ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠτΔ: «Τολμηρές αποφάσεις απαιτεί το κρίσιμο σταυροδρόμι που βρισκόμαστε»

ΠτΔ: «Τολμηρές αποφάσεις απαιτεί το κρίσιμο σταυροδρόμι που βρισκόμαστε»

Το κρίσιμο σταυροδρόμι στο οποίο βρισκόμαστε σε ότι αφορά την διαπραγματευτική διαδικασία για επίλυση του Κυπριακού, απαιτεί τολμηρές πολιτικές αποφάσεις, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, μιλώντας στο πλαίσιο την τέλεσης των εγκαινίων της προτομής του Λιβανέζου φιλόσοφου Gibran Khalil Gibran, στη Λεμεσό.

«Βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι στη διαπραγματευτική διαδικασία για επίλυση του Κυπριακού το οποίο απαιτεί τολμηρές πολιτικές αποφάσεις. Μια λύση, που, όπως έχω κατ' επανάληψη πει, πρέπει να λαμβάνει υπόψη τις εύλογες ανησυχίες και έγνοιες των δύο κοινοτήτων στην Κύπρο, χωρίς να αφήνει νικητές ή ηττημένους» ανέφερε.
 
Επιθυμώ, σημείωσε, για άλλη μια φορά να επαναλάβω ότι παραμένω δεσμευμένος και αποφασισμένος ώστε να επιτευχθεί μια συνολική και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε την εκτίμηση του προς τον Λίβανο για την αμέριστη διαχρονική στήριξη του στις προσπάθειες για λύση».
 
Αναφερόμενος στις σχέσεις Κύπρου - Λιβάνου ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επεσήμανε ότι πάντοτε οι δύο χώρες βρίσκονταν η μια δίπλα στην άλλη σε δύσκολους καιρούς, όπως ο Λίβανος το 1974 δίπλα στην Κύπρο και η Κύπρος κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου στο Λίβανο όταν χιλιάδες Λιβανέζοι βρήκαν καταφύγιο στο νησί.
 
Διαβεβαίωσε εξάλλου ότι η Κυπριακή Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να διευρύνει τις διμερείς σχέσεις μεταξύ Κύπρου και Λιβάνου, σημειώνοντας ότι οι καλές αυτές σχέσεις των δύο χωρών είναι πολύ σημαντικές σε ό,τι αφορά τη διασφάλιση της σταθερότητας, της ασφάλειας και της ευημερίας στην περιοχή.
 
«Θέλω να στείλω ένα μήνυμα ειρήνης και ελπίδας για την Κύπρο και τις νέες γενεές, παρόμοιο με αυτό που εκφράζεται στα γραφόμενα του Gibran Khalil Gibran», κατέληξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Θανατηφόρο στα κατεχόμενα: Ο 79χρονος Φώτης Φωτίου το θύμα του τροχαίου - Πήρε εξιτήριο η σύζυγός του



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top