ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κοινή άσκηση Κύπρου - Γαλλίας με θέμα ναυτικό ατύχημα στην θάλασσα – Σε εφαρμογή το σχέδιο «ΝΕΑΡΧΟΣ»

Κοινή άσκηση Κύπρου - Γαλλίας με θέμα ναυτικό ατύχημα στην θάλασσα – Σε εφαρμογή το σχέδιο «ΝΕΑΡΧΟΣ»

Το Υπουργείο Άμυνας ανακοινώνει ότι σήμερα, 18 Φεβρουαρίου 2017, διεξήχθη η διεθνής Άσκηση Έρευνας-Διάσωσης με την ονομασία “CYPFRA-01/17”.

Η άσκηση πραγματοποιήθηκε στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κύπρου, εντός της περιοχής ευθύνης της Κυπριακής Δημοκρατίας, με τη συμμετοχή αεροναυτικών δυνάμεων της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Γαλλίας.

Τον επιχειρησιακό έλεγχο και τον συντονισμό των αεροναυτικών μέσων που έλαβαν μέρος στην Άσκηση, είχε το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) Λάρνακας, σε συνεργασία το Γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό.

Το σενάριο της Άσκησης αφορούσε σε «Ναυτικό Ατύχημα στην Ανοιχτή Θάλασσα» συνεπεία ανατροπής μικρού σκάφους προσφύγων. Ως εκ τούτου, τέθηκε σε εφαρμογή από το ΚΣΕΔ Λάρνακας το Εθνικό Σχέδιο Έρευνας-Διάσωσης «ΝΕΑΡΧΟΣ» για την αντιμετώπιση του περιστατικού.

Η Άσκηση περιελάμβανε αντικείμενα έρευνας για εντοπισμό και διάσωση των «ναυαγών» στη θάλασσα από ελικόπτερο της Μονάδας Αεροπορικών Επιχειρήσεων Αστυνομίας. Στην Άσκηση συμμετείχαν, επίσης, το Παράκτιο Περιπολικό «ΟΝΗΣΙΛΟΣ» της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, αλλά και η γαλλική φρεγάτα “MONTACALM” με το οργανικό της ελικόπτερο. Εκτελέστηκαν επιχειρήσεις ανάσυρσης «ναυαγών» από τη θάλασσα και αεροδιακομιδή τραυματία (MEDEVAC Operation) επί της γαλλικής φρεγάτας.

Το ΚΣΕΔ, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης ατυχημάτων από την αυξανόμενη μεταναστατευτική ροή προσφύγων που παρουσιάζεται από την περιοχή της Μέσης Ανατολής με προορισμό την Ευρώπη, θα συνεχίσει την πραγματοποίηση παρόμοιων διεθνών ασκήσεων Έρευνας-Διάσωσης με μοναδικό σκοπό τις μηδενικές απώλειες ζωών στη θάλασσα.

Η εν λόγω άσκηση αποτελεί την πρώτη συνεργασία εντός του 2017, στο πλαίσιο μιας μακρόχρονης συνεργασίας σε θέματα Έρευνας-Διάσωσης μεταξύ των δυνάμεων της Κυπριακής Δημοκρατίας και αεροναυτικών δυνάμεων της Γαλλίας που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μονή Αββακούμ: «Σφραγισμένα χείλη» από την Ανακριτική Επιτροπή - «Ελπίζω να μην σκεφτούν κάτι τέτοιο» η τοποθέτηση Βαβούσκου

Μονή Αββακούμ: «Σφραγισμένα χείλη» από την Ανακριτική Επιτροπή - «Ελπίζω να μην σκεφτούν κάτι τέτοιο» η τοποθέτηση Βαβούσκου

Δεν έχουν καμία απάντηση για το Υπόμνημα γενικότερα, που κατέθεσαν στην Ανακριτική Επιτροπή της Εκκλησίας της Κύπρου και ούτε για το δεδικασμένο από τις αποφάσεις που εξέδωσε ο Μητροπολίτης Ταμασού, δήλωσε στο ΚΥΠΕ και ερωτηθείς σχετικά ο εκ των δικηγόρων των πέντε μοναχών, που απαρτίζουν την αδελφότητα, Αναστάσιος Βαβούσκος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top