ΚΟΣΜΟΣ

Στοιχεία-σοκ: Περίπου 20 πρόσφυγες πέθαιναν κάθε μέρα τα τελευταία τρία χρόνια!

Στοιχεία-σοκ: Περίπου 20 πρόσφυγες πέθαιναν κάθε μέρα τα τελευταία τρία χρόνια!

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, κατά την τελευταία τριετία 18.501 πρόσφυγες έχουν χάσει τη ζωή τους στην προσπάθεια τους να ξεφύγουν από τον πόλεμο.

Μαύρη χρονιά για την προσφυγική κρίση ήταν το 2016, καθώς οι θάνατοι προσφύγων κατέγραψαν ρεκόρ.

Πιο συγκεκριμένα, συνολικά 7.495 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους, αριθμός κατά 1/3 υψηλότερος από το 2015, με την μεγαλύτερη πλειοψηφία των θανάτων να καταγράφεται στην Μεσόγειο, ανακοίνωσε ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ).

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, κατά την τελευταία τριετία 18.501 πρόσφυγες έχουν χάσει τη ζωή τους στην προσπάθεια τους να ξεφύγουν από τον πόλεμο, δηλαδή περίπου 20 θάνατοι κάθε μέρα.

«Αυτά τα στοιχεία είναι απλά σοκαριστικά. Και πιστεύουμε ότι απέχουμε πολύ από την καταμέτρηση όλων των θυμάτων» υπογράμμισε σε ανακοίνωση του ο γενικός διευθυντής του ΔΟΜ, Γουίλιαμ Λέισι Σουίνγκ.

«Πρέπει να αφήσουμε πίσω την περίοδο καταμέτρησης. Πρέπει να δράσουμε ώστε να κάνουμε την μετανάστευση νόμιμη, ασφαλή για όλους» πρόσθεσε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Τραυματισμός 29χρονου: Καταζητείται ο 33χρονος συγκάτοικος του - Τον μαχαίρωσε έπειτα από λογομαχία

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες

Δίκη για το Μάτι: Φυλάκιση από 111 έως 3 έτη στους 6 ενόχους - Εξαγοράσιμη η ποινή, αφέθηκαν ελεύθεροι

Εκλογές 2024: Αυτή είναι η κοινότητα με τους λιγότερους εκλογείς



Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Υπό κράτηση βρίσκονται από χθες Κυριακή επτά πρόσωπα για τα οποία υπάρχει μαρτυρία για την ενδεχόμενη εμπλοκή τους στην απόπειρα φόνου κατά 34χρονου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top