ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τα Κυριακάτικα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων: Ξεχωρίζουν Κυπριακό, οι σχέσεις Κυβέρνησης – Γενικού Ελεγκτή και τα επεισόδια στην Βουλή

Τα Κυριακάτικα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων: Ξεχωρίζουν Κυπριακό, οι σχέσεις Κυβέρνησης – Γενικού Ελεγκτή και τα επεισόδια στην Βουλή

Οι σχέσεις Κυβέρνησης – Γενικού Ελεγκτή, το επικείμενο δημοψήφισμα στην Τουρκία, το Κυπριακό και η επανέναρξη των συνομιλιών, η αστυνομική έρευνα για τα γεγονότα της Παρασκευής έξω από τη Βουλή και τα ενεργειακά, προβάλλονται σήμερα στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου.

Η “Αλήθεια” κυκλοφορεί υπό τον τίτλο “Αναστασιάδης προς Υπουργούς : Το κάθε υπουργείο να ετοιμάσει κατάλογο με όλες τις ζημιές που προκαλούνται στο κράτος, εξαιτίας της συμπεριφοράς και των παρεμβάσεων του Οδ. Μιχαηλίδη στο έργο της Εκτελεστικής Εξουσίας”. Αλλού γράφει ότι ολοένα και περισσότερο η κοινωνία αγκαλιάζει τα θερινά σχολεία και πως αρκετά σχολεία εξέφρασαν φέτος την επιθυμία τους να ενταχθούν στο πρόγραμμα του Θερινού Δημόσιου Σχολείου. Σε άλλο θέμα γράφει ότι 34χρονος από το Φρέναρος δάγκωσε γυναίκα αστυνομικό.

“Η Σημερινή” υπό τον τίτλο “Η Τουρκία μεταξύ του χθες και του αύριο” γράφει ότι η αντίστροφη μέτρηση για το όνειρο του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, να καταστεί “σουλτάνος εν έτει 2017, έχει ήδη ξεκινήσει, καθώς το δημοψήφισμα για τις συνταγματικές μεταρρυθμίσεις θα πραγματοποιηθεί σε μια εβδομάδα. Αλλού αναφέρεται στην συνέντευξη του Υπουργού Ενέργειας Γιώργου Λακκοτρύπη στην εφημερίδα, ο οποίος μιλά για τις τελευταίες άκρως ενθαρρυντικές εξελίξεις στον τομέα της ενέργειας και τις οικονομικές προοπτικές που διανοίγονται στο μέλλον. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η Κύπρος έπεσε 12 βαθμίδες κάτω από την επενδυτική βαθμίδα και τώρα παίρνει φόρα για τα πάνω της.

Υπό τον τίτλο «Ώρα για γεφυρωτικές ιδέες» ο «Φιλελεύθερος» γράφει στο κύριο του θέμα ότι τα Ηνωμένα Έθνη θα καταθέτουν ιδέες με στόχο τη γεφύρωση των διαφορών και ότι σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, πριν τη διακοπή των διαπραγματεύσεων που σημειώθηκε με την αποχώρηση του Ακιντζί, είχε συμφωνηθεί πως οι εκπρόσωποι του διεθνούς οργανισμού θα μπορούν να καταθέτουν προτάσεις «για να διευκολύνουν τις συνομιλίες». Σε άλλο θέμα γράφει ότι ακροβατούν σε τεντωμένο σχοινί οι σχέσεις Ρωσίας – ΗΠΑ και ότι οι Ρώσοι στήνουν αντιαεροπορική άμυνα κατά των ΗΠΑ. Αλλού γράφει πως Ρώσοι και Κινέζοι αγοράζουν αβέρτα εκλεκτά «φιλέτα» γης.

Υπό τον τίτλο «Πατριωτικό είναι να μάχεσαι για τη λύση», η «Χαραυγή» γράφει ότι η προοπτική της λύσης διασφαλίζεται μέσα από το διάλογο και όχι τις πατριωτικές ρητορείες, διαμηνύει το ΑΚΕΛ, υπογραμμίζοντας πως απαιτείται συνέπεια και σταθερότητα στις διεκδικήσεις και στα ζητήματα των αρχών. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στους Ντερβίς Αλί Καβάζογλου και Κώστα Μισιαούλη και γράφει ότι θεμελίωσαν την ελληνοτουρκική φιλία και έγιναν σύμβολο αγώνα. Σε άλλο θέμα για το Κυπριακό γράφει για τη σύγκλιση της πληθυσμιακής αναλογίας και τις τέσσερις ελευθερίες.

Η αγγλόγλωσση εφημερίδα “Sunday Mail” γράφει στο κύριο της θέμα ότι η αστυνομία ανακοίνωσε το Σάββατο ότι άρχισε έρευνα για όσα διαδραματίστηκαν έξω από τη Βουλή μετά την ψηφοφορία επί της επίμαχης πρότασης που ανέτρεπε προηγούμενη απόφαση για να τιμάται το ενωτικό δημοψήφισμα στα δημόσια σχολεία. Αλλού γράφει ότι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι τα άσπρα μαλλιά μπορεί να καταδεικνύουν αυξημένο κίνδυνο βλάβης στις αρτηρίες που στέλνουν το αίμα στην καρδιά. Σε άλλο θέμα, και προβάλλοντας σχετική φωτογραφία, γράφει για τη διοργάνωση δικοινοτικού κάμπινγκ σε ερημωμένα χωριά της Κύπρου.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής» υπό τον τίτλο «Ενεργειακά deals σε περιοχή - φωτιά» γράφει στο κύριο της θέμα οι υπογραφές έπεσαν στη Λευκωσία, συγκεντρώνοντας στην κυπριακή ΑΟΖ σημαντικότατες εταιρείες, όπως η Exxon Mobil, η Qatar Petroleum, η ENI και η TOTAL, γεγονός που συνιστά επιτυχία για τις ενεργειακές προοπτικές της περιοχής και επιπλέον πολιτικό χαρτί για την Κύπρο, που όμως από μόνο του δεν αποτελεί ασπίδα ασφαλείας. Σε άλλο θέμα γράφει ότι στο δημοψήφισμα της ερχόμενης Κυριακής διακυβεύεται όχι μόνο η δημοκρατία στην Τουρκία, αλλά και η θέση της στο σύγχρονο κόσμο. Αλλού γράφει ότι θύμισε περιρρέουσα το Ενωτικό.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Μάχη» υπό τον τίτλο «Συνομιλίες με...συμπρόεδρο» γράφει στο κύριο της θέμα ότι αφού εγένετο ο νόμος Ακιντζί πράξη – έγκριση δηλαδή της πρότασης νόμου του ΔΗΣΥ για το ενωτικό δημοψήφισμα- στο Προεδρικό ετοιμάζονται για την επανέναρξη των συνομιλιών οι οποίες πλέον θα διεξάγονται σε μια ανισόρροπη βάση εκβιασμών, απειλών και ελέγχου από την τ/κ ηγεσία και το πατρονάρισμα της Αγκυρας. Αλλού προβάλλει συνέντευξη του επίκουρου καθηγητή Θεόδωρου Τσακίρη, σύμφωνα με τον οποίο δεν αξιοποιούνται οι ενεργειακές εξελίξεις. Αλλού γράφει για αλλαγή του σκηνικού στη Συρία.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top