ΚΟΣΜΟΣ

Μακελάρης Τουρκίας: «Δεν μετανιώνω για την επίθεση» - Ζήτησε να του εφαρμοστεί η θανατική ποινή

Μακελάρης Τουρκίας: «Δεν μετανιώνω για την επίθεση» - Ζήτησε να του εφαρμοστεί η θανατική ποινή

"Δεν μετανιώνω για την επίθεση", δήλωσε ο δράστης της πολύνεκρης επίθεσης του νυχτερινού κέντρου Ρέινα ενώ ζήτησε να εφαρμοστεί η θανατική ποινή για τον εαυτό του.

Ο Αμπτουλκαντίρ Μασαρίποφ, στην κατάθεσή του, αναφέρει ότι ο ίδιος είναι μέλος ISIS του οποίου στόχος είναι να φέρει το Ισλάμ και αρχηγός της οργάνωσης είναι ο Αμπού Μπεκίρ Μπαγντατί.

Όπως είπε πριν την επίθεση του Ρέινα δεν συμμετείχε σε άλλη επίθεση και πως στόχος του το βράδυ της παραμονής της πρωτοχρονιάς ήταν "να σκοτώσει χριστιανούς παίρνοντας εκδίκηση γι' αυτά που έκαναν στον κόσμο".

Ανέφερε ότι στην Τουρκία έφτασε το 2016 από το Αφγανιστάν και θα πήγαιναν μαζί με τη σύζυγο και τα παιδιά τους στη Συρία αλλά τα σύνορα ήταν κλειστά. Οι επαφές τους με εκείνους που διέμεναν στη Συρία γίνονταν μέσω ενός προγράμματος στον υπολογιστή, όπως είπε.

Τα όπλα που χρησιμοποίησε στην επίθεσή του τα έφερε κάποιος από τη Συρία στο σπίτι του ωστόσο το πρόσωπό του ήταν καλυμμένο και δεν του είπε καν το όνομά του, σύμφωνα με την κατάθεση. Του άφησε απλώς τα όπλα και έφυγε. Ανέφερε ότι αρχικά το σχέδιο ήταν να γίνει επίθεση στην πλατεία Ταξίμ ωστόσο το βράδυ της 31ης Δεκεμβρίου άλλαξε γνώμη επειδή υπήρχε μεγάλος αριθμός αστυνομικών στην πλατεία. Το βράδυ στις 21.00 ώρα Τουρκίας πήγε για έρευνα στο Ρέινα και επειδή δεν υπήρχαν μέτρα ασφαλείας εκεί αποφασίστηκε να γίνει στο νυχτερινό κέντρο η επίθεση.

Ο δράστης του Ρέινα είπε ότι αφού σκότωσε τους ανθρώπους στο Ρέινα πυροβολώντας τους, έριξε και δύο flash bag ενώ το τρίτο το κράτησε μπροστά στο πρόσωπό του για να σκοτωθεί ο ίδιος. “Αλλά δεν πέθανα. Αν υπάρξει απόφαση για θανατική ποινή θα είναι καλά. Στην πραγματικότητα πήγα για να πεθάνω”, ανέφερε.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top