ΥΓΕΙΑ

Γιώργος Παμπορίδης: «Βρισκόμαστε προ των πυλών για έγκριση μεταρρύθμισης του συστήματος υγείας»

Γιώργος Παμπορίδης: «Βρισκόμαστε προ των πυλών για έγκριση μεταρρύθμισης του συστήματος υγείας»

Ο Υπουργός Υγείας Γιώργος Παμπορίδης δήλωσε ότι βρισκόμαστε προ των πυλών να εγκριθεί η μεταρρύθμιση του συστήματος υγείας που είναι τόσο αναγκαία για τους συμπολίτες μας.

Ο Υπουργός Υγείας προέβη σε δηλώσεις μετά από τη συνάντηση αντιπροσωπειών της ΟΕΒ και του ΚΕΒΕ στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη με θέμα το ΓεΣΥ.

Μετά τη συνάντηση, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο Υπουργός Υγείας είπε ότι η συνάντηση έγινε στα πλαίσια των επαφών που έχει ο ΠτΔ με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς που έχουν να κάνουν με το θέμα της υγείας και υπό το φως της κατάθεσης όλων των νομοσχεδίων από πλευράς Κυβέρνησης.

Ακούστηκαν, σημείωσε, “κάποιες θέσεις και απόψεις. Η Κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στην εφαρμογή των αποφάσεων των πολιτικών αρχηγών του καλοκαιριού και του Σεπτέμβρη”.

Προχωρούμε, όλα τα νομοσχέδια είναι ενώπιον της Βουλής “και αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ψήφισης τους, ευχαρίστως θα ακουστούν όλες οι θέσεις και προτάσεις που ενδεχομένως να βοηθούν τόσο προς την κατεύθυνση της τελικής εισαγωγής των μεταρρυθμίσεων όσο και της ενδιάμεσης ενδεχομένως βελτίωσης κάποιων πτυχών».

Κληθείς να σχολιάσει αναφορά περί τέλειου ΓεΣΥ, ο κ. Παμπορίδης είπε ότι «είμαι εξ εκείνων που θεωρούν ότι το τέλειο μπορεί να καταστεί εχθρός του καλού. Ας εστιάσουμε στο εφικτό, στο καλό που οφείλουμε στους πολίτες μας. Είμαστε προ των πυλών να εγκριθεί αυτή η μεταρρύθμιση που είναι τόσο αναγκαία για τους συμπολίτες μας και τα υπόλοιπα μπορούμε να τα δούμε σε βάθος χρόνου, όποτε μας παρασχεθεί η πολυτέλεια της ποιότητας που κάποιοι επικαλούνται πριν ακόμη να αρχίσουμε».

Κληθείς να σχολιάσει αναφορές σε πολυασφαλιστικό, είπε ότι «η προγραμματική θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας ήταν το πολυασφαλιστικό. Δεν χρειάζεται κανείς να θέσει στον Πρόεδρο το πολυασφαλιστικό. Ο Πρόεδρος, ενεργώντας εντός των δεδομένων της πολιτικής συγκυρίας και υπεύθυνα ως οφείλει μια Κυβέρνηση και με δεδομένη τη βούληση του να δώσει στον κόσμο το Γενικό Σχέδιο Υγείας – είμαστε το μόνο κράτος στην ΕΕ που το στερούμε από τους πολίτες μας – συμφώνησε το καλοκαίρι τους τελικούς σχεδιασμούς με τους πολιτικούς αρχηγούς και εκεί προσηλωμένοι προχωρούμε».  

Από ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top