ΕΛΛΑΔΑ

Ντάισελμπλουμ: Δικαίο και συνεπές το ΔΝΤ με την Ελλάδα

Ντάισελμπλουμ: Δικαίο και συνεπές το ΔΝΤ με την Ελλάδα

Το ΔΝΤ είναι “δίκαιο και συνεπές” στις συζητήσεις για την Ελλάδα, δήλωσε ο Πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, απαντώντας σε ερώτηση του ΚΥΠΕ για την επικείμενη ονομαζόμενη έκθεση του άρθρου 4 του ΔΝΤ για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, και τη μελλοντική του συμμετοχή στο πρόγραμμα.

Ο Πρόεδρος του Eurogroup επεσήμανε ότι το ΔΝΤ έχει λάβει τη διαβεβαίωση από την ΕΕ ότι στο τέλος του προγράμματος θα υπάρχουν πρόσθετα μέτρα αναδιάρθρωσης του χρέους “αν χρειάζονται”. Είπε ότι η θέση του ΔΝΤ είναι πάντα η ίδια, πως "επιθυμούν αξιόπιστα δημόσια οικονομικά και βιώσιμο χρέος. Υπάρχει μια κάποια συζήτηση για το τί είναι τώρα πάνω στο τραπέζι αλλά έτσι γίνεται”, ανέφερε.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, είπε ότι το ΔΝΤ είναι από την αρχή πλήρως δεσμευμένο στο ελληνικό πρόγραμμα, “είναι πολύ εποικοδομητικό” και “η θέση του είναι ξεκάθαρη. Το ΔΝΤ”, είπε “βοηθά στη σταθεροποίηση του ελληνικού προγράμματος από την πρώτη μέρα. Έχουμε κοινή θέση με το ΔΝΤ, υπάρχει χρόνος ακόμα, όμως, να δούμε με ευελιξία ποιό είναι το μεσοπρόθεσμο διάστημα εφαρμογής του στόχου του 3,5%”, πρόσθεσε.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ απέφυγε να ξεκαθαρίσει τους όρους που θα καταστήσουν εφικτή την επιστροφή της τρόικας στην Ελλάδα.

Ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί και ο κ. Ντάισελμπλουμ συμφώνησαν δημοσίως ότι "τα μελλοντικά προγράμματα, αν ποτέ υπάρξουν, θα τυγχάνουν διαχείρισης μόνο από την ΕΕ, και όχι από το ΔΝΤ", προσθέτοντας, ωστόσο, πως "σε καμία περίπτωση αυτό δεν μπορεί να συμβεί τώρα".

Σημείωσε ότι "δεν υπάρχει καμία μεταβολή γνώμης μεταξύ των μελών του Eurogroup για αυτό το θέμα", πως "η συμμετοχή του ΔΝΤ είναι απαραίτητη για τα κράτη μέλη", και ότι "το ΔΝΤ φέρνει αξιοπιστία και εξειδίκευση στο ελληνικό πρόγραμμα".

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Μαινόμενος» ιερέας στη Λεμεσό προσέκρουσε σε περιπολικό και επέστρεψε να παρασύρει πεζούς - Βίντεο

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Τροχαίο με μοτοσικλετιστή: Κρίσιμα ο 26χρονος - Πολύωρη η χειρουργική επέμβαση

Τρόμος για γυναίκα στη Λεμεσό: Τον φιλοξενούσε στο σπίτι της, την χτυπούσε και της έκλεψε το αυτοκίνητο υπό την απειλή μαχαιριού

Να νηστεύουμε το φαγητό μας ή την σκέψη μας; Θεολόγος εξηγεί στο «Τ» - «Δεν πρέπει να τρώμε ο ένας τον άλλο»

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»



Ανακοίνωσε πακέτο στήριξης ενός δις προς τον Λίβανο η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν - Όσα συζήτησαν με τον ΠτΔ

Ανακοίνωσε πακέτο στήριξης ενός δις προς τον Λίβανο η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν - Όσα συζήτησαν με τον ΠτΔ

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία βρίσκεται στην Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top