ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΕΤΡΑΠΛΟΥ ΦΟΝΙΚΟΥ: Καίει έντεκα ένστολους – «Αστυνομικοί άλλαζαν βάρδιες για να προσέχουν τον Καλοψιδιώτη – Βρήκαν τους υπαίτιους για τις διαρροές»

ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΕΤΡΑΠΛΟΥ ΦΟΝΙΚΟΥ: Καίει έντεκα ένστολους  – «Αστυνομικοί άλλαζαν βάρδιες για να προσέχουν τον Καλοψιδιώτη – Βρήκαν τους υπαίτιους για τις διαρροές»

Στα χέρια του Γενικού Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη, βρίσκεται το πόρισμα «φωτιά» αναφορικά με το τετραπλό φονικό που έγινε το περασμένο καλοκαίρι, 23 Ιουνίου 2016, στην Αγία Νάπα με θύματα τον επιχειρηματία Φάνο Καλοψιδιώτη, τον αστυνομικό Ηλία Χατζηευθυμίου της συζύγου του Σκεύη Χατζηευθυμίου και ενός εκ των δυο δραστών, τον Vogli Jani.

Σύμφωνα λοιπόν με δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», οι ποινικοί ανακριτές στο πόρισμα των 84 σελίδων που έχουν ετοιμάσει, εισηγούνται την ποινική δίωξη επτά αστυνομικών και την πειθαρχική δίωξη άλλων τεσσάρων.

Όπως σημειώνεται οι ποινικές ευθύνες καλύπτουν απλούς αστυνομικούς αλλά και αξιωματικούς οι οποίοι είναι εκτεθειμένοι τόσο στο χειρισμό της υπόθεσης με την έλευση των Σέρβων εκτελεστών στη Κύπρο όσο και το γεγονός ότι μερικοί εξ αυτών ανάλαβαν την προστασία του Φάνου Καλοψιδιώτη πριν αυτός δολοφονηθεί.

Αυτό που υπογραμμίζεται στο πόρισμα είναι ότι αστυνομικοί άλλαζαν και βάρδιες μεταξύ τους για να προσέχουν τον επιχειρηματία.

Επίσης στοιχεία προκύπτουν και για υψηλόβαθμους αξιωματικούς που έκαναν τις περιβόητες διαρροές απόρρητων εγγράφων στον Τύπο καθώς επίσης και για τον χειρισμό των κρουσμάτων διαφθοράς που παρατηρήθηκαν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γενικός Εισαγγελέας σε δηλώσεις του στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ την Τετάρτη (11/1) εξέφρασε την δυσαρέσκεια για την δημοσιοποίηση των λεπτομερειών του πορίσματος το οποίο δεν θα δοθεί στην δημοσιότητα.   

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top