ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ήθελαν να κάνουν την «πάζα» τους αλλά τους «έπιασαν» οι τελωνιακοί σε Λήδρας και αεροδρόμιο

Ήθελαν να κάνουν την «πάζα» τους αλλά τους «έπιασαν» οι τελωνιακοί σε Λήδρας και αεροδρόμιο

Σε κατάσχεση παράνομων προϊόντων μεγάλης χρηματικής αξίας προχώρησαν οι λειτουργοί του τμήματος τελωνείων στο αεροδρόμιο Λάρνακας και στην οδό Λήδρας

Σε κατάσχεση ποσότητας 23,80 κιλών καπνού για ναργιλέ από επιβάτη και δύο επώνυμων γυναικείων τσαντών χειρός από άλλη επιβάτιδα στο Αεροδρόμιο Λάρνακας προχώρησαν οι Λειτουργοί του Τμήματος Τελωνείων στο Αεροδρόμιο Λάρνακας.

Επίσης, προχώρησαν σε κατάσχεση ποσότητας 16 συσκευασιών των 50 γραμμαρίων καπνού, για στριφτό τσιγάρο στην Επαρχία Λευκωσίας.

Σε ανακοίνωσή του, το Τμήμα Τελωνείων αναφέρει ότι την Κυρικαή (5/2) κατά τον έλεγχο επιβατών που διενήργησαν Λειτουργοί του Τμήματος εντοπίστηκε σε αποσκευές επιβάτιδας, κατόχου ουκρανικού διαβατηρίου, μόνιμης κατοίκου Κύπρου, δύο επώνυμες γυναικείες τσάντες χειρός συνολικής αξίας €11.724, τις οποίες η εν λόγω επιβάτιδα παρέλειψε να δηλώσει στις τελωνειακές αρχές.

Οι δύο τσάντες, η δασμοφορολογική επιβάρυνση των οποίων ανέρχεται στα €2.674 κατασχέθηκαν από το Τμήμα Τελωνείων. Ακολούθως, μετά από γραπτό αίτημα της υπόπτου, η υπόθεση έτυχε εξώδικου συμβιβασμού από το Τμήμα Τελωνείων, με την καταβολή χρηματικού ποσού ύψους €1000.

Με την καταβολή των πιο πάνω ποσών, δηλαδή ποσού ύψους €2.674 (εισαγωγικοί δασμοί και ΦΠΑ), πλέον χρηματικής επιβάρυνσης ύψους €265, πλέον συμβιβαστικό ποσό ύψους €1.000, οι τσάντες επεστράφησαν στην ιδιοκτήτρια τους.

Επίσης, την Κυριακή (5/2) το βράδυ κατά τον έλεγχο των διερχομένων στο σημείο ελέγχου της Οδού Λήδρας, λειτουργοί του Τμήματος Τελωνείων εντόπισαν στη κατοχή Τουρκοκυπρίου, ποσότητα 16 συσκευασιών των 50 γραμμαρίων καπνού για στριφτό τσιγάρο μάρκας OLD HOLBORN.

To εν λόγω πρόσωπο συνελήφθη για αυτόφωρα αδικήματα και η ποσότητα που ανεβρέθηκε, η δασμοφορολογική επιβάρυνση της οποίας ανέρχεται στα €167 κατασχέθηκε από το Τμήμα Τελωνείων.

Η υπόθεση έτυχε εξώδικου συμβιβασμού από το Τμήμα Τελωνείων, με την καταβολή χρηματικού ποσού ύψους €250. Ο καπνός εγκαταλείφτηκε στο Τμήμα Τελωνείων.

Τέλος, το βράδυ της Κυριακής (5/2) κατά τον συνήθη έλεγχο αφικνούμενων επιβατών που διενήργησαν Λειτουργοί του Τμήματος Τελωνείων στο Αεροδρόμιο Λάρνακας, εντοπίστηκε σε αποσκευές επιβάτη, κατόχου Αιγυπτιακού Διαβατηρίου ο οποίος αφίχθηκε στην Κύπρο δύο (2) συσκευασίες των 975 γραμμαρίων και οκτώ (8) συσκευασίες των 492 γραμμαρίων καπνού για ναργιλέ, μάρκας “NAKHLA”.

Εντοπίστηκε επίσης σε δύο παιδικούς καναπέδες που μετέφερε ο εν λόγω επιβάτης, επιπλέον ποσότητα δέκα (10) συσκευασιών των 1000 γραμμαρίων καπνού για ναργιλέ “AL FAKHER” και δώδεκα (12) συσκευασίες των 492 γραμμαρίων καπνού μάρκας “NAKHLA”.

Ο επιβάτης συνελήφθη για αυτόφωρα αδικήματα, ενώ η ποσότητα καπνού που εντοπίστηκε, η δασμοφορολογική επιβάρυνση της οποίας ανέρχεται στα €4.967 κατασχέθηκε από το Τμήμα Τελωνείων.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλη Τρίτη: Τι γιορτάζουμε σήμερα – Τα μαθήματα από τις δύο παραβολές και τα έθιμα της ημέρας

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Survivor 2024: Το... πολεμικό κλίμα και ο δεύτερος μονομάχος - Δείτε βίντεο

Καιρός: Αλαλούμ με σκόνη, θερμοκρασία που ανεβαίνει και… βροχές – Ίσως και χαλάζι



ΔΗΣΥ: Νούμερο ένα προτεραιότητα η συσπείρωση του κόμματος - Έκλεισε το κεφάλαιο για τις διαγραφές

ΔΗΣΥ: Νούμερο ένα προτεραιότητα η συσπείρωση του κόμματος - Έκλεισε το κεφάλαιο για τις διαγραφές

Με πρωταρχικό στόχο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συσπείρωση του κόμματος, ο ΔΗΣΥ βάζει πλώρη για τις Ευρωεκλογές με στόχο την πρωτιά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top