ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όλα όσα ισχυρίζονται οι τρεις νεαροί για το συμβάν στην νεκρή ζώνη – «Ο σημερινός καφές κάτω από το δέντρο ήταν ο πιο γλυκός» - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Όλα όσα ισχυρίζονται οι τρεις νεαροί για το συμβάν στην νεκρή ζώνη – «Ο σημερινός καφές κάτω από το δέντρο ήταν ο πιο γλυκός» - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ένας εκ των τριών νεαρών δημοσιεύει στον προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το περιστατικό που έζησε στην νεκρή ζώνη.

Όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενο δημοσίευμα, τρεις άντρες εισήλθαν το πρωί της Κυριακής 19/02 εντός της νεκρής ζώνης, στην περιοχή του Λήδρα Πάλας, σε σημείο παρά το γήπεδο της Τσετίν Καγιά, και εξήλθαν ύστερα από υποδείξεις των Ηνωμένων Εθνών.

Σχετικά με το περιστατικό, ένας από τους τρεις νεαρούς τοποθετείτε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook για τα όσα διαδραματίστηκαν .

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Αν είναι δυνατόν! Μπήκαν στην νεκρή ζώνη για να κάτσουν κάτω από δέντρο!

Μάλιστα όπως αναφέρει «Πίννω τον σκέττο τον καφέ, αλλά ο σημερινός ήταν ο πιο γλυκός που έχω πιει» θέλοντας να επισημάνει την κίνηση τους να καθίσουν κάτω από το δέντρο όπου ήπιαν τον καφέ τους.

Διαβάστε αυτούσια αυτό που έγραψε ένας από τους τρεις νεαρούς  

«Να συνοψίσουμε: Σήμερα (19/02) το πρωί ο Ορέστης, μετά από σχετική προειδοποίηση-πρόσκληση το περασμένο βράδυ στο φατσοβιβλίο, βρέθηκε έξω από τη Νεκρή Ζώνη, παρά την καθολική εκκλησία στην περιοχή Πύλης Πάφου, με σκοπό να ρίξει τον τοίχο.

Κοντά του στάθηκα κι εγώ αλλά σε κάποια απόσταση για να μπορώ να "στήνω αυτί" στα όσα λέγονταν μεταξύ των αντιδρούντων και εν ανάγκη να τους βάλω στη θέση τους.

Ο Ορέστης έπιασε δουλειά παρά τις αντιδράσεις εκπροσώπου των τοπικών αρχών, ενώ στο σημείο καυτεύθασαν μετά από ώρα και όργανα της τάξεως, που αρχικά αρκέστηκαν σε ρόλο τροχονόμου.

Ενώ ο Ορέστης κατεδάφιζε ο "τοπικός άρχοντας" παραλληρούσε επαναλαμβάννοντας σε απόσταση 8-10 μέτρων και δίπλα στο περιπολικό, πως ό,τι γινόταν ήταν μόνο για το "show". Όταν του υπέδειξα ότι πρέπει να σέβεται αυτούς που αγαπούν την Κύπρο παραπάνω από την "πούγκα" τους, άλλαξε τη διαλεκτική του και μεταβίβασε την ευθύνη στους αστυφύλακες.

Αυτοί άρχισαν να εκτοξεύουν απειλές περί σύλληψης, στις οποίες ο Ορέστης απάντησε απλά "εγώ θα τον ρίψω τον τοίχο κι αν θέλετε συλλάβετέ με". Κατά τα λεγόμενά τους οι αστυνομικοί ζητούσαν από τον ασύρματο λόγο για να τον συλλάβουν, ενώ πρόβλημα δημιουργούσε και το γεγονός ότι "εσήκωσεν ττόζι και εν να γίνουμε χτιτζιό αν πα να τον συλλάβουμε"! "Εν να κάμεις επεισόδιο ρε κουμπάρε!"! "Τί επεισόδιο", ρωτώ. "Εν να τον παίξουν ρε φίλε" είπε ένας κύριος που είχε ενδιαφερθεί για το γεγονός. "Ποιος να τον παίξει κύριε"; "Οι Τούρτζοι"! "Ποιοι Τούρτζοι κύριε αφού εν Νεκρή Ζώνη". "Ε τα UN"! "Αφού έν έσιει UN στη σκοπιά κύριε! Εν ξέρω πόσους μήνες έχει να φκάλουν σκοπιά! Ξυπνάτε! Εν να τον ρίψουμε τον τοίχο"!

Αφού έριξε τους αμμόσακκους με τη βοήθεια του Γιώργου, ο Ορέστης κατευθύνθηκε με μια ομάδα 10-15 ατόμων προς το Ledra Palace και σταμάτησε σε σημείο, που τελεί υπό την επιτήρηση των Ηνωμένων Εθνών, παρά των τειχών που ανοίγει μόνο για το Cyprus Rally. Με τη βοήθειά μας άνοιξε δίοδο και μετά από ένα σύντομο μάθημα Τάι-Τσι, απολαύσαμε ένα καφεδάκι κάτω από ένα δέντρο. Μετά από ένα δίωρο από την αρχή των γεγονότων και αφού τουλάχιστον οχτώ οχήματα των Η.Ε. έιχαν προσπεράσει και τα δύο σημεία χωρίς να αντιδράσουν, μας προσέγγισαν δύο αστυνομικοί ενώ δύο στρατιωτικοί περίμεναν στην "είσοδο" που δημιουργήσαμε. Μετά από φιλική κουβέντα η οποία υποδήλωνε καταφανή κατανόηση από τον Βόσνιο και τον Αυστραλό φίλο αποχωρήσαμε, για να βρούμε στην έξοδο εκτός από τις κάμερες πέντε(!) περιπολοκά να μας περιμένουν. Αφού μας οδήγησαν στο παρακείμενο CID και μετά από επίσης φιλική κουβέντα και την παραδοσιακή συλλογή στοιχείων αφεθήκαμε ελεύθεροι και συνεχίσαμε τη μέρα μας.

Πίννω τον σκέττο τον καφέ, αλλά ο σημερινός ήταν ο πιο γλυκός που έχω πιει! Όποιος αγαπά την Κύπρο ας διαλέξει ένα τόπο και να πάει να πιει τον καφέ του. Αυτά».

 

*ΦΩΤΟ από Κωνσταντίνο Στεργίοπουλου

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Σοβαρές καταγγελίες κατά αεροπορικών εταιρειών: Από καθυστερήσεις και βάρος αποσκευών μέχρι αλλαγές - Όσα πρέπει να ξέρετε

Θα καταταγείς στον στρατό; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις – Οι σημαντικές ημερομηνίες και οι εκπαιδεύσεις που θα ακολουθήσουν

Νέο «μέτωπο» για Οδ. Μιχαηλίδη - «Πυρά» από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Ιδρυμάτων για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα - Πώς απαντά η Ελεγκτική

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Ξανά στο Δικαστήριο οι 10 συλληφθέντες - Σήμερα η απόφαση για κράτηση

Τραγωδία στη Λεμεσό - Απεβίωσε 30χρονος ενώ έπαιζε ποδόσφαιρο



Φουντώνει η μάχη των ευρωεκλογών - Η επίθεση του Νικόλα κατά ΕΛΑΜ - Η ενόχληση του ΔΗΣΥ για τις κινήσεις Χριστοδουλίδη

Φουντώνει η μάχη των ευρωεκλογών - Η επίθεση του Νικόλα κατά ΕΛΑΜ - Η ενόχληση του ΔΗΣΥ για τις κινήσεις Χριστοδουλίδη

Με εντατικούς ρυθμούς μπαίνουν τα επιτελεία των κομμάτων στην τελική ευθεία για τις εκλογές της 9ης Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top