ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σεμινάριο για την αεροπυρόσβεση πυρκαγιών υπαίθρου στη βάση Α. Παπανδρέου

Σεμινάριο για την αεροπυρόσβεση πυρκαγιών υπαίθρου στη βάση Α. Παπανδρέου

Σεμινάριο πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19/4 στην Αεροπορική Βάση Ανδρέας Παπανδρέου με αντικείμενο την τεχνική και τακτική μέθοδο αεροπυρόσβεσης σε πυρκαγιές υπαίθρου.

Στο σεμινάριο συμμετείχαν αξιωματικοί της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Πολεμικής Αεροπορίας, της Εθνικής Φρουράς και Λειτουργοί – Υπάλληλοι  του Τμήματος Δασών.

Στόχος του σεμιναρίου, ήταν ο συντονισμός των εναέριων μέσων, τεχνικές και τακτικές αεροπυρόσβεσης σε πυρκαγιές υπαίθρου που συμπεριλαμβάνουν τόσο αγροτικές όσο και δασικές πυρκαγιές.

Η εκπαίδευση έγινε από δύο Αμερικανίδες εκπαιδεύτριες για επτά και πλέον ώρες.

Στο σημερινό σεμινάριο συμμετείχαν περίπου γύρω στα 45 άτομα και αυτό χαρακτηρίστηκε από τους συμμετέχοντες πολύ υποβοηθητικό για  τις επιχειρήσεις αεροπυρόσβεσης, ενώ αυξάνει σε σημαντικό βαθμό το δίχτυ ασφάλειας. 

Παρόμοιο  σεμινάριο αναμένεται να διοργανωθεί το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου και πάλι με αντικείμενο το συντονισμό εναέριων μέσων, για τα καθήκοντα και αρμοδιότητες Αξιωματικού Ελέγχου Αεροσκαφών (ΑΕΛΑ).

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top