ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Λευκωσία συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Ποδηλατική Πρόκληση 2017

Η Λευκωσία συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Ποδηλατική Πρόκληση 2017

Τη συμμετοχή του στην Ευρωπαϊκή Ποδηλατική Πρόκληση 2017 ανακοίνωσε και φέτος ο Δήμος Λευκωσίας. Πρόκειται για έναν ποδηλατικό διαγωνισμό ευρωπαϊκών πόλεων που διαρκεί ένα μήνα, από την 1η μέχρι τις 31 Μαΐου.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση του Δήμου, η Ποδηλατική Πρόκληση αποτελεί μία νέα προσέγγιση στα θέματα κινητικότητας, καθότι μέσω μιας διασκεδαστικής και ενδιαφέρουσας δραστηριότητας προωθείται η χρήση του ποδηλάτου και η μείωση της χρήσης του αυτοκινήτου. Νικήτρια αναδεικνύεται η πόλη που διανύει τα περισσότερα χιλιόμετρα (City Leaderboard) ενώ ειδική βράβευση γίνεται και για τις πρώτες τρεις πόλεις που διανύουν τα περισσότερα χιλιόμετρα σε συνάρτηση με τον πληθυσμό τους (Best Cycling city).

Κατά το 2016 η Λευκωσία, συνεργάστηκε με την Παγκύπρια Ομοσπονδία Ποδηλασίας και Ποδηλατικούς Ομίλους της πόλης και πέτυχε με 159 εγγεγραμμένους ποδηλάτες, την 38η θέση στην τελική κατάταξη City Leaderboard (συνολικός αριθμός χλμ) ανάμεσα στις 52 πόλεις που συμμετείχαν και τη 21η θέση στην κατάταξη Best Cycling city (αριθμός χλμ ανά 1000 κατοίκους). Πρώτη και στις δύο κατηγορίες αναδείχτηκε η πόλη του Gdansk (Πολωνία).

Οσον αφορά τη συμμετοχή στην Πρόκληση, αυτή είναι εντελώς δωρεάν και ανοικτή για όλους. Το μόνο που έχει να κάνει κάθε ενδιαφερόμενος που θέλει να υποστηρίξει τη Λευκωσία στον διαγωνισμό είναι να κατεβάσει στο κινητό του την ειδική εφαρμογή Naviki, που διατίθεται δωρεάν τόσο στο Apple Store όσο και στο Google Play και να εγγραφεί στην ομάδα της Λευκωσίας (Nicosia). Κάθε φορά που χρησιμοποιεί το ποδήλατό του για σκοπούς διακίνησης, π.χ. για να πάει στη δουλειά, στον κινηματογράφο, για ψώνια κ.λπ. να ενεργοποιεί την εφαρογή Naviki, και να καταγράφει τη διαδρομή του.

Σημειώνεται πως η χρήση του ποδηλάτου ως μέσου άθλησης δεν προσδίδει βαθμούς στην πόλη και γι’ αυτό κάθε διαδρομή λαμβάνεται υπόψη μόνο αν δεν ξεπερνά σε απόσταση τα 35 χιλιόμετρα, η μέση ωριαία ταχύτητα είναι μικρότερη από 30 km/h και αν η μέγιστη ταχύτητα δεν ξεπερνά τα 45 km/h. Περισσότερες πληροφορίες, καθώς και τους κανόνες του διαγωνισμού, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πάρουν από την στην ιστοσελίδα της ΕΠΠ 2017 www.cyclingchallenge.eu.

Από ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top