ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μυστική διπλωματία Αβέρωφ – Ακιντζί με δείπνο στα κατεχόμενα – «Υπήρξαν κι άλλοι που έκαναν μυστικά δείπνα»

Μυστική διπλωματία Αβέρωφ – Ακιντζί με δείπνο στα κατεχόμενα – «Υπήρξαν κι άλλοι που έκαναν μυστικά δείπνα»

Μυστική διπλωματία για επανέναρξη του διαλόγου στο Κυπριακό ασκούν Αβέρωφ Νεοφύτου και Μουσταφά Ακιντζί, υπό τις νουθεσίες του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (ΚΕΒΕ) και του αντίστοιχου τουρκοκυπριακού.

Επιμέλεια: Τάσος Χριστοδούλου

Συγκεκριμένα σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Σημερινή», το βράδυ της Τρίτης (14/3), ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης δείπνησαν στα κατεχόμενα μετά από πρόσκληση του προέδρου του ΚΕΒΕ, Φειδία Πηλείδη και του προέδρου του τουρκοκυπριακού εμπορικού επιμελητηρίου, Φικρί Τορός.

Ο κ. Νεοφύτου το πρωί της Παρασκευής (17/3) ερωτήθηκε για την εν λόγω μυστική συνάντηση που είχε με τον Τ/κ ηγέτη από το Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ, για να σημειώσει χαμογελώντας ότι «υπήρξαν και άλλοι που έκαναν μυστικά δείπνα τελευταίο διάστημα και δεν τα δημοσιοποίησαν» χωρίς να ξεκαθαρίσει ποιοι, για να προσθέσει ότι ο λόγος που δεν δημοσιοποιήσε ο ίδιος την συνάντηση ήταν επειδή δεν την είχε οργανώσει ο αυτός αλλά το ΚΕΒΕ σε συνεργασία με το Τουρκοκυπριακό επιμελητήριο.

Ερωτηθείς, τι διαμείφθηκε συνάντηση αυτή, δήλωσε το Κυπριακό, για να ξεκαθαρίσει ότι είναι μονόδρομος η επανέναρξη του διαλόγου για την εξεύρεση λύσης. Παράλληλα ο κ. Νεοφύτου θέλησε να ξεκαθαρίσει για άλλη μια φορά τον κ. Ακιντζί πως η απόφαση της βουλής για το ενωτικό δημοψήφισμα δεν πρέπει να εκλαμβάνεται ως στόχος της Κύπρου να ενωθεί με την Ελλάδα. Επίσης τα επιμελητήρια των επιχειρηματιών έθεσαν τις προοπτικές που θα έχει σε οικονομικό επίπεδο μια επανενωμένη Κύπρος.

Τώρα γιατί δεν προσκλήθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλά ο Αβέρωφ Νεοφύτου για να παρακαθίσει στον μυστικό δείπνο με τον Μουσταφά Ακιντζί είναι κάτι που παραμένει άγνωστο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top