Ετοιμότητα για άμεση επανέναρξη των συνομιλιών, εκφράζει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

Ετοιμότητα για άμεση επανέναρξη των συνομιλιών, εκφράζει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης επανέλαβε την ετοιμότητά του για άμεση επανέναρξη των συνομιλιών καθώς επίσης και τη θέση της ελληνοκυπριακής πλευράς για συνέχιση των προσπαθειών για λύση του Κυπριακού.

Ο Πρόεδρος μιλούσε σε γεύμα που παρέθεσε η Πρεσβεία της Μάλτας με την ευκαιρία της Μαλτέζικης Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, στο οποίο παρακάθισαν οι Πρέσβεις των χωρών μελών της Ένωσης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΤΠ, κατά τη διάρκεια του γεύματος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μιλώντας στους Πρέσβεις, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην παρούσα κατάσταση στο Κυπριακό και στις θέσεις αρχών της ελληνοκυπριακής πλευράς για επίλυση του Κυπριακού εντός των συμφωνηθέντων πλαισίων.

Αναφέρθηκε επίσης και στη σημασία η λύση του Κυπριακού να βρίσκεται στη βάση των αρχών και αξιών της ΕΕ και του κοινοτικού κεκτημένου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε ακόμη στις προτεραιότητες της Μαλτέζικης Προεδρίας, υπογραμμίζοντας ότι η Κυπριακή Δημοκρατία συμμερίζεται τις ίδιες ανησυχίες αλλά και το ίδιο όραμα.

O Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρθηκε επιπλέον στις προκλήσεις που έχει ενώπιον της η Ευρώπη, υπογραμμίζοντας τα τρία στοιχεία που είναι θεμελιώδους σημασίας στην προσπάθεια για να ξεπεραστούν οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ΕΕ, τα οποία είναι η Δημοκρατία, η Ενότητα και η Αλληλεγγύη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

«Δεν έχω αποφασίσει αν θα εμπλακούμε στις επιθέσεις εναντίον του Ιράν» λέει ο Τραμπ - Πυραύλους Sejil εκτόξευσε η Τεχεράνη

«Δεν έχω αποφασίσει αν θα εμπλακούμε στις επιθέσεις εναντίον του Ιράν» λέει ο Τραμπ - Πυραύλους Sejil εκτόξευσε η Τεχεράνη

Κλιμακώνεται επικίνδυνα η ένταση στη Μέση Ανατολή. Το Ισραήλ εξαπέλυσε νέες αεροπορικές επιθέσεις μετά από αυτές που έκανε τα ξημερώματα της Τετάρτης στην Τεχεράνη, την οποία εγκαταλείπουν μαζικά χιλιάδες άνθρωποι. Το Ιράν προειδοποίησε τους κατοίκους του Τελ Αβίβ και της Χάιφα να εκκενώσουν την περιοχή, ενώ οι ΗΠΑ ενισχύουν τις δυνάμεις τους στη Μέση Ανατολή. Το ThemaOnline σας μεταφέρει ζωντανά όλες τις εξελίξεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE