ΕΛΛΑΔΑ

Η θλιβερή ιστορία της Άσπας - Ο πατέρας της αποπειράθηκε να την δολοφονήσει αλλά έζησε - Σήμερα η κατάστασή της είναι τραγική

Η θλιβερή ιστορία της Άσπας - Ο πατέρας της αποπειράθηκε να την δολοφονήσει αλλά έζησε - Σήμερα η κατάστασή της είναι τραγική

Μετά από τέσσερα χρόνια από την στυγερή προσπάθεια του πατέρα της να την σκοτώσει, είναι ακόμα ζωντανή και προσπαθεί να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες της ζωής. Η μητέρα της πούλησε τα υπάρχοντά της για να τα βγάλει εις πέρας με τα έξοδα που απαιτούνται αφού η μηνιαία νοσηλεία είναι 3.000 ευρώ.

Ένα συμβάν που  διαδραματίστηκε την 12η Αυγούστου 2013 παρέλυσε όλη την Ελλάδα.

Η απόπειρα δολοφονίας που άφησε άναυδη την οικογένεια Φατούρου αλλά και τις Ελληνικές Αστυνομικές Αρχές.

Η ιστορία

Ο 43χρονος πατέρας πυροβολεί εξ επαφής την 17χρονη κόρη και μετά αυτοκτονεί αφήνοντας πίσω του ένα σημείωμα με παραλήπτη την μητέρα της Άσπας, με την Σπυριδούλα Φατούρου, με την οποία ήταν σε διάσταση 4 πάνω από τέσσερα χρόνια.

Της γράφει: «Κανονικά θα έπρεπε να σκοτώσω εσένα, αλλά επειδή θα ζήσεις, όσο ζήσεις, με το βάρος του θανάτου της, θα είναι καλύτερα»

Η Άσπα μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο με δύο σφαίρες στο κεφάλι, παρόλο που πίστευαν όλοι πως δεν θα νικήσει τον θάνατο, εκείνη τα κατάφερε.

Τα τραύματα ωστόσο που φέρει δεν της επιτρέπουν να συνεχίσει μια φυσιολογική ζωή, με την εισαγωγή της σε κέντρο αποκατάστασης της Λάρισας να αποτελεί μονόδρομο.

Δίπλα της όλο αυτό το διάστημα στέκει κερί αναμμένο η μητέρα της Σπυριδούλα.

«Τρώει από το στόμα αλεσμένες τροφές, αναπνέει μόνη της, ωστόσο τα υγρά και τα φάρμακα τα δίνουμε από έναν σωλήνα που έχει τοποθετηθεί στο στομάχι της. Όμως δεν μιλά, δεν κινείται, κλαίει και κάποιες φορές γελά. Η δική μου ψυχολογία; Μην τα ρωτάτε! Όταν βλέπεις τη μονάκριβή σου τέσσερα χρόνια καθηλωμένη να λιώνει, να μην μπορεί να σου πει αν πονάει, πού πονάει, αν θέλει κάτι ή δεν θέλει, πεθαίνεις καθημερινά» λέει η κυρία Φατούρου.

Η Οικονομική κατάσταση της κ. Σπυριδούλας αδυνατεί να δώσει όσα χρειάζεται η κόρη της.

Η κ. Σπυριδούλα έδωσε ότι είχε και δεν είχε, άρχισε να πουλά όλα τα υπάρχοντά της για να μπορέσει να καλύψει τις νοσηλείες της μονάκριβής της κόρης.

Σημειώνει: «Σήμερα, για τις ανάγκες της Ασπας απαιτούνται περισσότερα από 3.000 ευρώ τον μήνα διότι δεν είναι μόνο τα χρήματα που πρέπει να δίνω στο κέντρο αποκατάστασης, αλλά και όλες οι υπόλοιπες ανάγκες που οφείλω να καλύπτω και οι οποίες, πιστέψτε με, είναι πάρα πολλές! Επιγραμματικά αναφέρω ότι μόνο το κόστος των βιταμινών και των σκευασμάτων που επιβάλλονται για την καλύτερη λειτουργία του οργανισμού και του εγκεφάλου της Ασπας αγγίζει στα 500 με 600 ευρώ μηνιαίως!

 Πολλοί πέρασαν από την Ασπα μας. Αρκετοί επώνυμοι. Ηρθαν μόνο και μόνο να της προσφέρουν χαρά, χαμόγελο, δύναμη. Να νιώσει ότι ειλικρινά όλη η Ελλάδα την αγαπά. Ομως μέχρι εκεί. Εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις, αν ρωτάτε πόσο βοήθησαν οικονομικά οι επώνυμοι, θα σας απαντήσω “καθόλου”! Εταξαν πολλά, μα δεν έκαναν τίποτα... Κανείς από αυτούς που πέρασαν δεν έγινε “χορηγός” της!

Κάποια στιγμή θα φύγω από τη ζωή. Η  Ασπα τι θα γίνει; Σε αυτή την περίπτωση, το μόνο που θα Τον παρακαλέσω είναι να μας πάρει και τις δύο μαζί... Ούτε ένα λεπτό διαφορά...» τονίζει η μητέρα της.

Σημειώνεται ότι όσοι επιθυμούν μπορούν να επικοινωνήσουν με τη μητέρα της Άσπας, Σπυριδούλα Φατούρου, στο τηλέφωνο 6943025547

 

 

 

Από ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συνεχίζεται η διαμάχη στη Δρομολοξιά - «Χτύπησε τη σύζυγό μου» - «Όλα όσα ακούστηκαν δεν ευσταθούν στην πραγματικότητα»

Στην Αστυνομία για κατάθεση με τους γονείς του ο 10χρονος για τις ζημιές στο Δημοτικό Λιβαδιών - Ψάχνουν και άλλα πρόσωπα

Απεβίωσε Κύπριος κατάδικος των Φυλακών - Ποια η αιτία

«Μίλησε» η νεκροτομή του 30χρονου Ευτύχιου Χαρίτου – Τα ευρήματα

Δίκη για το Μάτι: Ασκήθηκε έφεση από την Εισαγγελία για την απόφαση

Eurovision 2024: Ξεπέρασε το 50% στην τηλεθέαση το ΡΙΚ - Το εντυπωσιακό ποσοστό την ώρα της ανακοίνωσης



Το μήνυμα της Ολγκίν σε ΠτΔ και Τατάρ -  «Εύχομαι να δουν την υποστήριξη που έχουν και να προχωρήσουν μπροστά»

Το μήνυμα της Ολγκίν σε ΠτΔ και Τατάρ - «Εύχομαι να δουν την υποστήριξη που έχουν και να προχωρήσουν μπροστά»

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top