Google Play Store Apple Store
World News Media Themasports lifenewscy Socialista
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Mε στόχο την ανάκτηση της αξιοπρέπειας Λάρνακας και δημοτών ξεκινά ο νέος Δήμαρχος Ανδρέας Βύρας

Mε στόχο την ανάκτηση της αξιοπρέπειας Λάρνακας και δημοτών ξεκινά ο νέος Δήμαρχος Ανδρέας Βύρας

Με στόχο την ανάκτηση της αξιοπρέπειας της Λάρνακας και των δημοτών της και στέλλοντας προς όλους μήνυμα αλλαγής και αισιοδοξίας, ανέλαβε απόψε και επίσημα τα καθήκοντα του ο νέος Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας.

Σε ομιλία του κατά την τελετή ανάληψης των καθηκόντων του που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας, ο κ. Βύρας είπε ότι «σήμερα ξεκινά μια νέα εποχή για τη Λάρνακα. Από εδώ, σήμερα, θέλω να στείλω ένα μήνυμα αλλαγής και αισιοδοξίας, μακριά από μιζέρια και μεμψιμοιρίες, με θετική διάθεση και χωρίς ίχνος εφησυχασμού, ξεκινούμε την σκληρή δουλειά για τη Λάρνακα που της αξίζει».

Αφού ανέφερε ότι «οι προκλήσεις που έχουμε ενώπιον μας είναι πολλές και μεγάλες», ο νέος Δήμαρχος είπε πως «ενώπιον μας έχουμε ανοιχτά ζητήματα, από τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα στην καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των δημοτών της πόλης μας. Στόχος μου είναι με διεκδικητικότητα, σωστή μελέτη, σωστό προγραμματισμό και συνεχή παρακολούθηση να βάλουμε όλα τα μικρά και μεγάλα ζητήματα σε τροχιά επίλυσης».

Αναλαμβάνοντας εδώ απόψε και επίσημα τη Δημαρχία της Λάρνακας, συνέχισε, «θέλω να επαναλάβω για άλλη μια φορά ότι αποστολή δική μου και του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, με συνέπεια και συνεργασία, είναι η ανάκτηση της αξιοπρέπειας της πόλης μας, της Λάρνακας και των δημοτών της Λάρνακας. Με αυτή την αποστολή ξεκίνησα κι αυτή θα είναι η πυξίδα μας στα χρόνια που ακολουθούν».

Προκειμένου να το πετύχουμε αυτό, ανέφερε ο κ. Βύρας, «ξεκινούμε άμεσα την υλοποίηση του οράματος για τη Λάρνακα, που ξεδιπλώνεται μέσα από το τρίπτυχο Λάρνακα ανθρώπινη και λειτουργική για τους δημότες της, φιλόξενη για τους ντόπιους και ξένους επισκέπτες της, και ελκυστική στους επενδυτές και την επιχειρηματικότητα».

Απευθυνόμενος στους νέους του συνεργάτες, ο Ανδρέας Βύρας τους διαβεβαίωσε πως «από σήμερα είμαι ένας από εσάς, από σήμερα είμαστε μια ομάδα με τον δημότη στο επίκεντρο. Είμαστε εδώ για να εξυπηρετήσουμε και να υπηρετήσουμε τους δημότες της Λάρνακας, αφού σε αυτούς λογοδοτούμε. Θα εργαστούμε με μοναδικό γνώμονα και συμφέρον το καλό της πόλης και των δημοτών μας», είπε και ζήτησε από όλους να έχουν απαιτήσεις από τον ίδιο την ίδια ώρα που και ο ίδιος θα έχει απαιτήσεις από αυτούς.

Ταυτόχρονα ευχαρίστησε τον δημαρχεύοντα Λάρνακας Πέτρο Χριστοδούλου «για την προσφορά του, για την προσπάθεια που κατέβαλε και για όσα έπραξε τους μήνες αυτούς που ανέλαβε ως δημαρχεύων σε μια πολύ δύσκολη περίοδο», του ευχήθηκε «κάθε επιτυχία στην προσωπική και επαγγελματική του πορεία», εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι η συμβολή και οι εμπειρίες του «θα μας φανούν χρήσιμες στο άμεσο μέλλον».

Ο κ. Βύρας ευχαρίστησε, επίσης, «το απερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας» και συνεχάρη το νεοεκλεγέν Δημοτικό Συμβούλιο στο οποίο ανέφερε ότι «μας περιμένει σκληρή δουλειά, αλλά είμαι βέβαιος ότι ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε αυτά που η πόλη μας αξίζει».

Ο Πέτρος Χριστοδούλου στη δική του ομιλία ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της «θητείας» του έκανε το αυτονόητο μαζί με το απερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, «ξεκινώντας από την αγάπη προς τον συνδημότη, την αγάπη προς τη Λάρνακα. Το αιτούμενο ήταν πάντα η συναίνεση, η ενότητα, ο προσδιορισμός των στόχων για να μπορέσει να πάει η πόλη μας μπροστά, ειδικά τους τελευταίους εννέα μήνες που έπρεπε να προχωρήσουμε και να αντιστρέψουμε κάποιους όρους».

Πρόσθεσε ότι «προσπαθήσαμε να είμαστε πιστοί στα χρονοδιαγράμματα για τα διαρθρωτικά ταμεία και δεν χάσαμε ούτε ένα ευρώ από τα 18,5 εκατομμύρια ευρώ που αναλογούσαν στην Λάρνακα. Προσπαθήσαμε να προχωρήσουμε τα έργα που αφορούν άμεσα την πόλη, δηλαδή το λιμάνι, τη μετακίνηση των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων και το περιβαλλοντικό κέντρο στην Αλυκή», είπε και ευχαρίστησε το απερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο για την αγάπη που του έδειξαν και «για την προσπάθεια όλων να υπάρξει αυτή η συναίνεση, αφού όλες οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου το τελευταίο διάστημα ήταν ομόφωνες».

Ταυτόχρονα ευχαρίστησε τον Έπαρχο Λάρνακας Οδυσσέα Χατζηστεφάνου γιατί, όπως εξήγησε, «όποτε του ζητήσαμε κάτι ήταν παρών», ενώ ευχαριστίες εξέφρασε και προς όλο το προσωπικό του Δήμου για τη συνεργασία και τη στήριξη που του έδωσαν το τελευταίο διάστημα που ανέλαβε τη θέση του δημαρχεύοντος,

Απευθυνόμενος στον νέο Δήμαρχο, ο κ. Χριστοδούλου ευχήθηκε ό,τι καλό και σημείωσε πως «δεν υπάρχει τίποτε δύσκολο, φτάνει να υπάρχει αγάπη στον άνθρωπο, στον συνδημότη και προς την πόλη της Λάρνακας. Είμαστε δίπλα στον νέο Δήμαρχο για να πάρουμε την πόλη μπροστά, για να πάρουμε τη Λάρνακα ψηλά εκεί που της αξίζει».

Η τελετή εγκαθίδρυσης ξεκίνησε με αγιασμό από τον Μητροπολίτη Κιτίου Χρυσόστομο και ακολούθησε ομιλία από τον Αναπληρωτή Δημοτικό Γραμματέα Ανδρέα Λουκά. Στη συνέχεια έγιναν χαιρετισμοί από τους επικεφαλής των πολιτικών ομάδων του απερχόμενου Δημοτικού Συμβουλίου.

Ακολούθησε απονομή αναμνηστικών πλακετών στα απερχόμενα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και η παράδοση της Δημαρχίας από τον απερχόμενο δημαρχεύοντα στον νέο Δήμαρχο Ανδρέα Βύρα.

Στη συνέχεια, ο νέος Δήμαρχος επέδωσε τιμητική πλάκα στον δημαρχεύοντα και έγινε παρουσίαση των μελών του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Λάρνακας.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στην παρουσία του Επάρχου Λάρνακας, της Επιτρόπου Ισότητας των Φύλων Ιωσηφίνας Αντωνίου, των πρώην Δημάρχων Γεώργιου Λυκούργου και Ανδρέα Μωϋσέως, του Προέδρου του ΕΛΑΜ, βουλευτών όλων των κομμάτων τόσο της Λάρνακας όσο και της Αμμοχώστου, και πλήθους κόσμου.

 

KYΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Κακοκαιρία Elias: Κάνει στροφή προς Κύπρο; - Πόσο θα πέσει η θερμοκρασία

Έξυπνοι μετρητές: Ξεκινά η πιλοτική εφαρμογή τους - Θα μπορείς να ξέρεις αν σου κλέβουν ρεύμα - Όλα τα οφέλη

Ακτινογραφία Δημόσιας Υπηρεσίας: Ραγδαία αύξηση εκτάκτων και σημαντική μείωση μόνιμων υπαλλήλων σε μία δεκαετία

«Ξεσκονίζει» όλες τις υπερωρίες στο Προεδρικό η Ελεγκτική Υπηρεσία – Ζήτησε και αναμένει στοιχεία από την Κυβέρνηση

Μετά τη Λάρνακα στέλνουν και στη Λεμεσό στείρα κουνούπια - Πότε «αναλαμβάνουν δουλειά» - Ποιο είδος αφορά

Λουκάς Φουρλάς: Tα σπαρακτικά λόγια για την κόρη του που θα γινόταν σήμερα 10 ετών

Άρχισαν οι διαδικασίες για επ’ ανδραγαθία προαγωγή του Πέτρου Ελευθερίου - Βαθιά θλίψη στην ΑστυνομίαΕπέστρεψε από τη Νέα Υόρκη και συγκάλεσε συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου ο Πρόεδρος – Πότε θα γίνει

Επέστρεψε από τη Νέα Υόρκη και συγκάλεσε συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου ο Πρόεδρος – Πότε θα γίνει

Συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου συγκάλεσε με την επιστροφή του στην Κύπρο από την Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top