ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΡΟΣΟΧΗ! Η Αστυνομία και πάλι στους δρόμους – Ποια παράβαση θα ελέγχεται

ΠΡΟΣΟΧΗ! Η Αστυνομία και πάλι στους δρόμους – Ποια παράβαση θα ελέγχεται

Εξαγγέλλεται από την Αστυνομία ότι, μεταξύ των ημερομηνιών 13-19/3/17 η εβδομάδα ελέγχου χρήσης ζώνης ασφαλείας, όχι μόνο από τους οδηγούς και συνοδηγούς αλλά και από τους επιβαίνοντες στο όχημα, οι οποίοι θα βρίσκονται στα πίσω καθίσματα.

Οι έλεγχοι θα περιλαμβάνουν επίσης χρήση των κατάλληλων παιδικών καθισμάτων όταν στο όχημα μεταφέρονται παιδιά και τονίζεται ότι η Αστυνομία θα είναι ιδιαίτερα αυστηρή όταν εντοπίζονται παιδιά στα αυτοκίνητα που δεν θα είναι προσδεδεμένα στο παιδικό κάθισμα.

Η εν λόγω εκστρατεία θα διεξαχθεί παράλληλα σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Αστυνομικό Δίκτυο Τροχαίας TISPOL.

Με αφορμή την έναρξη της εβδομάδας ελέγχου χρήσης ζώνης ασφαλείας, αύριο Τετάρτη 8/3/17 και ώρα 11:00 θα πραγματοποιηθεί δημοσιογραφική διάσκεψη στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής (πλησίον του Αρχηγείου Αστυνομίας) που συνδιοργανώνουν το Τμήμα Τροχαίας Αρχηγείου και η εταιρεία EXXON MOBIL.

Στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής διάσκεψης, η εταιρεία EXXON MOBIL θα παραχωρήσει δωρεάν παιδικά καθίσματα σε δικαιούχους γονείς για χρήση κατά τη μεταφορά παιδιών στο αυτοκίνητο, ανάλογα με το ύψος και το βάρος (σωματότυπο) των παιδιών.

Υπενθυμίζεται τέλος, ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία την ευθύνη για χρήση ζώνης ασφαλείας για παιδιά ηλικίας μέχρι 16 ετών φέρει ο οδηγός, ενώ για ηλικίες άνω των 16 ετών φέρει ο επιβάτης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Νέα τραγωδία στην άσφαλτο: Νεκρός ο 52χρονος οδηγός του τροχαίου στο Παραλίμνι

Νέα τραγωδία στην άσφαλτο: Νεκρός ο 52χρονος οδηγός του τροχαίου στο Παραλίμνι

Νέα τραγωδία σημειώθηκε στην άσφαλτο, με θύμα τον 52χρονο Nichola Charles Fox από τη Βρετανία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top