ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναστασιάδης «Το Παττίχειο Θέατρο θα είναι ένα ακόμη κόσμημα για την πόλη της Λεμεσού»

Αναστασιάδης «Το Παττίχειο Θέατρο θα είναι ένα ακόμη κόσμημα για την πόλη της Λεμεσού»

Τη βεβαιότητα ότι το Παττίχειο Θέατρο θα είναι ένα ακόμη κόσμημα για την πόλη της Λεμεσού εξέφρασε το βράδυ της Παρασκευής ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, εγκαινιάζοντας το πλήρες ανακαινισμένο Δημοτικό Θέατρο της πόλης, στην παρουσία των τοπικών Αρχών και πλήθους κόσμου.

Όπως είπε στην ομιλία του ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, η τελετή εγκαινίων ενός σύγχρονου χώρου έκφρασης του πολιτισμού αποτελεί πάντοτε ιδιαίτερη χαρά, "πόσο μάλλον, όταν καλούμαι να εγκαινιάσω ένα τέτοιο χώρο, στην πόλη μου τη Λεμεσό, η οποία πρωτοπορεί για άλλη μια φορά".

Η πόλη της Λεμεσού, η οποία υπήρξε πάντοτε πρωτοπόρα, συνέχισε, οραματίζεται τη συνέχεια και το μέλλον και το ανακαινισμένο και σύγχρονο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο, θα μπορεί πια να διαδραματίσει ιδιαίτερο ρόλο σε αυτή τη διαχρονική προσπάθεια των δημοτικών Αρχών, των ανθρώπων του πολιτισμού και των ιδίων των δημοτών.

Ανέφερε επίσης πως η συνεχής ανάπτυξη της πόλης και ειδικά η αναζωογόνηση του ιστορικού της Κέντρου, όπου το Παττίχειο βρίσκεται στρατηγικά χωροθετημένο, σε συνδυασμό με τις ανάγκες του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου, το οποίο δεν διαθέτει θέατρο, καλούν σήμερα τον ιστορικό αυτό χώρο να διαδραματίσει ένα νέο αναβαθμισμένο ρόλο.

Υπενθυμίζοντας ότι το συνολικό κόστος αναβάθμισης έφτασε τα 8 εκατομμύρια ευρώ, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε πως πρόκειται για μια από τις πλέον σύγχρονες αίθουσες πολιτισμού που διαθέτει η πατρίδα μας και συνεχάρη θερμά όλους όσοι συνέβαλαν "για να χαίρεται η πόλη μας αυτό το εξαίρετο κτίριο".

Παράλληλα, επεσήμανε προς όλους τις μεγάλες ευκαιρίες που μπορούν να έχουν δήμοι και κοινότητες για αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων και σημείωσε ότι η Λεμεσός αξιοποίησε στο μέγιστο αυτά τα κονδύλια.

"Είναι ένα πεδίο από το οποίο μπορούμε να κερδίσουμε πολύ περισσότερα και για αυτό θα ήθελα να καλέσω και τις υπόλοιπες τοπικές αρχές, σε συνεργασία με τις κρατικές υπηρεσίες να αναζητούν τους βέλτιστους τρόπους πρόσβασης στα σχετικά κονδύλια", συμπλήρωσε.

Τέλος, εξέφρασε τη βεβαιότητα πως το Παττίχειο Θέατρο θα είναι ένα ακόμη κόσμημα για την πόλη της Λεμεσού, "ένας χώρος που οι ιδέες και η ψυχαγωγία θα εκφράζονται με τον πιο όμορφο τρόπο, αναβαθμίζοντας όχι μόνο την ποιότητα ζωής στη χώρα μας αλλά και την ανταλλαγή ιδεών και παραστάσεων".

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Λεμεσού Ανδρέας Χρίστου είπε πως "με περηφάνια και ξεχωριστή ικανοποίηση παραδίδουμε σήμερα στην πόλη μας και στην Κύπρο γενικότερα, το νέο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο, ως μια ακόμα συνεισφορά στο πολιτιστικό γίγνεσθαι της πατρίδας μας".

Τόνισε δε ότι "είναι για όλους μας η σημερινή μέρα πολύ σημαντική διότι ακόμα ένα μεγάλο έργο ολοκληρώθηκε, διότι ακόμα μια τιτάνια προσπάθεια έφτασε στο τέλος της" και εξέφρασε τη βεβαιότητα πως το θέατρο θα αποτελέσει "μια νέα ξεχωριστή σε σημασία κοιτίδα πολιτισμού στην πόλη μας, ανοικτή και φιλόξενη σε όλους, κοινό και καλλιτέχνες".

Ο Δήμαρχος Λεμεσού απένειμε τιμητικό δίσκο με το έμβλημα του Δήμου Λεμεσού στον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γιώργο Βασιλείου, ως τον πρώτο μεγάλο δωρητή του Παττίχειου Θεάτρου, καθότι προσέφερε "το μνημειακό ανάγλυφο του Χριστόφορου Σάββα, αξίας σήμερα άνω του μισού εκατομμυρίου ευρώ, το οποίο κοσμεί το φουαγιέ του θεάτρου". Το μοναδικό αυτό έργο, πρόσθεσε, βρισκόταν εγκατεστημένο στην κλινική του πατέρα του πρώην Προέδρου, από όπου μεταφέρθηκε στο Παττίχειο και συντηρήθηκε με έξοδα της οικογένειας Βασιλείου.

Φανερά συγκινημένος, ο κ. Βασιλείου δήλωσε ότι νιώθει ιδιαίτερη χαρά γιατί με την ανακαίνιση του Παττίχειου Θεάτρου δόθηκε η ευκαιρία να αξιοποιηθεί το έργο του Χριστόφορου Σάββα "το οποίο εκφράζει την κυπριακή κοινωνία όπως την γνώρισε ο καλλιτέχνης στα νιάτα του και νομίζω ότι εκφράζει αυτό που θέλουμε να πιστεύουμε ότι είναι η Κύπρος, η πίστη στη ζωή, η πίστη στο μέλλον".

Η τελετή εγκαινίων περιλάμβανε ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με θέατρο, χορό, μουσική και τραγούδι, που ετοιμάστηκε ειδικά για τη βραδιά ως η πρώτη παραγωγή του ίδιου του Παττιχείου και στην οποία συμμετείχαν αποκλειστικά Λεμεσιανοί καλλιτέχνες.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ρωσία: Τουλάχιστον επτά νεκροί από πτώση λεωφορείου σε ποταμό της Αγίας Πετρούπολης - Δείτε απίστευτα βίντεο

Γιορτή της μητέρας: Κάντε τη μέρα της ξεχωριστή - Προτάσεις για δώρα, από γλυκά μέχρι λουλούδια και κοσμήματα - Φωτογραφίες

Τα έσοδα και οι δαπάνες του κράτους το πρώτο τρίμηνο του 2024 - Πόσα ξόδεψε και πόσα έβαλε στα ταμεία

Με μια βαλίτσα στο χέρι οι Κύπριοι – Πού σπατάλησαν τα περισσότερα χρήματα και ποιοι οι κυριότεροι λόγοι ταξιδιών

Eurovision 2024: Αυτή η χώρα κέρδισε το βραβείο καλύτερου στίχου - Oι νικητές των προηγούμενων ετών - Δείτε βίντεο



Ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα: Ανοιχτά της Ασντόντ το πλοίο Sagamore - Έτοιμες οι πλατφόρμες

Ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα: Ανοιχτά της Ασντόντ το πλοίο Sagamore - Έτοιμες οι πλατφόρμες

Το εμπορικό φορτηγό πλοίο Sagamore, το οποίο είχε αναχωρήσει από το λιμάνι Λάρνακας φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, έφτασε ανοιχτά των ακτών της Ασντόντ (18 μίλια βόρεια της Γάζας) όπου βρίσκεται το μηχανοκίνητο σκάφος Roy P. Benavidez, και μεταφόρτωσε τις προμήθειες για να ξεκινήσει η διαδικασία της παράδοσης τους στους Παλαιστίνιους, όταν λειτουργήσουν οι πλατφόρμες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top