ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προβλήματα στο λιμάνι Λεμεσού προκαλούν την αντίδραση των μεταφορέων

Προβλήματα στο λιμάνι Λεμεσού προκαλούν την αντίδραση των μεταφορέων

Εκτός λειτουργίας βρίσκονται τέσσερις από τις έξι γερανογέφυρες του λιμανιού της Λεμεσού, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των μεταφορέων που αναμένουν για ώρες να εξυπηρετηθούν και να μεταφέρουν εμπορεύματα στην ενδοχώρα, καταγγέλλει η ΠΟΒΕΚ, προειδοποιώντας με μέτρα.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κεντρικός Οργανωτικός Γραμματέας της ΠΟΒΕΚ, Κυριάκος Μουστάκας, το πρόβλημα που παρουσιάστηκε από την περασμένη εβδομάδα, συνεχίστηκε και σήμερα, καθώς οι αρχές του λιμανιού έδωσαν προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση των πλοίων και όχι των μεταφορέων.

"Χάλασαν τα πάντα, τα πάντα είναι της διάλυσης, έμειναν μόνο δυο γερανογέφυρες για να φορτώνουν εμπορευματοκιβώτια, τα οποία εξυπηρετούν μόνο τα πλοία και παραμένει η ενδοχώρα χωρίς εξυπηρέτηση", είπε ο κ. Μουστάκας, υποδεικνύοντας πως, εάν η κατάσταση συνεχιστεί και αύριο, "θα κλείσουμε τα πάντα στο λιμάνι, να μην δουλεύει τίποτα".

Η κατάσταση που επικρατεί δεν τιμά κανέναν, συνέχισε και διερωτήθηκε γιατί το αρμόδιο Υπουργείο δεν επιλαμβάνεται του προβλήματος, υπενθυμίζοντας πως μέχρι το τέλος της εβδομάδας, στις 29 Ιανουαρίου, θα πάρει τη σκυτάλη ο ιδιώτης διαχειριστής.

Ο Κεντρικός Οργανωτικός Γραμματέας της ΠΟΒΕΚ ανέφερε ακόμη πως σε μια προσπάθεια να εξυπηρετηθούν οι μεταφορείς, μετέβη στο λιμάνι, ωστόσο έλαβε απάντηση πως  δεν μπορεί να γίνει οτιδήποτε σήμερα.

Όπως εξάλλου πληροφορείται το ΚΥΠΕ, δυο γερανογέφυρες  βρίσκονται σε αχρησία και προγραμματίζεται να αποσυναρμολογηθούν και να αποσυρθούν, σε μια γίνονται εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης, ενώ μια άλλη παρουσίασε πρόβλημα και έχει τεθεί εκτός λειτουργίας, με αποτέλεσμα να υπάρχουν διαθέσιμες μόνο δυο.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως αύριο θα γίνει προσπάθεια επισκευής της γερανογέφυρας που παρουσίασε πρόβλημα.

Από ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top