας διπλωματικής ομάδας στο Μον Πελεράν θα βγάζατε τα συμπεράσματα σας, για το πόσο κακή και τραγική είναι η σημερινή ημέρα στην προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού.

Το καλό κλίμα και το μομέντουμ που με νύχια και με δόντια προσπαθούσαν να διαφυλάξουν οι δυο ηγέτες και o Έιντε, πήγε στον βρόντο και όσα κτίστηκαν σε επικοινωνιακό επίπεδο φαίνεται ότι έχουν καταρρεύσει σαν χάρτινος πύργος. 

Η Τουρκία τράβηξε το αυτί του Ακιντζί και αυτός, όσο καλός άνθρωπος και αν είναι, υπάκουσε στις εντολές του κατοχικού καθεστώτος, υπενθυμίζοντας σε όλους μας ποιος κάνει κουμάντο στην κατεχόμενη μας γη. 

Υ.Γ. Με το άκουσμα του ναυάγιου στο Μον Πελεράν, λόγω χάρτη, μας ήρθε στο μυαλό ένα παλιό σχετικά τραγούδι του Νίνο και σας αφήνουμε με αυτό ευελπιστώντας να χαλαρώσουμε λίγο το κλίμα κατήφειας. 

Μόνο και μόνο να σκεφτείτε ότι το ρεφρέν το αφιερώνει ο Νίκαρος στον Μουσταφά δεν υπάρχει περίπτωση να μην μειδιάσετε.

Δείτε το βίντεο:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top