ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΠΕΓΕΙΑ: Της έδωσαν παράτυπα δουλειά σε νηπιαγωγείο και την έδιωξαν παράνομα «Κάποιοι έπαιξαν μαζί μου και με εκμεταλλεύτηκαν»

ΠΕΓΕΙΑ: Της έδωσαν παράτυπα δουλειά σε νηπιαγωγείο και την έδιωξαν παράνομα «Κάποιοι έπαιξαν μαζί μου και με εκμεταλλεύτηκαν»

Για χρόνια σε δημόσιο νηπιαγωγείο της Πέγειας απασχολούνταν από την τοπική σχολική εφορεία, γυναίκα ως βοηθός της βοηθού.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Πολίτη», η καταγγελία έφθασε πριν λίγες μέρες στο Υπουργείο Παιδείας από τη βοηθό της βοηθού, η οποία απολύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2016, με αιτιολογία ότι η πρόσληψη της ήταν παράτυπη.

Όπως αναφέρει η ίδια στην επιστολή της, το 2008 εργάστηκε για πρώτη φορά στο νηπιαγωγείο ως αντικαταστάτρια της βοηθού, όταν επέστρεψε όμως η βοηθός, διευθετήθηκε μεταξύ της σχολικής εφορείας και του νηπιαγωγείου, να παραμείνει ως βοηθός της βοηθού, αφού όπως αναφέρεται, είχε κάποια προβλήματα υγείας.

Κατά τη διάρκεια αυτών των χρόνων, η πρώτη βοηθός απουσίαζε κατά διαστήματα για διάφορους λόγους και την αντικαθιστούσε η ΄δια για να εξυπηρετούνται τα δύο τμήματα του νηπιαγωγείου.

Τον Σεπτέμβριο του 2016 όμως, η βοηθός της βοηθού, ζήτησε να της αυξηθούν οι ώρες, ωστόσο η διεύθυνση του νηπιαγωγείου και ο σύνδεσμος γονέων δεν δέχθηκαν.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, όταν ζήτησε εξηγήσεις για την απόρριψη του αιτήματός της, την απέλυσαν, όπως αναφέρει η ίδια, χωρίς καμιά προειδοποίηση, λέγοντας της ότι, η πρόσληψή της ήταν παράτυπη.

Τον Οκτώβριο του 2016, ζήτησε με επιστολή από τον σύνδεσμο γονέων να μάθει τους λόγους απόλυσής της, χωρίς ωστόσο να παίρνει κάποια συγκεκριμένη απάντηση, με τη δικαιολογία ότι δεν υπήρχε τίποτα γραπτώς που να αποδεικνύει την πρόσληψή της, διότι όπως αναφέρει ήθελαν με αυτό τον τρόπο να κρύψουν τις παρατυπίες τους, αφού ούτε το Υπ. Παιδείας ήταν ενήμερο, αυτά τα χρόνια.

Η βοηθός της βοηθού, αναφέρει επίσης στην επιστολή της ότι, όλα αυτά τα χρόνια κάποιοι έπαιξαν μαζί της και την εκμεταλλεύτηκαν.

Η ίδια, επιρρίπτει ευθύνες στην διευθύντρια του σχολείου, τον σύνδεσμο γονέων και την σχολική εφορεία, οι οποίοι γνώριζαν τι γινόταν.

Πλέον, ζητά από τον Υπ. Παιδείας να εξετάσει με προσοχή και κατανόηση το θέμα, διότι η ίδια το μόνο που διαθέτει και αποδεικνύει ότι εργαζόταν στο νηπιαγωγείο είναι οι κοινωνικές της ασφαλίσεις.  

*φώτο αρχείου

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top