ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στόχος μας η εφαρμογή πολιτικών για στήριξη της οικογένειας, διαβεβαίωσε η Υπουργός Εργασίας

Στόχος μας η εφαρμογή πολιτικών για στήριξη της οικογένειας, διαβεβαίωσε η Υπουργός Εργασίας

Η παρούσα βελτιωμένη μεν, αλλά ακόμη δύσκολη οικονομική συγκυρία, υποχρεώνει ακόμη περισσότερο την Κυβέρνηση να εφαρμόσει πολιτικές που να στοχεύουν στην ενίσχυση της κυπριακής οικογένειας, την αύξηση της απασχόλησης των γυναικών, την εξάλειψη των ανισοτήτων σχετικά με τις αμοιβές ανδρών και γυναικών και γενικότερα τη στήριξη της οικογένειας και του οικογενειακού εισοδήματος, δήλωσε σήμερα η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου.

Σε χαιρετισμό της στη χριστουγεννιάτικη γιορτή της Τοπικής Επιτροπής Πολυτέκνων Κοφίνου, η Υπουργός Εργασίας σημείωσε ότι προς την κατεύθυνση αυτή βρίσκεται πλέον σε εφαρμογή το Σχέδιο Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής, το οποίο καλύπτει την περίοδο 2016-2017 και το οποίο εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο στις 3/12/2015.

Στόχος, μέσα από το Σχέδιο αυτό, όπως εξήγησε, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, είναι η συμφιλίωση της οικογενειακής και εργασιακής ζωής και της ανάπτυξης προγραμμάτων, όπως η επέκταση δομών φροντίδας εξαρτώμενων ατόμων, της ανάπτυξης προγραμμάτων κατάρτισης και απασχόλησης για μείωση της ανεργίας.

Διαβεβαίωσε παράλληλα ότι στόχος της Κυβέρνησης παραμένει η εφαρμογή πολιτικών που να στηρίζουν την οικογένεια, σημειώνοντας ότι το Υπουργικό Συμβούλιο έχει λάβει την απόφαση πολιτικής για σταδιακή επαναφορά του επιδόματος μάνας και σύντομα θα διεξαχθεί ο αναγκαίος διάλογος για οριστικοποίησή του.

Σημείωσε επίσης ότι έχει ήδη ολοκληρωθεί η μελέτη για διαφοροποίηση των κριτηρίων του επιδόματος τέκνου για πολύτεκνες οικογένειες και σύντομα θα υλοποιηθεί με στόχο την πιο δίκαιη αντιμετώπιση των πολύτεκνων οικογενειών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Μαινόμενος» ιερέας στη Λεμεσό προσέκρουσε σε περιπολικό και επέστρεψε να παρασύρει πεζούς - Βίντεο

Μεγάλη Πέμπτη: Οι καμπάνες χτυπούν πένθιμα σε κάθε Ορθόδοξη Εκκλησία για την Σταύρωση του Θεανθρώπου

Κάτι ψήθηκε στο «Τ»: Η κα Ανδρούλα μας μαθαίνει τα μυστικά της φλαούνας – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Η Χρύσω Λέφου αποκαλύπτει στο «Τ» πως να βάψεις τα πιο όμορφα αυγά - Το έθιμο, οι εκδοχές και οι συμβολισμοί

Να νηστεύουμε το φαγητό μας ή την σκέψη μας; Θεολόγος εξηγεί στο «Τ» - «Δεν πρέπει να τρώμε ο ένας τον άλλο»



Στον Λίβανο ο ΠτΔ και η Φον ντερ Λάιεν για τη διαχείριση του μεταναστευτικού

Στον Λίβανο ο ΠτΔ και η Φον ντερ Λάιεν για τη διαχείριση του μεταναστευτικού

Στον Λίβανο μεταβαίνει την Πέμπτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, με την Πρόεδρο της ΕΥρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, προκειμένου να συζητήσουν τρόπους παροχής πολιτικής και οικονομικής στήριξης στη χώρα από την ΕΕ και την αποτελεσματική διαχείριση του μεταναστευτικού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top