ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΠΑΦΟΣ: Απέλυσαν εγκυμονούσα - Tώρα καλούνται να καταβάλουν την υψηλότερη αποζημίωση που έδωσε εταιρεία στην Κύπρο

ΠΑΦΟΣ: Απέλυσαν εγκυμονούσα - Tώρα καλούνται να καταβάλουν την υψηλότερη αποζημίωση που έδωσε εταιρεία στην Κύπρο

Την υψηλότερη αποζημίωση που επιβλήθηκε σε εταιρεία στην Κύπρο για παραβίαση της νομοθεσίας μητρότητας, καλείται να δώσει γνωστή εταιρεία στο νησί.

Το πρόστιμο επέβαλε το Δικαστήριο Εργασιακών Διαφορών που συνεδρίασε στην Πάφο και ανέρχεται στις €22,500 για παράνομη απόλυση εγκύου.

Η απόφαση θεωρείται σταθμός στα κυπριακά εργασιακά δρώμενα καθώς αποτρέπει τους επιχειρηματίες να απολύουν εγκυμονούσες γυναίκες, ενώ παράλληλα ενθαρρύνει τις γυναίκες που χρήζουν τέτοιου χειρισμού να αποταθούν στις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους.

Συγκεκριμένα η απόφαση αφορά, γυναίκα διευθυντικό στέλεχος σε γνωστή εταιρεία του νησιού η οποία ήταν τεσσάρων μηνών έγκυος όταν έλαβε επιστολή πλεονασμού από τον εργοδότη της. 

Η εταιρεία στην οποία εργαζόταν, εξαγοράστηκε από άλλη εταιρεία και τις δόθηκαν οι διαβεβαιώσεις πως θα συνεχίσει να εργάζεται με τους ίδιους όρους, ωφελήματα και αναγνώριση των ετών υπηρεσίας της, κάτι που ωστόσο δεν έγινε, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος».

Η εγκυμονούσα έλαβε επιστολή πλεονασμού την από την πρώτη κιόλας μέρα που παρέλαβε η νέα εταιρεία. 

Αξίζει να σημειωθεί πως ο εργοδότης της ήταν ενήμερος για την εγκυμοσύνη της καθώς του παρέδωσε πιστοποιητικό.

Η ενάγουσα κατήγγειλε την εταιρεία για παραβίαση του νόμου μητρότητας και για παραβίαση του νόμου Περί προστασίας της μητρότητας και ίσης μεταχείρισης μεταξύ φύλων στην απασχόληση και επαγγελματική εκπαίδευση.

Το πρόστιμο αφορά ημερομίσθια 45 εβδομάδων και δικηγορικά έξοδα ύψους €2,000.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top