ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκληρή απάντηση του ΔΗΣΥ στο ΑΚΕΛ για το μνημόσυνο Γρίβα «Υποθέτουμε ότι το ΑΚΕΛ δεν μπορεί να εννοεί…»

Σκληρή απάντηση του ΔΗΣΥ στο ΑΚΕΛ για το μνημόσυνο Γρίβα «Υποθέτουμε ότι το ΑΚΕΛ δεν μπορεί να εννοεί…»

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός εξέδωσε ανακοίνωση μέσω του Γραφείου Τύπου του κόμματους, όπου απαντά στο ΑΚΕΛ για την παρουσία του στο μνημόσυνο του Γεώργιου Γρίβα Διγενή.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του ΔΗΣΥ τονίζει:

Είναι το ΑΚΕΛ που συνεχίζει με λογική μισαλλοδοξίας, θέλοντας να σβήσει την προσφορά του ηγέτη του κυπριακού αντιαποικιακού αγώνα μας

Κατηγορώντας άλλους, είναι το ΑΚΕΛ που επιδίδεται σήμερα σε ανεπίτρεπτα κηρύγματα μισαλλοδοξίας και φανατισμού, όταν επιτίθεται στη μνήμη του Αρχηγού του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα Γεωργίου Γρίβα Διγενή.

Μπορεί να πέρασαν δεκαετίες, όμως το ΑΚΕΛ δεν μπορεί ακόμα να ασκήσει διάκριση και να καταλάβει ότι η μνήμη του στρατηγού Γρίβα τιμάται σε σχέση με τον εθνικοπελευεθρωτικό αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α. και ανεξάρτητα από άλλα αρνητικά επεισόδια της πολυτάραχης σύγχρονης κυπριακής ιστορίας.

Ας αντιληφθούν ότι ο κυπριακός ελληνισμός θα συνεχίσει να τιμά τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα για αυτοδιάθεση-Ένωση ενάντια στην αποικιοκρατία, ως ένα αγώνα που τελικά του έχει δώσει και την ελευθερία του. Δεν νοείται να τιμά κανείς εκείνο τον μεγάλο Αγώνα, αλλά να εξαιρεί τον ηγέτη του ο οποίος οδήγησε τους αγωνιστές της Ε.Ο.Κ.Α. στην άνιση αλλά επιτυχή αναμέτρηση με τη βρετανική αυτοκρατορία.

Ωστόσο το ΑΚΕΛ όχι μόνο δεν μπορεί να ασκήσει διάκριση, αλλά φαίνεται να ξεχνά και ότι από την αυγή της Κυπριακής Δημοκρατίας, στις προεδρικές εκλογές του 1959, πολιτευόταν στο όνομα του Αγώνα που διεξήγαγαν με επιτυχία ο Αρχηγός Διγενής και η Ε.Ο.Κ.Α. και καταδίκαζε τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο διότι είχε προδώσει τον αγώνα για την Ένωση, όπως τον κατάγγειλε τότε η «Χαραυγή» με τους 13 λόγους που επέβαλλαν «μαύρο στον Μακάριο».

Μιλώντας μάλιστα και για την ενότητα, υποθέτουμε ότι το ΑΚΕΛ δεν μπορεί να εννοεί την ενότητα ενός λαού ο οποίος δεν θα τιμά τον αγώνα του για ελευθερία.

Διαβάστε επίσης: Οργή ΑΚΕΛ και υιού Χριστόφια για την παρουσία της κυβέρνησης στο μνημόσυνο του Γρίβα - «Βάναυση πρόκληση...»

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top