ΚΟΣΜΟΣ

Πίεση από τη Ryanair για γρήγορη συμφωνία για το Brexit

Πίεση από τη Ryanair για γρήγορη συμφωνία για το Brexit

Την προοπτική διακοπής των πτήσεων της Ryanair από και προς βρετανικά αεροδρόμια σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί γρήγορη συμφωνία μεταξύ Λονδίνου και Βρυξελλών για τη συνεργασία στον τομέα της πολιτικής αεροπλοΐας μετά από το Brexit, ήγειρε ο οικονομικός διευθυντής της ιρλανδικής αεροπορικής εταιρείας Νιλ Σόραχαν.

«Είναι μία πολύ υπαρκτή πιθανότητα», είπε ο κ. Σόραχαν. «Στο χειρότερο σενάριο δεν θα εκτελούνται πτήσεις μεταξύ Βρετανίας και Ευρώπης για κάποια περίοδο. Θα μπορούσε να υπάρξει μία κατάσταση που οι Βρετανοί θα κάνουν άνετες διακοπές στη χώρα τους το καλοκαίρι του 2019. Αυτά τα ταξίδια στην Πορτογαλία και στην Ισπανία, εκτός αν ξέρει να κολυμπά κανείς, δεν θα γίνονται πια», πρόσθεσε το στέλεχος της Ryanair μιλώντας στον Guardian.

Η Ryanair, που έχει ως έδρα το Δουβλίνο, έχει το δικαίωμα δραστηριοποίησης στη Βρετανία στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού κανονισμού περί «ανοικτών ουρανών», που επιτρέπει στις αεροπορικές εταιρείες της ΕΕ και ακόμα τεσσάρων χωρών να πραγματοποιούν ελεύθερα πτήσεις μεταξύ των χωρών μελών.

Ωστόσο, ο κανονισμός προβλέπει ότι τα μέλη αποδέχονται τη δικαιοδοσία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου και την ελευθερία μετακινήσεων των Ευρωπαίων πολιτών, αρχές που θέλει να αποκηρύξει η Βρετανία με το Brexit.

Η Ryanair, όπως οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες, καταρτίζει το πρόγραμμα πτήσεων 12 μήνες πριν. Με βάση το χρονοδιάγραμμα της διαδικασίας του Άρθρου 50 που προβλέπει ότι η Βρετανία θα βρεθεί εκτός ΕΕ το Μάρτιο του 2019, η εταιρεία λέει ότι πρέπει να γνωρίζει τη συμφωνία για την αεροπλοΐα μεταξύ Βρετανίας και ΕΕ έως το Μάρτιο του 2018.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βελτιωμένη η κατάσταση της υγείας του «Δημητρούι» - «Στο περίμενε» οι ανακριτές για κατάθεση

Θα καταταγείς στον στρατό; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις – Οι σημαντικές ημερομηνίες και οι εκπαιδεύσεις που θα ακολουθήσουν

Νέο «μέτωπο» για Οδ. Μιχαηλίδη - «Πυρά» από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Ιδρυμάτων για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα - Πώς απαντά η Ελεγκτική

Σοβαρές καταγγελίες κατά αεροπορικών εταιρειών: Από καθυστερήσεις και βάρος αποσκευών μέχρι αλλαγές - Όσα πρέπει να ξέρετε

Τραγωδία στη Λεμεσό - Απεβίωσε 30χρονος ενώ έπαιζε ποδόσφαιρο



Φουντώνει η μάχη των ευρωεκλογών - Η επίθεση του Νικόλα κατά ΕΛΑΜ - Η ενόχληση του ΔΗΣΥ για τις κινήσεις Χριστοδουλίδη

Φουντώνει η μάχη των ευρωεκλογών - Η επίθεση του Νικόλα κατά ΕΛΑΜ - Η ενόχληση του ΔΗΣΥ για τις κινήσεις Χριστοδουλίδη

Με εντατικούς ρυθμούς μπαίνουν τα επιτελεία των κομμάτων στην τελική ευθεία για τις εκλογές της 9ης Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top