ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ολοκληρώθηκε η εκπαίδευση του προσωπικού στην Πάφο για της εκλογές της 18ης Δεκεμβρίου

Ολοκληρώθηκε η εκπαίδευση του προσωπικού στην Πάφο για της εκλογές της 18ης Δεκεμβρίου

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η Επαρχιακή διοίκηση για τις εκλογές της 18ης Δεκεμβρίου.

Η Έφορος της Εκλογικής Περιφέρειας Πάφου Έπαρχος Πάφου Μαίρη Λάμπρου ανέφερε πως γίνονται οι τελικές διευθετήσεις για τις κάλπες και την οργάνωση της γραμματείας για το βράδυ.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ η Έφορος της Εκλογικής Περιφέρειας Πάφου Έπαρχος Πάφου Μαίρη Λάμπρου ανέφερε πως  η  εκπαίδευση του προσωπικού άρχισε στις 8 Δεκεμβρίου  με την συνάντηση των προεδρεύοντων ενώ την επομένη έγινε η συνάντηση με τους ανέργους που θα εργαστούν ως βοηθοί .

Η Έφορος της Εκλογικής Περιφέρειας Πάφου, Έπαρχος Πάφου Μαίρη Λάμπρου ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι η εκλογική διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 1800 με το κλείσιμο των καλπών ενώ σε μικρές κοινότητες στις 1900 αναμένεται το πρώτο επίσημο αποτέλεσμα .

Για τους Δημάρχους το πρώτο αποτέλεσμα αναμένεται γύρω στις 2200 , ενώ στην συνέχεια θα ακολουθήσει η καταμέτρηση για τους συμβούλους με τους σταυρούς προτίμησης που θα έχει λάβει ο καθένας.

Η κ. Λάμπρου είπε πως για τους τέσσερις Δήμους Πάφου, οι εγγεγραμμένοι εκλογείς ανέρχονται σε 29.054 και ψηφίζουν σε 52 εκλογικά κέντρα .

Επίσης το σύνολο των εγγεγραμμένων εκλογέων για κοινότητες της Πάφου ανέρχονται σε 26.240 και ψηφίζουν σε 85 εκλογικά κέντρα.

Για κατεχόμενους και ημικατεχόμενους Δήμους οι εγγεγραμμένοι εκλογείς που κατοικούν Πάφου ανέρχονται 2.469 και ψηφίζουν σε έξι εκλογικά κέντρα ενώ για κατεχόμενες κοινότητες υπάρχουν 1068 εγγεγραμμένοι εκλογείς στην Πάφο και ψηφίζουν σε τέσσερα κέντρα.

Σημειώνεται πως στην Επαρχία Πάφου  η  ανακήρυξη των Κοινοταρχών/Μελών των Κοινοτικών Συμβουλίων της Επαρχίας Πάφου θα γίνει από την Έφορο Εκλογής Πάφου την Δευτέρα 19.12.2016 και ώρα 3.30 μ.μ. στο Αμφιθέατρο των Κυβερνητικών Κτιρίων και στη συνέχεια η ανακήρυξη των Δημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών των Σχολικών Εφορειών στις 4.30 μ.μ., εκτός του Δημάρχου Πάφου που θα γίνει στις 5.30 μ.μ. στον ίδιο χώρο.

Από ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

Το Κυπριακό είναι κατεξοχήν ευρωπαϊκό ζήτημα και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κάθε συμφέρον, αλλά και υποχρέωση, να συμβάλει ενεργά μέσα από ένα πρωταγωνιστικό ρόλο για την οριστική διευθέτησή του, χρησιμοποιώντας, αξιοποιώντας όλα τα πολιτικοοικονομικά μέσα και εργαλεία που έχει στη διάθεσή της στο πλαίσιο και των ευρωτουρκικών σχέσεων, δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό σε επετειακή εκδήλωση το βράδυ της Πέμπτης για τα 20χρονα της ένταξης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top