Εθνικό Συμβούλιο: Ο Αβέρωφ τα έριξε στην Ελλάδα για το ναυάγιο στο Μον Πελεράν

Εθνικό Συμβούλιο: Ο Αβέρωφ τα έριξε στην Ελλάδα για το ναυάγιο στο Μον Πελεράν

Από την ημέρα του λεγόμενου ναυαγίου στο Μον Πελεράν, έχει ανοίξει μια δημόσια συζήτηση στην Κύπρο για το ποιος τελικά είναι αυτός που το προκάλεσε.

Επιμέλεια: Τάσος Χριστοδούλου

Για μερικούς είναι ξεκάθαρο ότι για το αδιέξοδο ευθύνεται η Τουρκία και μόνο, λόγω της ανυποχώρητης της στάσης.

Κατά την τουρκική πλευρά ευθύνεται η Ελλάδα. Αυτή η άποψη όμως δεν ανήκει μόνο στην επιχειρηματολογία της Τουρκίας, αλλά και στην Ελληνοκυπριακή πλευρά και μάλιστα προέρχεται από την κυβερνητική πτέρυγα.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», για τα όσα ειπώθηκαν στο Εθνικό Συμβούλιο της Πέμπτης 24/11, το οποίο υπογράφει ο κ. Κώστας Βενιζέλος γράφει:

«Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, διερωτήθηκε απευθυνόμενος προς τα υπόλοιπα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου αν αποκλείουν να έγιναν δεύτερες σκέψεις από την άλλη πλευρά επειδή θεωρούν ότι η εκ των προτέρων κατάργηση των εγγυήσεων δεν γίνεται αποδεκτή».

Και συνεχίζει: «Το ρητορικό ερώτημα του κ. Νεοφύτου εξέφραζε και την άποψή του επί του θέματος, ότι αυτός ήταν δήθεν ο λόγος υπαναχώρησης των Τούρκων. Δηλαδή, η στάση της Ελλάδος. Εκτίμηση που ενδεχομένως να εκφράζει και κάποιους στην κυβέρνηση».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Μαίνεται ο πόλεμος ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν – Εκατέρωθεν χτυπήματα, συλλήψεις για κατασκοπεία από το Ιράν

LIVE: Μαίνεται ο πόλεμος ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν – Εκατέρωθεν χτυπήματα, συλλήψεις για κατασκοπεία από το Ιράν

Συνεχίζονται για ένατη μέρα οι εκατέρωθεν επιθέσεις που εξαπέλυσαν στη διάρκεια της νύχτας Ιράν και Ισραήλ. Από την ισραηλινή επίθεση στην πόλη Κομ, κοντά στο πυρηνικό εργοστάσιο του Φορντό, έχασαν τη ζωή τους δύο άτομα, εκ των οποίων το ένα 16 ετών. Οι (IDF) έβαλαν στο στόχαστρο εγκαταστάσεις αποθήκευσης και εκτόξευσης πυραύλων. Τις πρώτες πρωινές ώρες, ήχησαν σειρήνες συναγερμού για πυραυλική επίθεση από το Ιράν στο κεντρικό τμήμα του Ισραήλ, υποχρεώνοντας χιλιάδες κατοίκους να σπεύσουν στα καταφύγια. Μαρτυρίες που επικαλείται το Reuters έκαναν λόγο για εκρήξεις που ακούστηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Τελ Αβίβ.Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν αργότερα ότι αναχαιτίστηκαν με επιτυχία όλοι οι πύραυλοι και δεν υπήρξαν αναφορές για θύματα.

BEST OF TOTHEMAONLINE