ΚΟΣΜΟΣ

Ο ISIS απειλεί να αιματοκυλίσει την Τουρκία την ημέρα του δημοψηφίσματος

Ο ISIS απειλεί να αιματοκυλίσει την Τουρκία την ημέρα του δημοψηφίσματος

Κάλεσμα στους μαχητές του στην Τουρκία, απηύθυνε το Ισλαμικό Κράτος προκειμένου να διεξάγει επιθέσεις σε όλα τα εκλογικά κέντρα της Τουρκίας στις 16 Απριλίου.

Δια μέσω του μηνιαίου περιοδικού «Ρουμιγιάχ» έγινε η έκκληση από τον ISIS, στις 6 Απριλίου.

Στην 8η σελίδα του, η οποία μάλιστα είναι γραμμένη στα τουρκικά με τίτλο «Είναι βλασφημία να εκλέγεται άλλος νομοθέτης πέραν του Αλλάχ», έκανε την εξής έκκληση:

«Θα είναι άπιστος και αυτός που θα ψηφίσει “Ναι” και αυτός που θα ψηφίσει “Όχι” στο δημοψήφισμα. Οι μουσουλμάνοι να μην πάνε επουδενί στις κάλπες, να παραμείνουν μακριά από τις κάλπες και τα εκλογικά κέντρα και όσους πάνε να ψηφίσουν να τους κηρύξουν εχθρούς. Από όλους τους μουσουλμάνους αδελφούς ζητούμε να στοχοποιήσουν όλα τα εκλογικά κέντρα. Κάψτε τα, καταστρέψτε τα, παραδώστε τα στη φωτιά. Σκοτώστε τόσο τους άπιστους και τους ειδωλολάτρες, όσο και όσους πάνε να ψηφίσουν στο δημοψήφισμα».

Την ίδια έκκληση απηύθυνε και στα αραβικά, μέσω της εβδομαδιαίας εφημερίδας «al-Naba», αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Χρησιμοποιήστε όποιο μέσο διαθέτετε και δημιουργήστε χάος».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: «Επενδύουμε στην ΕΕ για την οριστική διευθέτηση του Κυπριακού»

ΠτΔ: «Επενδύουμε στην ΕΕ για την οριστική διευθέτηση του Κυπριακού»

Η Κυβέρνηση επενδύει στην ΕΕ για οριστική διευθέτηση του Κυπριακού, ενόψει και του τραγικού ορόσημου των 50 χρόνων της τουρκικής κατοχής επί του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τον χαιρετισμό του στα εγκαίνια της περιηγητικής έκθεσης φωτογραφίας του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών με θέμα «20 χρόνια Κύπρος – ΕΕ».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top