ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μήνυμα αλλαγής έστειλε στην Αγία Νάπα ο υποψήφιος Δήμαρχος Βάσος Βασιλείου - VIDEO

Μήνυμα αλλαγής έστειλε στην Αγία Νάπα ο υποψήφιος Δήμαρχος Βάσος Βασιλείου - VIDEO

Σε μία κατάμεστη αίθουσα στο Δημοτικό Μουσείο Θάλασσα οι γυναίκες της Αγίας Νάπας έστειλαν μήνυμα αλλαγής.

Η εκδήλωση του Βάσου Βασιλείου αφιερωμένες για τις γυναίκες στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Ο κ. Βασιλείου στην ομιλία του τόνισε:

" Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που βρίσκομαι ανάμεσα σε τόσες γυναίκες. Γυναίκες που ανησυχούν, γυναίκες που αγωνίζονται και αγαπούν τον τόπο τους. Τον τόπο μας, την Αγία Νάπα μας. Η στήριξη σας αποτελεί δύναμη  για μένα σε ένα δύσκολο αγώνα μεν , έντιμο και δυναμικό δε.

Ο Δήμος Αγίας Νάπας αποτελεί - δυστυχώς - έναν δήμο που δεν στηρίζει την παρουσία της γυναίκας. Δεν της δίνει κίνητρο για ενεργοποίηση.

Τα τελευταία 3.5 χρόνια ο απερχόμενος δήμαρχος είχε στο μυαλό του τα εγκαίνια και τα επικοινωνιακά σόου ξεχνώντας ότι η πόλη μας έχει σοβαρά προβλήματα.

Έσπρωχνε τα προβλήματα κάτω από το χαλί. Ή μάλλον δεν τον απασχολούσαν τα προβλήματα. Οι προτεραιότητες του ήταν άλλες. Αυτές τις τακτικές οφείλουμε στις 18 Δεκεμβρίου να τις σταματήσουμε.

Στόχος μας είναι να αλλάξουμε την Αγία Νάπα. Με στοχευμένες κινήσεις με πρόγραμμα και στόχους θα φέρουμε την αλλαγή που τόσο έχει ανάγκη η Αγία Νάπα.

Ξεχωριστή ενότητα στο πρόγραμμα μου αποτελεί η ουσιαστική αναβάθμιση της γυναίκας στην τοπική μας κοινωνία.

•                  Πρέπει άμεσα να σχεδιαστεί και να ξεκινήσει η ανέγερση ενός νέου βρεφοκομικού σταθμού και καινούριου νηπιαγωγείου.

•                  Εντός λίγων μηνών θα αυξηθούν οι δημοτικές υπηρεσίες απασχόλησης παιδιών, όπως η ενίσχυση και ο εκσυγχρονισμός του ανοιχτού σχολείου αλλά και δράσεις που σε συνεργασία με άλλους φορείς του Δήμου μπορούν να υλοποιηθούν άμεσα.

•                  Προσβλέπω στη συνεργασία της εκκλησίας που όλοι ξέρουμε το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει στην υγιή ενασχόληση και καθοδήγηση των παιδιών μας

Καθημερινά ακούμε και βλέπουμε περιστατικά νεανικής παραβατικότητας ή και βίας. Αυτό δυστυχώς συμβαίνει και στην Πόλη μας. Όλοι οι γονείς τρέμουμε για τα παιδιά μας. Όλοι θέλουμε να τα προστατεύσουμε και να τα εμποδίσουμε να γίνουν θύτες ή θύματα. Πόσο εύκολο όμως είναι αυτό; Δυστυχώς είναι πολύ δύσκολο. Κάποιοι  υποσχέθηκαν λύσεις, που όμως έμειναν στα λόγια.

 Η Πόλη μας βρίσκεται ακόμα σε δυσκολότερη θέση, λόγω του μεγάλου αριθμού τουριστών που φιλοξενεί κάθε χρόνο. Η Αγία Νάπα παρουσιάζει μία μεγάλη ανάπτυξη και όχι άδικα, θεωρείται η Πόλη της διασκέδασης των νέων στην Ευρώπη. Αυτό είναι πολύ καλό, αλλά πρέπει να δημιουργηθεί και το αντίβαρο που θα βοηθήσει τους νέους μας να μπορέσουν να αντισταθούν στους πειρασμούς που πιθανόν να βρουν μπροστά τους.

Είναι αλήθεια ότι η εκκλησία επιτελεί ένα πολύ σημαντικό έργο στην κατεύθυνση αυτή. Ο Δήμος όμως είναι απών.

Λαμβάνοντας υπόψη την αγωνία των γονιών και ιδιαίτερα εσάς των μανάδων, υπόσχομαι πως θα ασχοληθώ πολύ σοβαρά με το θέμα της υγιούς ενασχόλησης των νέων μας. Όταν οι νέοι απασχολούνται με κάτι που τους αρέσει και που τους γεμίζει, δεν θα αφήνονται στο ρεύμα και δεν θα προσπαθούν να γεμίσουν τις ώρες τους με άσκοπες και πολλές φορές, ψυχοφθόρες ασχολίες.

Η δημιουργία ενός κέντρου σε συνεργασία με την εκκλησία όπου οι νέοι μας θα απασχολούνται ευχάριστα, κόσμια και δημιουργικά, είναι μία από τις προτεραιότητες μου. Θα μιλήσω με τους νέους, θα ακούσω τις ανάγκες τους και μαζί  θα δημιουργήσουμε ένα πρωτοποριακό κέντρο που θα ξεχωρίζει.  Πρέπει να προστατεύσουμε τα παιδιά μας και να είσαστε σίγουρες ότι  θα εργαστώ σοβαρά και υπεύθυνα για το σκοπό αυτό.

Στόχος μου είναι επίσης κανένα παιδί της Αγίας Νάπας που θέλει να σπουδάσει να μην μπορεί. Θα έρθουμε σε άμεση επαφή με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια της Κύπρου με σκοπό να βρούμε τους τρόπους εκείνους, που το οικονομικό κόστος να μην είναι ανασταλτικός παράγοντας στη μόρφωση του κάθε νέου της Αγίας Νάπας.

Πρόταση μου επίσης είναι μέρος από τα πλεονάσματα του Δήμου να διατεθεί σε υποτροφίες. Η μόρφωση είναι η θεμέλιος λίθος για κάθε ευνομούμενη πολιτεία και η Αγία Νάπα πρέπει να επενδύσει σε αυτό.

Η γυναίκα μπορεί και πρέπει να προσφέρει και όπου δόθηκε η ευκαιρία στις γυναίκες τα αποτελέσματα ήταν θεαματικά.

•                  Πρέπει να συσταθεί δημοτική επιτροπή γυναικών.

•                  Να προωθηθεί η ισότητα των δύο φύλων σε όλους τους τομείς του δήμου.

•                  Να υιοθετηθούν προγράμματα στήριξης γυναικείας επιχειρηματικότητας και απασχόλησης.

•                  Να δημιουργηθεί ένας μηχανισμός που θα βοηθήσει τις γυναίκες της Αγίας Νάπας να απορροφήσουν  ευρωπαϊκά κονδύλια που αφορούν τη γυναίκα.

•                  Να καθιερωθεί σειρά συναντήσεων με γυναίκες του συνοικισμού για επίλυση σοβαρών προβλημάτων που ο απερχόμενος δήμαρχος τα έκρυβε στα συρτάρια του δημαρχείου.

 

•                  Υπάρχουν πολλά  ευρωπαϊκά προγράμματα για τις γυναίκες που δυστυχώς ο Δήμος μας τα τελευταία 3.5 χρόνια δεν θεώρησε αναγκαίο να εκμεταλλευτεί.

Δεν λέω ότι όσα ανέφερα γίνονται από τη μία στην άλλη, ούτε ότι είναι εύκολα να υλοποιηθούν.

Λέω όμως ότι μαζί μπορούμε να τα τροχειοδρομήσουμε και να δουλέψουμε ώστε να γίνουν πράξη. Η γυναίκα είναι ο πυρήνας της κοινωνίας γι αυτό και  αποτελεί προτεραιότητα στο πρόγραμμα μου. Από τις  18 Δεκεμβρίου αρχίζουμε δουλειά!!! Συστηματική και αποτελεσματική. Από τις 18 Δεκεμβρίου το εγώ δίνει τη θέση στο Εμείς για μια Αγία Νάπα για όλους, για μια Αγία Νάπα της δημοκρατίας των αξιών και της δικαιοσύνης.

Τα ψέματα τελείωσαν, θα πρέπει να λέμε αλήθειες. Επί 3.5 χρόνια η γυναίκα στην Αγία Νάπα ήταν στο περιθώριο και ήταν ευθύνη του απερχόμενου δημάρχου. Στις 18 Δεκεμβρίου αυτό τελειώνει και μια νέα ημέρα ξημερώνει για την πόλη μας.

Δεν θα σας κουράσω αναλύοντας το πρόγραμμα μου στη σημερινή συνάντηση .Έχει άλλωστε κυκλοφορήσει και όλες το ξέρετε.

Ούτε θα αναλωθώ στα ψέματα που κυκλοφορούν είτε αυτά αφορούν έργα που έγιναν στην Αγία Νάπα ή τις αλήθειες για τις παρανομίες για ίδια συμφέροντα. Αυτά εσείς τα γνωρίζετε πολύ καλά .Ας προσπαθούν να μας πείσουν για το αντίθετο. Το μόνο που καταφέρνουν είναι να εκτίθενται.

Επιγραμματικά μόνο αναφέρω ότι έχουμε πρόγραμμα για τον Τουρισμό, τον πολιτισμό την παιδεία, το περιβάλλον, τον αθλητισμό. Σκοπός μας η στήριξη των ευπαθών ομάδων του Δήμου μας με στοχευμένη κοινωνική πολιτική.

 Έχουμε σχέδιο για αναζωογόνηση του κέντρου της Πόλης και  αναπτυξιακά έργα για όλη την Αγία Νάπα. Έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις ώστε οι Δημοτικές υπηρεσίες να αναβαθμιστούν άμεσα για να υπηρετήσουν το σκοπό για τον οποίο υπάρχουν.

Συναντώ καθημερινά εκατοντάδες συμπολίτες μας  και μου λένε ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. Ήρθε η ώρα για αλλαγή, ήρθε η ώρα για να γυρίσει σελίδα η Αγία Νάπα. Μαζί θα προχωρήσουμε στη μεγάλη αλλαγή και στην αναγέννηση της Αγίας Νάπας.

Μία Αγία Νάπα για όλους, όπως την ονειρεύτηκαν οι γονείς μας και όπως είμαστε υποχρεωμένοι να την παραδώσουμε στα παιδιά μας.

Είμαι στη διάθεσή σας να συζητήσω με τη καθεμιά ξεχωριστά για όλα τα θέματα. Οι σκέψεις και οι αγωνίες σας είναι για μένα εφόδιο για δημιουργία νέων πραγμάτων που θα φέρουν την πραγματική αλλαγή. Την αλλαγή που δεν θα έχει καμία σχέση με συμφέροντα καμία σχέση με αυταρχικές αποφάσεις, καμία σχέση με επίδειξη και ετσιθελισμό. Την αλλαγή που προτεραιότητα θα έχει τον άνθρωπο, τη γυναίκα, ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ".

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αγίας Νάπας πρόσφερε από ένα λευκό τριαντάφυλλο στις γυναίκες που έδωσαν το παρόν, ενώ την εκδήλωση προλόγισε η σύζυγος του, Γεωργία.

Η κ. Γεωργία Δανιήλ, μεταξύ άλλων είπε:

" Εγώ αυτό που θέλω να σας διαβεβαιώσω είναι ότι ο Βάσσος κατεβαίνει σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση τόσο καθαρός και ειλικρινής , πράγμα σπάνιο δυστυχώς στις μέρες μας, με μοναδικό κίνητρο το καλό της Αγίας Νάπας και των δημοτών της.

Όπως πολλές από εσάς γνωρίζετε ο Βάσσος με την μόρφωση και την κατάρτισή του είχε στη ζωή του πολλές επιλογές, είχε την ευκαιρία να διαπρέψει ακόμα και στο εξωτερικό. Η αγάπη του όμως για τον τόπο του τον κράτησε εδώ και είναι αυτή η αγάπη που τον ωθεί σήμερα να διεκδικήσει και τη Δημαρχία της Αγίας Νάπας.

Η απόφαση του να διεκδικήσει τη δημαρχία είναι απόφαση ευθύνης και όχι ανάγκης. Είναι μια απόφαση που πάρθηκε μετά από πάρα πολλή σκέψη και πολλές πιέσεις ανθρώπων της Αγίας Νάπας. Ανθρώπων που έβλεπαν ότι η Αγία Νάπα πρέπει να φύγει από τον αυταρχισμό και να γίνει Μια Αγία Νάπα για όλους.

Ο Βάσσος δεν είχε ποτέ την ανάγκη της προβολής ή της καρέκλας. Αυτό άλλωστε αποδεικνύεται από την μέχρι τώρα πορεία του Δεν σας κρύβω ότι ήταν μια πολύ δύσκολη απόφαση για όλη την οικογένεια. Η μεγαλύτερη έγνοια του Βάσσου ήταν να μην στερήσει από τα παιδιά του και την οικογένεια του όλα αυτά που απλόχερα μας δίνει : Υπόδειγμα οικογενειάρχη, εξαιρετικός σύζυγος στοργικός και κάτι παραπάνω από σωστός πατέρας. Είμαι σίγουρη όμως ότι ο Βάσσος θα καταφέρει να τα συνδυάσει και τα δύο.

Η απόφασή του άλλωστε αυτή είναι συνυφασμένη και με τα ίδια του τα παιδιά . Γιατί τα παιδιά μας πρέπει και δικαιούνται να μεγαλώσουν σε μια Αγία Νάπα της αξιοκρατίας, της σωστής ανάπτυξης, της εντιμότητας και της Δημοκρατίας.

Αγαπητές φίλες, είναι φανερό ότι η δυναμική που αποκτά η υποψηφιότητα του Βάσσου, ανησύχησε τον ανθυποψήφιό του και με κτυπήματα κάτω από τη μέση προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Εμείς δεν θα μπούμε σε αυτό το παιχνίδι. Δεν το χρειαζόμαστε. Δεν συνάδει άλλωστε με το βίο και την πολιτεία του Βάσσου. Εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα έντιμα και δυναμικά λέγοντας μόνο αλήθειες. Μόνο έτσι ξέρουμε να λειτουργούμε γιατί έτσι μάθαμε έτσι μεγαλώσαμε".

Χαιρετισμό απεύθυνε η βουλευτής Αμμοχώστου, κυρία Σκεύη Κουκουμά Κούτρα.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top