ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

«Ήθελα να έχω μια γυναίκα για να κάνω …» Ο απίστευτος λόγος που Κύπριος παντρεύτηκε με μια 22 χρόνια μικρότερή του αλλοδαπή

«Ήθελα να έχω μια γυναίκα για να κάνω …» Ο απίστευτος λόγος που Κύπριος παντρεύτηκε με μια 22 χρόνια μικρότερή του αλλοδαπή

Το ανδρόγυνο «τρέχει» από το 2005 στο δικαστήριο για να ελεγχθεί η γνησιότητα του γάμου τους.

Η απλή επίκληση των προνοιών του Νόμου για το πότε ένας γάμος δύναται να κηρυχτεί εικονικός, δεν μπορεί να αποτελέσει επαρκή αιτιολογία ώστε να αντέξει στον δικαστικό έλεγχο.

Για δεύτερη φορά σε μικρό χρονικό διάστημα, το Διοικητικό Δικαστήριο ακύρωσε απόφαση της διοίκησης, με την οποία, γάμος Ελληνοκύπριου με γυναίκα από την Κίνα, κρίθηκε εικονικός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κύπριος ομοφυλόφιλος και η Ρωσίδα σύντροφός «ανάγκασαν» την Δημοκρατία να πληρώσει 1,250 ευρώ για τον... γάμο τους!

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδα «Φιλελεύθερος», το 2005, λόγω του ότι ο άντρας ήταν 22χρόνια μεγαλύτερος της συζύγου του, ελέγχθηκε η γνησιότητα του γάμου, χωρίς να εντοπιστεί οτιδήποτε ύποπτο, ενώ το 2008 τι θέμα εξετάστηκε και πάλι με την ίδια κατάληξη.

Ωστόσο, το 2012 ήρθε η ανατροπή, αφού, σύμφωνα με προηγηθείσα έκθεση της Αστυνομίας, η συμβίωση του ζεύγους ήταν τυπική.

Η συμβουλευτική επιτροπή για εικονικούς γάμους, βάση της συγκεκριμένης έκθεσης, έκρινε τον γάμο ως εικονικός τον Νοέμβριο του 2011, ενώ η διευθύντρια του Τμήματος Αρχείου Πληθυσμού και μετανάστευσης, μετά και απ΄αυτή την εξέλιξη, απέρριψε την αίτηση που εκκρεμούσε τη δεδομένη στιγμή από τη σύζυγο για ανανέωση της άδειας παραμονής της.

Για την απόφαση ασκήθηκε ιεραρχική προσφυγή, χωρίς όμως να αλλάξει η κατάσταση με αποτέλεσμα την προσφυγή στο Δικαστήριο.

Σε κατάθεσή του στην Αστυνομία, ο Κύπριος σύζυγος ανάφερε μεταξύ άλλων ότι, «παντρεύτηκα τη γυναίκα μου γιατί ήθελα γυναικεία συντροφιά και να έχω μια γυναίκα για να κάνω έρωτα μαζί της αλλά και να την βοηθήσω με αυτό τον τρόπο να εργάζεται στην Κύπρο αφού την συμπάθησα σαν άνθρωπο»

Στην συνέχεια ανάφερε πως, «εδώ και αρκετό καιρό εγώ και η γυναίκα μου κοιμούμαστε σε ξεχωριστό δωμάτιο και πέφτουμε στο ίδιο κρεβάτι όταν κάνουμε έρωτα μόνο. Επίσης αυτή μαγειρεύει το δικό της φαγητό και τρώει μόνη της στο δωμάτιό της, ενώ εγώ μαγειρεύω τα δικά μου και τρώω και εγώ μόνος μου σε άλλο δωμάτιο».

Αυτά τα δεδομένα όμως, δεν δικαιολογούσαν τον λόγο για τον οποίο ο γάμος κρίθηκε εικονικός και δη τη διαπίστωση ότι «η αλλοδαπή παρουσίασε πρόβλημα σε ό,τι αφορά την άδεια παραμονής της στη Δημοκρατία» σύμφωνα με το Δικαστήριο. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Στις φλόγες οχήματα στο Τραχώνι – Καταστράφηκαν ολοσχερώς τα περισσότερα – Αποκλείστηκε η σκηνή

Γιώργος Θεοφάνους: «Έχω ξεκάθαρες μνήμες, ακόμα και τώρα όταν οδηγώ και ακούω βροντές, παρκάρω και κλείνω τα αυτιά μου»



Ρουσουνίδης στο «T»: Με θετικούς οιωνούς ξεκινά η ξενοδοχειακή σεζόν - Οι τιμές, η προέλευση και η πληρότητα πριν το Πάσχα

Ρουσουνίδης στο «T»: Με θετικούς οιωνούς ξεκινά η ξενοδοχειακή σεζόν - Οι τιμές, η προέλευση και η πληρότητα πριν το Πάσχα

Με θετικά μηνύματα ενόψει της καλοκαιρινής τουριστικής σεζόν, κινείται η ξενοδοχειακή βιομηχανία κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα, παρά τη μειωμένη σε σχέση με πέρσι προσέλευση τουριστών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top