ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τρία μικρά αεροπλάνα για καταπολέμηση πυρκαγιών ενοικιάζει η Κυπριακή Δημοκρατία - Προσπάθεια αποφυγής μίας δεύτερης «Σολέας»

Τρία μικρά αεροπλάνα  για καταπολέμηση πυρκαγιών ενοικιάζει η Κυπριακή Δημοκρατία - Προσπάθεια αποφυγής μίας δεύτερης «Σολέας»

Στο Υπουργικό Συμβούλιο η απόφαση για ενοικίαση τριών μικρών αεροπλάνων στον τομέα πυρόσβεσης, για να μην ζήσουμε καταστάσεις σαν τις περσινές

Σύμφωνα με δημοσίευμα στον «Φιλελεύθερο», στον τομέα της πυροσβεστικής στην Κύπρο θα υπάρξουν σημαντικές αποφάσεις για να μην έχουμε τα ίδια μαύρα μαντάτα, που λήφθηκαν το 2016 στην περιοχή Σολέας.

Σε υπουργικό συμβούλιο με τη συμμετοχή έξι υπουργών ( Οικονομικών, Δικαιοσύνης, Εσωτερικών. άμυνας,. Μεταφορών, και Γεωργίας) αποφασίστηκε η άμεση απόκτηση τριών μικρών αεροπλάνων, είτε με την μέθοδο ενοικιαγοράς είτε ενοικίασης.

Τα συγκεκριμένα αεροπλάνα θα μπορούν να ανταποκριθούν άμεσα μόλις ξεπσάσει φωτιά.

Για την απόκτηση νέων πυροσβεστικών μέσων, θα ετοιμαστεί μελέτη που θα υποβληθεί στο υπουργείο Οικονομικών άμεσα.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου, αποφασίστηκε και η αναβάθμιση των δύο ελικοπτέρων Bell της Αστυνομίας και εκτός από νερό θα ρίχνουν και αφρό.

Η αναβάθμιση θα κοσίσει περίπου 100.000 ευρώ και για τα δύο.

Ταυτόχρονα αποφασίστηκε η εγκατάσταση κάμερας στο ελικόπτερο συντονισμού μιας πυρκαγιάς, ώστε να στέλλει εικόνα από κάθε επεισόδιο στο Κέντρο Χειρισμού Κρίσεων.

Επίσης οι έξι υπουργοί αποφάσισαν να καλύψουν τις κενές θέσεις στην Μονάδα Αεροπορικών Επιχειρήσεων της Αστυνομίας.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top