ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δημήτρης Λαμπριανίδης καταγγέλλει τον διαχωρισμό των μαθητών με ειδικές ανάγκες - «Αυτό μας παίρνει χρόνια πίσω ως ευρωπαϊκή χώρα που είμαστε»

Δημήτρης Λαμπριανίδης καταγγέλλει τον διαχωρισμό των μαθητών με ειδικές ανάγκες - «Αυτό μας παίρνει χρόνια πίσω ως ευρωπαϊκή χώρα που είμαστε»

Ο πρόεδρος Οργάνωσης Παραπληγικών, Δημήτρης Λαμπριανίδης, καταγγέλλει τον διαχωρισμό των μαθητών με κινητικά προβλήματα από τους υπόλοιπους συμμαθητές τους, κατά τις εξωσχολικές δραστηριότητες του σχολείου.

Της Χρύσως Καλούδη

Ο πρόεδρος της Οργάνωσης Παραπληγικών αποτάθηκε με επίσημη επιστολή στο Υπουργείο Παιδείας, κακίζοντας την ακολουθούμενη τακτική να μεταφέρονται μαθητές με κινητικά προβλήματα σε εκδρομές με ξεχωριστά οχήματα απ“ αυτά με τα οποία μεταφέρονται οι υπόλοιποι συμμαθητές τους.

Όπως ανέφερε στο ThemaOnline, στις σχολικές εκδρομές δεν έχει αξία μόνο ο προορισμός, αλλά και το ταξίδι. 

Ο Δημήτρης Λαμπριανίδης, μάλιστα, έχει δημοσιοποιήσει πρόσφατα επιστολή που έλαβε από το Υπουργείο Παιδείας στο Facebook, η οποία καταγράφει τους κανονισμούς για την μετακίνηση των παιδιών με ειδικές ανάγκες σε εξωσχολικές εκδρομές.

 Ως Υπουργείο Παιδείας αναλαμβάνει τα έξοδα των ειδικών λεωφορείων για παιδιά με κινητικό πρόβλημα για την ασφαλής διακίνησής τους και ως στόχο έχουν την κοινωνική ένταξη αυτών των παιδιών.

Επίσης η επιστολή του Υπουργείου Παιδείας υπενθυμίζει πως  αντιμετωπίζει με ιδιαίτερη ευαισθησία το θέμα που αφορά την εκπαίδευση και την κοινωνική ένταξη των μαθητών με ειδικές ανάγκες, τηρώντας πάντα τις πρόνοιες της σχετικής νομοθεσίας.

Προφανώς, ωστόσο, τα όσα αναφέρονται από το Υπουργείο Παιδείας, δεν υλοποιούνται από τις διευθύνσεις των σχολείων. Γι΄ αυτό, άλλωστε και ο κ. Λαμπριανίδης επανέφερε το θέμα.

Ο Δημήτρης Λαμπριανίδης, απευθύνεται συγκεκριμένα στους γονείς ζητώντας από αυτούς να αρχίσουν να διεκδικούν τα δικαιώματα των παιδιών τους με κινητικά προβλήματα, ζητώντας να μεταφέρονται με ειδικά λεωφορεία με τους συμμαθητές τους.

Όπως μας δηλώνει ο Δημήτρης Λαμπριανίδης στο ThemaOnline, «αυτό μας παίρνει χρόνια πίσω ως ευρωπαϊκή χώρα που είμαστε».

«Είναι ενάντια στον πολιτισμό μας και πρέπει να αρχίσουμε άμεσα να σκεφτόμαστε και να συμμεριζόμαστε τα προβλήματα του συνανθρώπου μας, όποιος και να είναι αυτός», υποστηρίζει χαρακτηριστικά. 

Δείτε την επιστολή που επαναδημοσίευσε ο κ. Λαμπριανίδης: 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top